Karriere Planlegging

Hva gjør en VVS-tekniker?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en VVS-tekniker: Installer og vedlikehold varme-, ventilasjons- og klimaanlegg, fullfør en læretid og bli akkreditert, styrke og fingerferdighet er nødvendig, lytting er nøkkelen til å løse kundenes problemer

Balansen / Ellen Lindner/span>

En VVS-tekniker installerer, vedlikeholder og reparerer varme-, klimaanlegg og kjølesystemer. HVAC er en forkortelse for 'varme, ventilasjon og klimaanlegg.' En alternativ men mindre vanlig forkortelse er HVACR.

Noen som jobber i dette yrket kan spesialisere seg på installasjon eller vedlikehold og reparasjon. Noen teknikere konsentrerer seg om bare én type system, enten oppvarming, klimaanlegg eller kjøling, mens andre tilbyr et bredere spekter av tjenester.

VVS-tekniker plikter og ansvar

Dette er noen typiske arbeidsoppgaver hentet fra nettannonser for VVS-teknikerjobber funnet på Indeed.com :

 • Overvåke installasjoner.
 • Feilsøke og reparere HVAC/R utstyr.
 • Bruk lokale HVAC-koder på en praktisk måte på hver jobb.
 • Gi utmerket kundeservice.
 • Gi teknisk støtte i felten.
 • Samarbeid med salg og ingeniører for å utvikle produktdefinisjoner som er tilpasset kundenes behov og markedsmuligheter.
 • Layout, design og installer lavspentledninger.
 • Kjør etter-timers samtaler etter behov.

VVS-tekniker Lønn

Denne karrieren tilbyr respektabel lønn som dekker et ganske omfattende utvalg basert på ferdigheter og plassering.

 • Median årslønn: $47 610 ($22,89/time)
 • Topp 10 % årslønn: Mer enn $76 230 ($36,65/time)
 • Bunn 10 % årslønn: Mindre enn $29 460 ($14,16/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Du trenger formell opplæring for å jobbe som VVS-tekniker.

 • Utdanning: De fleste arbeidsgivere foretrekker å ansette arbeidere som har mottatt videregående opplæring ved en handels- eller teknisk skole. De USAs væpnede styrker tilbyr også VVS-opplæring.
 • Læreplasser: Arbeidsgivere vil også ansette kandidater som har fullført en tre- til femårslønnet læretid . Lærlinger tilegner seg sine ferdigheter både i klasserommet og på jobb.
 • Lisens: Noen stater og lokaliteter krever at HVAC-teknikere er det lisensiert . Dette betyr vanligvis å bestå en skriftlig prøve.

VVS-tekniker ferdigheter og kompetanser

I tillegg til de tekniske ferdighetene du får gjennom formell opplæring, sikkert myke ferdigheter og personlige egenskaper kan bidra til din suksess i dette yrket.

 • Lytter : Det er viktig at du forstår hva kundene forteller deg om problemene sine, slik at du kan løse dem.
 • Snakker : Du må være i stand til å artikulere og tydelig dele informasjon med dine kolleger og kunder.
 • Tidsfordriv: Å møte kravene til en travel timeplan betyr å administrere tiden din godt.
 • Kritisk tenking : Dette vil tillate deg å veie ulike løsninger på et problem og velge den beste.
 • Fysisk styrke og fingerferdighet: Du bør enkelt kunne løfte opptil 50 pund og være i stand til å bære og manøvrere tyngre gjenstander, enten med hjelp eller passende enheter.

VVS-teknikere bør også ha rene kjørejournaler og gyldig førerkort fordi denne jobben ofte innebærer å reise fra sted til sted. Du bør kunne bestå en narkotikaskjerm og bakgrunnssjekk.

Job Outlook

De jobbutsikter for dette yrket er utmerket. U.S. Bureau of Labor Statistics spår at sysselsettingen vil vokse mye raskere enn gjennomsnittet for alle yrker gjennom minst 2026, med omtrent 15 %. Det har blitt utpekt som en 'Bright Outlook'-yrke av denne grunn.

Når det er sagt, kan teknikere som spesialiserer seg på nye installasjoner være litt avhengige av frekvensen av nybyggaktivitet i deres områder.

Arbeidsmiljø

De fleste VVS-teknikere jobber for entreprenører, men omtrent én av 10 er selvstendig næringsdrivende. Arbeidsmiljøer kan omfatte skoler, sykehus, forretningssteder, kontorer, hjem og noen ganger flere steder på samme dag. Du kan bli tildelt en pågående jobbside, eller foreta serviceanrop til forskjellige lokasjoner daglig.

Mesteparten av arbeidet foregår innendørs, men denne jobben kan også innebære utendørsoppgaver, noen ganger i dårlig vær.

Fremdriftsplan

Jobbene er vanligvis på heltid, og over tid kan det kreves i travle tider av året, for eksempel midt på vinteren eller på toppen av sommeren. Å jobbe kvelder, helger og helligdager kan være nødvendig i nødssituasjoner, spesielt hvis du er selvstendig næringsdrivende og en kunde trenger øyeblikkelig hjelp.

Hvordan få jobben

MELD DEG PÅ LÆRLING

Mitt neste trekk: Karrierer med registrerte lærlingeplasser tilbyr informasjon og åpninger for VVS-lærlingplasser.

LÆR LOKALE LISENSKRAV

Bruke Licensed Occupations Tool fra CareerOneStop for å finne ut hva lisenskravene er i staten du planlegger å jobbe i.

Sammenligning av lignende jobber

De som er interessert i HVAC-karrierer har også vurdert disse yrkene:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2017