Jobbintervjuer

Hva betyr Business Casual antrekk?

Det som bør og ikke bør gjøres ved å kle seg ned for forretninger

Forretningsfolk har møte i konferanserommet

••• Sydney Roberts / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Business casual høres ut som en lek. Tross alt, med denne kleskoden trenger du ikke å bekymre deg for hva du skal ha på deg på jobb, ikke sant? Ikke helt.

Faktisk er denne kleskoderetningslinjen en hyppig kilde til forvirring for arbeidere. Og det er ikke deres feil - det er egentlig ikke en klar, standardisert definisjon. Business casual kan bety forskjellige ting i forskjellige selskaper, byer og bransjer. Og på toppen av det, forstå det subtile forskjeller mellom 'business' og 'business casual' er ikke lett.

En ting er klart: Å kle seg i shorts og t-skjorte eller solkjole og sandaler er for uformelt. Men å ha på seg heldress er altfor formelt.

Når du er i tvil, er det bedre å ta feil av å kle seg for formelt, i stedet for for tilfeldig. Men hvor går grensen? Få råd om passende forretningsantrekk for menn og kvinner, sammen med tips om hva du bør ha på deg – og hva du ikke bør ha på deg – på kontoret og under jobbintervjuer.

Grunnleggende forretningsantrekk

Business casual antrekk

Emily Roberts / The Balance

Hva du skal ha på kvinner

Passende forretningsantrekk for kvinner inkluderer et skjørt eller en slackkjole, bluse, genser, twinset, jakke (valgfritt) og strømper (valgfritt) med lukkede sko. Sandaler eller peep-toe-sko kan være tillatt på enkelte kontorer, men spar flipflops til helgen.

Enhver arbeidende kvinne bør ha følgende stifter i garderoben:

  • Kaki-, kordfløyel-, twill- eller bomullsbukser eller skjørt i konservativ lengde
  • Gensere, twinset, cardigans, polo/strikkeskjorter
  • En profesjonell kjole – prøv en silhuett med slire

Husk at solide farger generelt er å foretrekke fremfor travle eller dristige mønstre.

Hva du skal ha på menn

For menn er passende uformelt antrekk for hverdagsbruk bukser eller chinos, en skjorte med knapper, mørke sokker og dresssko. Unngå å bruke poloskjorter til et intervju, selv om de er akseptable for den aktuelle jobben. Ikke bruk jeans eller shorts. Atletiske sokker er også et nei-nei.

Følgende vil hjelpe deg med å styrke god status i en ny posisjon:

  • Kaki-, gabardin-, ull- eller bomullsbukser, pent presset
  • Langermet bomullsskjorter med knapper, presset
  • Gensere
  • Skinnsko, i sort og brun
  • Skinnbelte, i sort og brunt
  • Et utvalg slips

Flere kleskoderegler å vurdere

Se før du hopper: Hvis du er ny i en jobb, unngå å kle deg som om du er på vei til en piknik før du forstår selskapets standarder.

Det er lurere å kle seg på den konservative siden i stedet for å vise seg underkledd. Sjekk med HR eller en kollega for å finne ut hva business casual betyr for bedriften din.

Under jobbintervjuer er det alltid best å velge den mer formelle versjonen av business casual. Selv om du dukker opp og intervjueren din er kledd i shorts eller et kort skjørt, betyr ikke det at det ville være passende for deg å kle deg slik. Under et jobbintervju ønsker du å gjøre et godt inntrykk, og det er en del av det kle seg profesjonelt . Her er antrekk du ikke bør bruke på et jobbintervju , uavhengig av kleskode.

Oppretthold konsistens : Hvis du har på deg profesjonelle og konservative antrekk mandag til torsdag, ikke møt opp fredag ​​og ser ugjenkjennelig ut i fillete shorts og konsert-t-skjorte. Det er sant selv om kontoret ditt har 'uformelle fredager', når det er passende å kle seg ned litt. Selv om det er akseptabelt i mange selskaper å bruke jeans, for eksempel, bør du velge de beste jeansene dine, ikke et par med flekker eller avrevne mansjetter.

Antrekket ditt skal alltid være formelt nok (selv på uformelle fredager) til at du komfortabelt kan delta på et uventet møte med sjefen eller klienten din. Uansett hva slags selskap du jobber for, hjelper det å opprettholde et konsistent image å etablere tillit og troverdighet hos deg som ansatt.

Tenk på kalenderen din : Hvis du møter kunder eller planlegger en forretningslunsj, kle deg på den konservative siden av respekt for menneskene du møter. Spar den uformelle komforten til en tid da du vil være på kontoret hele dagen.

Hva du ikke bør ha på deg når kleskoden er forretningsmessig uformell

Når kleskoden er business casual, er det ikke hensiktsmessig å ha på seg den gamle favoritt-t-skjorten, avrivede jeansen, rotete joggesko eller flipflops. Husk 'business'-delen av business casual, og la de gamle komfortable klærne dine være hjemme: antrekk skal fortsatt være rene, presset og passe ordentlig.

Unngå klær med logoer eller potensielt støtende ord eller grafikk.

Menn har ikke muligheten til å hoppe over barbering eller å gå uten belte. Kvinner bør ikke bruke noe som er for stramt, flytende, kort eller lavt snitt. Pass på at BH-stropper ikke er synlige. Og det er lurt å beholde sminke naturlig og lavmælt .

Hva du skal ha på deg når det ikke finnes noen kleskode

Hva har du på deg når det ikke er noen kleskode i det hele tatt, og nesten alt går? Hvor casual er for casual? Her er tips til både menn og kvinner for hva de skal ha på seg til jobb og jobbintervjuer når det ikke er kleskode i det hele tatt.