Regjeringskarrierer

Hva gjør en stabssjef for en kongressmedlem?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne bak et sceneteppe som skriver på en iPad, mens en annen kvinne holder en tale på scenen på et podium. Teksten lyder:

Bilde av Ellen Lindner The Balance 2019/span>

Stabssjefen fungerer som broen mellom kongressmedlemmene og resten av medlemmenes ansatte. Hvis du gikk rundt Capitol Hill mens kongressen var i møte, ville du se utallige kongressansatte kledd i forretningsantrekk som glider gjennom hallene og rundt eiendommen.

Alle disse fagpersonene, som jobber for å støtte medlemmer av kongressen, jobber ikke med de folkevalgte på daglig basis. I stedet jobber de under stabssjefer som har i oppgave å lede arbeidet til personer ansatt av medlemmer av kongressen og ulike komiteer.

Stabssjef for en kongressmedlem Plikter og ansvar

En kongresssjef har en rekke oppgaver og ansvar. De kan også kalles en administrativ assistent, selv om arbeidsoppgavene deres har mye mer ansvar enn de til en administrativ assistent som jobber som støttepersonell i et standard kontormiljø. Arbeidsoppgaver inkluderer følgende:

 • Direkte tilsyn med både heltids- og deltidsansatte, inkludert intervju, ansettelse, opplæring, tildeling av arbeid, skriving av prestasjonsvurderinger og mer
 • Angi og overvåke administrasjonen av kontormål, retningslinjer og prosedyrer
 • Administrer kongressmedlemmets langsiktige lovgivningsplan
 • Gjennomføre personalmøter
 • Snakk med lokale grupper når medlemmet ikke er tilgjengelig
 • Overvåke kontorbudsjettet
 • Fungere som medlemmets hovedkontakt for velgere og ulike interessegrupper

Stabssjef til en kongressmedlemslønn

I følge Glassdoor.com , gjennomsnittslønnen for en kongresssjef var $148 035 i 2018. Hvert kongressmedlem betaler stabssjefen sin forskjellig, og noen medlemmer kan også ha mer enn én stabssjef.

Ifølge Glassdoor.com varierte lønningene i 2018 fra et lavpunkt på $145 000 til et maksimum på $182 000. Disse lønningene er betydelig høyere enn de vanlige direkterapportene deres; men de på neste trinn nedover stigen tjener fortsatt god lønn.

Utdanning, opplæring og sertifisering

Personer som ønsker å jobbe som kongresssjef må som et minimum oppfylle følgende krav:

 • Utdanning: Kongressens stabssjefer har en tendens til å ha høyskolegrader, fortrinnsvis innen statsvitenskap.
 • Arbeidserfaring: Før de får denne stillingen, har enkeltpersoner jobber på kongresskontorer, hos føderale byråer, i advokatfirmaer og i private virksomheter. Mange har ulike arbeidserfaringer og betydelig erfaring på Capitol Hill kan hjelpe dem med å tilpasse seg arbeidsmiljøet og ansvaret til stabssjefstillingen.

Stabssjef for en kongressmedlem Ferdigheter og kompetanser

For å prestere godt i stabssjefstillingen, må enkeltpersoner ha visse myke ferdigheter i tillegg til utdanning og arbeidserfaring, for eksempel følgende:

 • Kommunikasjons ferdigheter: Personer som blir ansatt i stabssjefstillinger er dyktige på nettverksbygging fordi det å få en av disse jobbene ofte innebærer at veldig mektige personer respekterer talentet og profesjonaliteten din.
 • Ytelse under press: Fungerer godt under press og har evnen til å håndtere stress godt
 • Arbeidsfleksibilitet: Holder en fleksibel timeplan og oppfyller medlemmets oppmøtekrav
 • Mellommenneskelige ferdigheter: Opprettholder et godt samarbeid med medlem, ansatte og velgere

Job Outlook

Antall amerikanske kongressmedlemmer er fastsatt til 435, på grunn av lovgivning kalt Permanent Apportionment Act of 1929. Congressional stabssjefjobber kan bli tilgjengelige basert på avgang, manglende prestasjoner eller andre omstendigheter, men antallet ledige jobber vil ikke overstige antall representanter.

Arbeidsmiljø

En kongresssjefs arbeid utføres hovedsakelig i et kontormiljø. Kandidater bør forvente å jobbe i en liten stasjon som et avlukke, med moderat støy og ingen forventning om personvern.

Fremdriftsplan

En stabssjef bør forvente å være fleksibel med hensyn til arbeidstiden, og være forberedt på å legge ned lange timer, netter og helger.

Hvordan få jobben

NETTVERK

Du vil ikke finne disse jobbene publisert så ofte. Disse stillingene oppnås ofte ved å bygge et godt omdømme og et omfattende faglig nettverk.


Medlemmene søker anbefalinger fra sine kolleger og sine kollegers stabssjefer. Politikere trenger folk de kan stole på for å se etter deres beste og fullføre arbeidet med fortreffelighet.

Sammenligning av lignende jobber

 • Kongressens kontorsjef: $27.000-$37.000
 • Kongressens lovgivende direktør: $83.020

Kilde: Glassdoor.com, 2019