Karriere Planlegging

Hva gjør en kostnadsberegning?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en kostnadsberegning: Kommuniser effektivt med kunder, håndter store mengder detaljinformasjon, analyser prosjektkrav for å estimere kostnadene nøyaktig

Balansen / Theresa Chiechi

Før de forplikter seg til prosjektet, enten det involverer konstruksjon eller produksjon, ønsker de fleste enheter å vite hvor mye det vil koste og hvor lang tid det vil ta å fullføre. Det er her en kostnadsberegning kommer inn. Han eller hun beregner de omtrentlige kostnadene ved å fullføre et prosjekt, og tar hensyn til produksjonstid og ressurser inkludert arbeidskraft, råvarer og utstyr.

Kostnadsberegningsoppgaver og ansvar

Som en del av dagens vanlige oppgaver og oppgaver, kan en kostnadsberegning utføre noen eller alle av følgende:

 • Få materialpriser og organiser all informasjon som er nødvendig for å lage og sende inn forslag til kunder
 • Bruk detaljerte regneark og firmagodkjente formler for å beregne de anslåtte kostnadene for foreslåtte prosjekter
 • Se gjennom tegninger og produktspesifikasjoner for nøyaktig å bestemme mengden av materialer som trengs
 • Be om og gjennomgå forslag fra underleverandører og hjelp til med kontraktsforhandlinger
 • Dokumenter alt nødvendig materiale, inkludert detaljer om alle koder, merker og kontaktinformasjon som er nødvendig for å behandle bestillinger
 • Arbeid med ulike involverte parter, som designere, arkitekter, eierens representanter og hovedentreprenører

Kostnadsberegning Lønn

En kostnadsberegnings lønn varierer basert på ekspertiseområdet, erfaringsnivå, utdanning, sertifiseringer og andre faktorer.

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Kostnadsberegningsposisjonen innebærer å oppfylle utdanning, opplæring og andre krav som følger:

 • Utdanning: Du trenger ikke en bachelorgrad for å jobbe innen dette feltet, men siden mange arbeidsgivere foretrekker å ansette jobbkandidater som har en, tjener du en høyskole grad gir mening. Det kan være i et fag relatert til bransjen du planlegger å jobbe i. For eksempel, hvis målet ditt er å bli en byggekostnadsberegning, få en grad i byggeledelse , men hvis du vil jobbe i produksjon, kan du tjene en grad i ingeniørfag , statistikk eller fysiske vitenskaper. Alternativt kan du i stedet bestemme deg for å få en bedriftsrelatert grad. Noen alternativer å vurdere er økonomi, regnskap , eller økonomi. En sterk bakgrunn i matematikk er også nødvendig.
 • Opplæring: En grad kan gi deg jobb, men ikke forvent å jobbe selvstendig før arbeidsgiveren som ansetter deg lærer deg å estimere prosjekter slik den gjør det. Hvert selskap har sin egen metode for å gjøre ting, og de vil ha deres ansatte skolet i det . Denne opplæringen på jobben kan ta flere måneder eller til og med noen år.
 • Erfaring: De fleste arbeidsgivere vil kun ansette jobbkandidater som allerede har jobbet i bransjen der de søker jobb som kostnadsberegning. Du kan få denne opplevelsen ved å gjør praksisplass eller jobber i bransjen i en annen egenskap.
 • Sertifisering: Selv om man ikke trenger å være sertifisert for å jobbe som kostnadsberegning, vil noen arbeidsgivere kun ansette jobbkandidater som er det. Tre organisasjoner som tilbyr sertifisering er American Society of Professional Estimators (ASPE), den Association for the Advancement of Cost Estimating International (AACE), og International Cost Estimating and Analysis Association (ICEAA). Alle tre organisasjonene krever at søkere for sertifisering skal bestå en skriftlig eksamen. For å bli sertifisert av ASPE, må enkeltpersoner bestå to eksamener samt skrive en teknisk oppgave. For at en person skal opprettholde sertifiseringen, krever de tre organisasjonene videreutdanning eller ny eksamen.

Ferdigheter og kompetanser for kostnadsberegning

I tillegg til utdanning og andre krav, kan kandidater som har følgende ferdigheter være i stand til å prestere mer vellykket i jobben:

 • Analytisk ferdigheter: Du må kunne analysere prosjektkrav for å nøyaktig estimere kostnadene for hver komponent.
 • Lytter og verbal kommunikasjon ferdigheter: Du må kommunisere effektivt, tydelig og effektivt med ulike kunder, kolleger, leverandører og andre parter.
 • Kritisk tenking : Kritisk tenkning og solide beslutningsevner er et must i denne jobben.
 • Tidsstyringsferdigheter: Du bør være i stand til å sjonglere med flere oppgaver og gi kostnadsestimater i tide for å hjelpe prosjekter med å holde tid og budsjett.
 • Detaljorienterte: Prosjektplaner innebærer en stor grad av detaljert informasjon, og kostnadsberegningsfeil kan være potensielt kostbare.

Job Outlook

De jobbutsikter på dette feltet er lovende. Bureau of Labor Statistics spår at jobbveksten vil være 11 %, som er raskere enn gjennomsnittet på 7 % for alle yrker mellom 2016 og 2026. Denne veksten er drevet av fortsatt vekst i byggebransjen.

Arbeidsmiljø

Arbeidsgivere inkluderer spesialhandelsentreprenører, byggefirmaer, produsenter, bilreparasjons- og vedlikeholdsfirmaer og sivilingeniørfirmaer.

Fremdriftsplan

De fleste jobbene er heltidsstillinger, og 25 % av kostnadsberegningene jobber over 40 timer per uke.

Hvordan få jobben

FORBEREDE

Fremhev relevant erfaring på CV-en din og vurder å fullføre eventuelle ekstra kurs eller sertifiseringer som kan hjelpe deg med å få en fordel i ansettelsesprosessen.


NETTVERK

Delta på arrangementer i industri- og bransjeorganisasjoner for å skape nettverk og møte potensielle ansettelsesledere og henvisningskilder.


SØKE OM

Se på jobbsøkeressurser som Indeed.com , monster.com , og Glassdoor.com for ledige stillinger. Du kan også besøke ditt karrieresenter på college for å finne ledige stillinger.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i en kostnadsberegningskarriere, vurderer også følgende karriereveier, oppført med median årslønn:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2018