Karriereveier

Hva gjør en bevistekniker?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en bevistekniker: Utfør laboratorietester og analyser; utarbeide og forklare detaljerte rapporter; katalogisere og bevare bevis; registrere observasjoner av åstedet

The Balance / Jo Zixuan Zhou

Bevisteknikere, også kjent som rettsmedisinske teknikere , bistå politiet detektiver i å samle inn, behandle og analysere bevis fra en kriminell etterforskning. Siden rettsvitenskapelige dramaer ble en populær undersjanger for TV-show på begynnelsen av 2000-tallet, har arbeidet til bevisteknikere og andre rettsmedisinske forskere blitt mer kjent for allmennheten.

Denne rollen er imidlertid ikke det samme som en åstedsetterforsker , som vanligvis er en ed politibetjent . En bevistekniker er vanligvis en vitenskapsmann som har ekspertise på innsamling og behandling av kriminelle bevis og er sivil, og ikke offiser.

Bevisteknikers plikter og ansvar

Denne jobben krever vanligvis evnen til å utføre følgende arbeid:

 • Samle, bevar og analyser bevis fra et åsted, inkludert fingeravtrykk og kroppsvæsker
 • Registrer observasjoner av åstedet med fotografier og skisser
 • Katalog og bevar bevis for overføring til kriminalitetslaboratorier
 • Utfør kjemiske, biologiske og mikroskopiske laboratorietester og analyser på bevis hentet fra åsteder
 • Undersøk koblinger mellom mistenkte og kriminell aktivitet ved å bruke resultatene av DNA eller andre vitenskapelige analyser
 • Rådfør deg med eksperter innen spesialiserte rettsmedisinske felt etter behov
 • Utarbeide og forklare detaljerte rapporter som forklarer funn og etterforskningsmetoder
 • Vitne om funn og metoder i retten etter behov

Bevisteknikere må utvise ekstrem forsiktighet for å sikre integriteten til bevisene og innsamlingsmetodene. De bidrar til å sikre at bevis ikke blir kastet ut av en dommer på grunn av useriøst innsamlings- eller konserveringsarbeid.

Når bevisteknikere transporterer bevisene tilbake til laboratoriet, bruker de rettsmedisin for å fortelle historien om hva som skjedde på åstedet. Detektiver bruker testresultatene og ekspertrapportene fra bevisteknikere til å bygge sakene sine mot påståtte gjerningsmenn.

Lønn for bevistekniker

Lønn til en bevistekniker kan variere avhengig av plassering, erfaring og andre faktorer.

 • Median årslønn: $57 850
 • Topp 10 % årslønn: $95 600
 • Bunn 10 % årslønn: $33 880

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2017

Utdanning, opplæring og sertifiseringer

Utover formell utdanning krever de fleste bevisteknikerjobber opplæring på jobben både i laboratoriet og på åsteder.

Utdanning: Jobs som bevistekniker krever oftest minst en bachelorgrad relatert til arbeidet som skal utføres, for eksempel kjemi, biologi eller rettsmedisin. Å få en mastergrad i rettsmedisin eller videre sertifisering innen et spesifikt studieområde, som patologi eller toksikologi, kan gi jobbkandidater en fordel.

De Akkrediteringskommisjonen for rettsvitenskapelige utdanningsprogrammer (FEPAC) opprettholder en liste over akkrediterte akademiske programmer på høyskolenivå som oppfyller de høye standardene.

Erfaring: Tidligere arbeidserfaring er ikke nødvendig for stillinger som bevistekniker, så lenge jobbkandidaten har passende utdanning. Når du starter en jobb, vil kandidaten vanligvis trene under en senior bevistekniker for å finpusse de nødvendige ferdighetene for å lykkes.

Bevistekniker ferdigheter og kompetanser

For å lykkes i denne rollen trenger du vanligvis følgende ferdigheter og egenskaper:

 • Analytiske ferdigheter: Jobben krever å analysere fysiske bevis, som fingeravtrykk og DNA, for å matche det med mistenkte.
 • Problemløsningsferdigheter: Bevisteknikere bruker vitenskapelige tester og metoder for å hjelpe politimyndigheter med å løse forbrytelser.
 • Kommunikasjons ferdigheter: Ofte må bevisteknikere være i stand til effektivt å skrive og forklare rapporter som avslører deres metoder og funn. De skal også kunne vitne om disse metodene og funnene i retten.
 • Nøyaktig: Vellykket innsamling og analyse av bevis krever at du legger merke til selv de minste detaljer.

Job Outlook

De U.S. Bureau of Labor Statistics prosjekterer over gjennomsnittet jobbvekst for kriminaltekniske teknikere på 17 prosent fra 2016 til 2026, sammenlignet med gjennomsnittlig jobbvekst for alle jobber i samme periode på 7 prosent. Men fordi feltet er relativt lite, vil denne veksten sannsynligvis bare resultere i rundt 2600 arbeidsplasser i løpet av perioden, så konkurransen om disse jobbene kan være sterk.

Arbeidsmiljø

Bevisteknikere tilbringer mye av tiden sin i et laboratorium, og noen jobber kanskje bare i laboratoriene. Andre kan også jobbe på innendørs og utendørs åsteder for å dokumentere, samle inn og bevare bevis. I noen tilfeller kan de bli kalt til åsteder av detektiver som etterforsker store forbrytelser som drap, innbrudd, ran og voldtekter.

Fremdriftsplan

Teknikere som jobber i laboratorier jobber ofte en standard fulltidsarbeidsuke, men de kan bli kalt til å jobbe utenom normal arbeidstid for å jobbe med hastesaker. Bevisteknikere som også samler bevis på åstedet for en forbrytelse kan også ha mer sporadiske arbeidstimer.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i å bli bevistekniker kan også være interessert i disse karriereveiene, oppført sammen med medianlønningene deres:

 • Kjemiker og materialforsker: $76.280
 • Medisinsk og klinisk laboratorietekniker: $51 770
 • Politi og etterforskere: $62.960

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2017