Kunstkarrierer

Hva gjør en kunstkurator?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en kunstkurator: Overvåke museets samling, organisere utstillinger, forske på kunstnere, velge kunstverk

Balansen / Grace Kim

I kunstverdenen identifiserer tittelen 'kurator' en person som velger ut og ofte tolker forskjellige kunstverk, enten det er malerier, statuer, billedvev eller videokunst. I tillegg til å velge verk, er kuratoren ofte ansvarlig for å skrive etiketter, katalogessays og annet innhold som støtter kunstutstillinger.

Kunstkuratorer har et øye for en rekke kunstformer og en lidenskap for å iscenesette kunstverk på en måte som skaper interesse for utstillingsrommet – enten det er lite eller stort, innesluttet innenfor fire vegger eller iscenesatt utendørs.

Kunstkurator plikter og ansvar

Som en del av sine vanlige oppgaver og oppgaver, kan en kunstkurator utføre noen eller alle av følgende:

 • Administrer samlinger ved å registrere og katalogisere kunstverk og gjenstander i samlinger
 • Forskningsobjekter for dokumentidentifikasjon og autentisering
 • Utvikle, planlegge og gjennomføre ulike utstillinger
 • Skrive anskaffelses- og utstillingsforslag
 • Planlegg presentasjon og installasjon av kunstverk og gjenstander
 • Lag etiketter og tolkningsmateriale for kunstverk
 • Lære dosent og annet museumsansatte på utstillingens presentasjon og informasjon.
 • Spill en aktiv rolle i kunstsamfunnet ved å publisere forskning og informasjon til tidsskrifter, kataloger og bøker
 • Ha oppdatert informasjon om kunstmarkedet og inngående kjennskap til samlingene og utstillingene de forvalter
 • Utvikle og føre tilsyn med utdanningsprogrammer og planer for å dyrke givere for deres organisasjon

Kunstkurator Lønn

Ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics, 2018 , årslønnsutvalget til kunstkuratorer er:

 • Median årslønn: $53.780
 • Topp 10 % årslønn: Mer enn $86 480
 • Bunn 10 % årslønn: Mindre enn $27 190

Kuratorer ansatt ved museer, historiske steder og lignende institusjoner har en tendens til å tjene gjennomsnittslønn i den nedre enden av skalaen, og de som jobber i en føderalt utpekt institusjon, som Nasjonalgalleriet, tjener en årlig medianlønn i den høyere enden av skalaen. .

Utdanning, opplæring og sertifisering

Kunstkuratorstillingen innebærer å ha spesifikk kunnskap og forståelse av kunst og kunstfeltet oppnådd gjennom høyskole- og etterutdanning.

 • Utdanning: Mens de fleste kuratorstillinger krever en mastergrad i kunsthistorie eller museologi, kan mindre gallerier bare kreve en bachelorgrad i kunst eller kunsthistorie. Større organisasjoner krever vanligvis en mastergrad eller doktorgrad i kunst eller kunsthistorie. Kursene bør fokusere på kunsthistorie og inkludere et bredt spekter av perioder og stiler innen kunst og arkitektur.
 • Erfaring: Kuratorstillingen er vanligvis åpen for de som har minst tre til fire års erfaring i museums- eller gallerimiljø. Dette kan være en assisterende kurator , museumstekniker, eller lignende stilling.

Kunstkurator ferdigheter og kompetanser

I tillegg til utdanning og andre krav, kan kandidater som har følgende ferdigheter være i stand til å prestere mer vellykket i jobben:

 • Lederegenskaper: Jobben krever å ha tilsyn og ansvar for et museums samling.
 • Et godt trent øye: En kurator må være i stand til å gjøre de beste kvalitetsutvalgene av kunst og andre gjenstander som skal vises i et museum eller galleri.
 • Utstillingsferdigheter: Ferdigheter på dette området er avgjørende for å organisere kunstutstillinger i gallerier eller offentlige rom.
 • Forskningsferdigheter: Jobben krever at du forsker på kunstnere og samler informasjon om ulike kunstverk.
 • Skriveferdigheter: En kurator har i oppgave å produsere det skriftlige materialet som følger med kunstverk og andre gjenstander.

Job Outlook

Kunstkuratorstillinger er etterspurt, og de er begrenset av antallet gallerier, museer og andre organisasjoner som driver med kunst.

I følge U.S. Bureau of Labor Statistics er de forventede jobbutsiktene for kuratorer fra 2018 til 2028 en vekst på 10 %, drevet av fortsatt og økende interesse for museer og andre sentre som viser kulturverk.

Arbeidsmiljø

Avhengig av størrelsen på organisasjonen, kan kuratoren jobbe ved et skrivebord eller bruke tiden sin ute på gulvet og snakke med besøkende. Jobben kan innebære å løfte tunge kunstgjenstander og klatre i stiger eller stillas hvis de er involvert i restaureringsarbeid.

Fremdriftsplan

De fleste kuratorer jobber på heltid i vanlig arbeidstid. Kuratorer ved store organisasjoner kan ha omfattende reiser for å utføre forskning og vurdere potensielle tillegg til samlingen deres.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Se på jobbsøkeressurser som Indeed.com, Monster.com og Glassdoor.com for tilgjengelige stillinger. Du kan også besøke nettsidene til individuelle museer eller besøke dem personlig for å søke på eksisterende ledige stillinger.

FINN EN FRIVILLIG MULIGHET FOR KUNSTKURATOR

Se etter en mulighet til å gjøre frivillig arbeid gjennom nettsider som VolunteerMatch.org. Du kan også kontakte ulike museer direkte og gi frivillige kuratortjenester.

NETTVERK

Mange jobber er ledige ved universiteter og høyskoler. Delta på arrangementer sponset av skolene eller henvend deg direkte til personell ved museene for å spørre om potensielle stillinger.

Sammenligning av lignende jobber