Karriere Planlegging

Hva gjør en skrivebordsutgiver?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en stasjonær utgiver: Design grafikk for tradisjonell og nettbasert annonsering, feilsøk og løs dokument- eller filproblemer, bruk publiseringsprogramvare til å lage ulike dokumenter og produkter

Balansen / Theresa Chiechi

Desktop-utgivere bruker publiseringsprogramvare til å lage ulike dokumenter og produkter, inkludert økonomiske rapporter, forretningsforslag, bøker, aviser, nyhetsbrev, emballasje, billetter og visittkort. De formaterer og kombinerer tekst, numeriske data, fotografier, illustrasjoner, diagrammer og andre visuelle elementer.

Omtrent 14 600 personer jobbet i dette yrket per 2016, og 7% av dem var selvstendig næringsdrivende.

Desktop Publishers plikter og ansvar

Denne jobben krever generelt evnen til å utføre akseptabelt – og helst overordnet – arbeid innen følgende områder:

 • Lag og formater dekkebrikker, flyers, nyhetsbrev, brosjyrer og mer.
 • Bruk firmamaler og spesialdesignede PowerPoint-oppsett.
 • Importer kopi og grafikk til designmaler.
 • Formater kopi og grafikk til designmaler.
 • Design grafikk for tradisjonell og online annonsering, sosiale medier og kampanjer.
 • Korrekturles endelig kopi og rediger grafikk.
 • Feilsøk og løs problemer med dokumenter eller filer.

Desktop-utgivere bør kunne fullføre alle disse funksjonene ikke bare nøyaktig, men også innenfor visse tidslinjer. De sjonglerer mest sannsynlig en eller flere deadlines nesten samtidig.

En godt utført jobb betyr å få ut arbeidsgiverens eller kundenes meldinger til både reklame- og informasjonsformål på en engasjerende og tiltalende måte. Desktop publisistens bidrag er med på å etablere ansiktet til selskapet.

Desktop Publisher Lønn

De best betalte skrivebordsutgiverne jobber for tekniske og profesjonelle tjenester. De som er ansatt i disse områdene av bransjen tjener en medianlønn på $45 570 årlig, noe mer enn medianlønnen for skrivebordsutgivere som helhet.

 • Median årslønn : $42 910 ($20,63/time)
 • Topp 10 % årslønn : Mer enn $75 120 ($36,11/time)
 • Bunn 10 % årslønn : Mindre enn $22 770 ($10,95/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Selvstendig næringsdrivende desktop publisister må kjøpe sitt eget datautstyr og programmer og vedlikeholde sine egne arbeidsområder og kontorer, inkludert verktøy, telefontjenester og internett.

Utdanning, opplæring og sertifisering

til høyskole grad å jobbe som skrivebordsutgiver er ikke nødvendig – mange nødvendige ferdigheter kan læres på jobben – men litt opplæring og utdanning kan være nyttig.

 • utdanning : En førsteamanuensis eller sertifikat lar en kandidat dra nytte av det begrensede antallet jobbmuligheter i dette feltet. Noen arbeidsgivere foretrekker å ansette jobbkandidater som har en bachelorgrad i grafisk design eller grafisk kunst.
 • Opplæring : Utvikle sterke datakunnskaper, spesielt med publiseringsprogrammer. Kandidater bør være dyktige med desktop publishing-programvare som InDesign, PageMaker, Illustrator og Photoshop .

Desktop Publisher ferdigheter og kompetanser

I tillegg til tekniske ferdigheter, trenger du visse myke ferdigheter , eller personlige egenskaper, for å lykkes i dette yrket.

 • Kunstnerisk evne : Du vil klare deg godt med en teft for å bruke fantasien og bruke den godt.
 • Sterk kritisk tenking ferdigheter : Du må veie fordeler og ulemper med alternative løsninger på problemer.
 • Aktiv lytting og gode taleferdigheter : Disse vil hjelpe deg å motta informasjon fra, og formidle den til, kolleger og kunder.
 • Nøyaktig : Du må være detaljorientert, godt organisert og ha gode tidsstyringsevner.
 • Ferdighet innen datateknologi : Du vil bruke en rekke programmer for å produsere prosjekter.
 • Integritet : Du vil ofte finne deg selv å jobbe med sensitiv forretningsinformasjon.
 • En evne til å tenke på føttene : Du vil hele tiden tilpasse deg tidsfrister og skiftende prioriteringer.

Job Outlook

Dette yrket har ikke et godt jobbutsikter i overskuelig fremtid. US Bureau of Labor Statistics forventer at sysselsettingen av skrivebordsutgivere vil gå ned med omtrent 14 % mellom 2016 og 2026. Denne nedgangen skyldes en økning i elektroniske og nettbaserte publikasjoner i stedet for trykte medier og kilder, samt at arbeidsgivere overlater oppgavene sine til internt grafiske designere .

Arbeidsmiljø

Omtrent 31 % av skrivebordsutgivere var ansatt av tidsskrift-, avis-, bok- og katalogutgivere i 2017. Mange skrivebordsutgivere jobber også i den profesjonelle, vitenskapelige og tekniske tjenestebransjen.

Desktop-utgivere bruker mesteparten av tiden sin ved en datamaskin. De tar planlagte, korte pauser for å holde blodet flytende.

Fremdriftsplan

Selv om denne karrieren kan være følsom for ferier, er timene vanligvis på heltid og overtid kreves ofte for å overholde tidsfrister. Planlegg å jobbe helger hvis noe skal på mandag. Forvent sene kvelder hvis et prosjekt først skal leveres neste morgen. Å sette tempo på arbeidet ditt kan hjelpe, men det vil alltid være utfordringer i siste liten.

Hvordan få jobben

BLI SERTIFISERT

Få den sertifiseringen hvis du ikke allerede har en tilknyttet grad. Høyskole universiteter tilbyr et søkeverktøy for å hjelpe deg med å finne det rette programmet for deg.

SKRIV DEN PERFEKTE CV-en

CV kan være vanskelig hvis du ennå ikke har lang erfaring, men JobHero har CV-prøver for ulike nivåer av erfaring med desktop publisher, og du finner eksempler på følgebrev her også.

SØKE OM

Nettsteder som Faktisk og ZipRecruiter kan alltid stole på for å gi ledige stillingsannonser og ledige stillinger for desktop publisister.

Sammenligning av lignende jobber

Noen lignende jobber kan kreve mer innen utdanning og opplæring, men de betaler ofte mer.

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018