Karriereveier

Hva gjør en Chief People Officer (CPO)?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

En sjef for folket snakker med selskapets ansatte

•••


Cavan Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

I noen organisasjoner går rollen til HR-avdelingen langt utover å håndtere kompensasjon, fordeler og resultatstyring. Disse selskapene ser på HR som en leder innen organisasjonskultur, mangfold, inkludering og vekst.

Chief People Officer (CPO) er leder for denne mer mangefasetterte HR-avdelingen. Deres jobb er å lage strategien og visjonen som hjelper selskapet til å oppnå langsiktig suksess. CPO, som rapporterer til administrerende direktør, fungerer som arkitekten for selskapets talentstrategi og bedriftskulturinitiativer.

Chief People Officers plikter og ansvar

En CPO er generelt pålagt å utføre følgende oppgaver:

 • Tenk strategisk på rekruttering, ansettelse og bevaring av ansatte
 • Optimaliser bruken av programvare for menneskeanalyse for å administrere talenter
 • Gjennomføre executive coaching og ledertrening
 • Lede fordeler og pensjonsadministrasjon
 • Utvikle og implementere kompensasjonsstrategi og planlegging
 • Skap og forbedre mangfold, rettferdighet og inkludering programmer

Sjefssjefer har vanligvis flere lederfunksjoner på høyt nivå enn tradisjonelle HR-sjefer. I motsetning til en HR-sjef eller Personalsjef rolle, har CPO-jobber et sterkt fokus på strategi og ledelse.

CPO-er fungerer som rådgivere i HR-spørsmål for andre ledere på C-nivå og driver utviklingen av alle programmer relatert til personspørsmål. I praksis betyr dette at de har en finger med i alt fra rekruttering og fastholdelse til ledercoaching.

Chief People Officer Lønn

En CPOs lønn varierer basert på plassering, erfaring og bransje, men de fleste tjener seks tall som vist nedenfor:

 • Median årslønn : $152 000
 • Topp 10 % årslønn : $232 000 eller mer
 • Bunn 10% årslønn : $84 000 eller mindre

Utdanning, sertifisering og erfaring

Chief people officers trenger vanligvis omfattende ledererfaring innen menneskelige ressurser, inkludert roller som HR-direktør eller visepresident for menneskelige ressurser. Noen arbeidsgivere vil gi preferanse til kandidater med visse utdanningsnivåer, sertifiseringer , og erfaring som er relevant for deres bransje.

 • Utdanning med fokus på HR : Som de fleste administrerende direktører har CPOer generelt minst en bachelorgrad i en disiplin relatert til rollen deres. Mange har avanserte grader som en mastergrad eller en MBA, ofte med fokus på HR.
 • Sertifiseringer : Noen arbeidsgivere vil gi preferanse til kandidater med HR-sertifiseringer som SHRM Senior Certified Professional (SHRM-SCP) eller SHRM Certified Professional (SHRM-CP). Disse sertifiseringene krever vanligvis et visst utdanningsnivå eller tilsvarende erfaring. For eksempel, for å ta SHRM-SCP-eksamenen, vil en student med en HR-relatert bachelorgrad trenge fire år i en HR-rolle, mens en student med en HR-relatert graduate-grad trenger tre år i en lignende rolle.
 • Erfaring : Alle CPOer vil ha fått omfattende erfaring i HR-jobber med gradvis økende ansvar før de ble med i C-suiten. Suksessfulle kandidater kan vise at de kan utvikle og lede strategiske HR-initiativer.

Chief People Officer ferdigheter og kompetanser

Chief people officers er mer enn bare HR-sjefene. De er ansvarlige for å utvikle de strategiske initiativene som støtter selskapets viktigste ressurs: dets ansatte. CPOer må vise at de kan ansette, beholde og utvikle talenter, samt holde seg på toppen av overholdelsesproblemer og administrere kompensasjon og fordeler. Du kan forvente å se disse ferdighetene og kompetansene i stillingsannonser:

 • Ledererfaring : CPOer må være i stand til å lede ikke bare deres avdeling, men også organisasjonens kultur og talentstrategi.
 • Analytisk evne : Nøkkelordene people analytics og agile vil dukke opp ofte i stillingsbeskrivelser og i følgebrev, CVer og jobbintervjuer. CPOer må beherske rollens tekniske krav samt evne til å endre kurs når dataene tilsier det.
 • Emosjonell intelligens : En vellykket CPO må forstå sine egne følelser og de til lagkameratene for å utvikle en sunn bedriftskultur . Høy emosjonell intelligens vil hjelpe deg med å håndtere konflikter, fremme rettferdighet og inkludering og utvikle talent.
 • Kommunikasjons ferdigheter : CPOer må kunne kommunisere med menneskene de leder. Utmerket muntlig og skriftlig kommunikasjons ferdigheter er avgjørende for denne rollen.
 • Forpliktelse til mangfold, inkludering og rettferdighet : Mangfoldsprogrammer er viktigere for organisatorisk suksess enn noen gang før. CPO er ofte poenget person for disse initiativene.

Job Outlook

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes ansettelse av toppledere som CPOer å vokse med 4 % mellom 2019 og 2029. Dette er omtrent gjennomsnittet for alle yrker.

Arbeidsmiljø

Chief people officers jobber vanligvis i kontormiljøer. Avhengig av arbeidsgiveren deres, kan de være i stand til å jobbe hjemmefra deler av tiden, eller de kan bli pålagt å komme inn på kontoret. Jobbene deres krever ofte mye å sitte og skrive på en datamaskin.

Fremdriftsplan

Toppledere som CPOer jobber ofte lange timer, inkludert kvelder og helger. Jobbene deres er ofte stressende, og de kan bli pålagt å sjonglere en rekke forskjellige ansvarsområder og prioriteringer.

Hvordan få jobben

Rekrutterere og hodejegere

Samtidig som jobbsøkesider og sosiale nettverk som Indeed og LinkedIn kan hjelpe deg med å finne oppføringer, kan det hende du finner ut at disse annonsene henviser deg til executive search firmaer eller rekrutterere for ansettelsesprosessen.

Intervju spørsmål

Vær forberedt på å svare spørsmål til lederintervjuer om suksessene dine med tidligere HR-initiativer, så vel som de om myke ferdigheter som emosjonell intelligens.

CV og følgebrev

Match dine kvalifikasjoner med stillingsannonsen . Sørg for å ringe ut søkeord fra stillingsannonsen når du skriver CV og følgebrev for hver rolle.

Sammenligning av lignende jobber

Chief people officer er ikke den eneste HR-jobben på høyt nivå. Her er en liste over lignende jobber, sammen med median årslønn:

 • Chief Human Resources Officer : $151 000
 • Personaldirektør : $90 000
 • Visepresident, Human Resources : $140 000

Artikkelkilder

 1. PayScale. ' Gjennomsnittlig Chief People Officer-lønn .' Åpnet 19. august 2021.

 2. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Toppledere .' Åpnet 19. august 2021.

 3. SHRM-sertifisering. SHRM-SCP . Åpnet 19. august 2021.

 4. U.S. Bureau of Labor Statistics. Toppledere: Jobbutsikter . Åpnet 19. august 2021.

 5. PayScale. ' Chief Human Resources Officer .' Åpnet 19. august 2021.

 6. PayScale. ' Gjennomsnittlig lønn for personaldirektør .' Åpnet 19. august 2021.

 7. PayScale. Gjennomsnittlig visepresident for personallønn . Åpnet 19. august 2021.