Jobbprofiler

Hva gjør en hundeutstillingsfører?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en hundeutstillingsfører: Se mesterskapsutmerkelser for kunder, transport for hunder, førstehjelp til hunder, daglig trening

Balansen / Emilie Dunphy/span>

Hundeutstillingsførere er godt kjent med utstillingskunst og presentasjon. De er generelt selvstendig næringsdrivende uavhengige entreprenører som reiser rundt i landet mens de søker mesterskapsutmerkelser for kundenes hunder.

Noen handlere spesialiserer seg på konformasjonsklasser for en spesifikk rase. Andre jobber med flere raser som representerer en bestemt gruppe, for eksempel terriere, sportshunder, brukshunder og lekehunder. De kan også spesialisere seg i lydighet eller agility prøvehåndtering.

Seriøse hundeeiere betaler en profesjonell fører for å få den beste ytelsen fra utstillingshunden sin. Håndtere har vanligvis en rekke kunder som reiser til utstillinger de fleste helgene med hundene sine.

Hundeutstillingsansvarlig plikter og ansvar

Hundeutstillingsførere har en rekke ansvarsområder som inkluderer:

 • Presentere hundeladningene sine til deres beste fordel under konkurranse . For å oppnå dette målet må føreren kjenne til de detaljerte protokollene for rasene de viser. Variert tempo og positur kan være nødvendig. En erfaren hundeutstillingsfører kan være kjent med bestemte dommere og hva de ser etter, noe som kan være en fordel.
 • Tilrettelegging av transport for hundenes daglige trening og kondisjonering, lydighetstrening og stell. Hundeutstillingsførere gir ofte rutinemessig omsorg for hunden i lengre perioder i løpet av karrieren; noen hunder tilbringer flere år i hovedomsorgen til føreren sin.
 • Kommunisere og forholde seg godt til andre. For å lykkes i denne rollen må du være i stand til å samhandle godt med andre, for eksempel klienter og deres hunder, oppdrettere, konkurrenter og dommere.
 • Påkledning av delen under konkurranse. En hundeutstillingsfører må kle seg profesjonelt, da utseende er med på å sikre best mulig resultat.
 • Jobber med veterinærer . For å holde hundene friske, må førere sørge for at alle hundenes medisinske behov og kostholdsbehov blir dekket.

Lønn for hundeutstillingsfører

Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke gir en hundeutstillingsførerklassifisering, har de en for dyretrenere, som må utføre noen av de samme funksjonene som hundeutstillingsførere, da begge kan trenge å forberede dyr til utstilling eller konkurranser.

Lønn for hundeutstillingsførere varierer basert på omdømme, erfaring, ekspertiseområde, utdanning og sertifiseringer:

 • Median årslønn: $28 880 ($13,88/time)
 • Topp 10 % årslønn: $56 000 ($26,92/time)
 • Bunn 10 % årslønn: $19 610 ($9,43/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2017

En fører tar vanligvis mellom $50 og $100 per klasse, per hund. Ytterligere avgifter kan tjenes for pleietjenester, ombordstigning og reisekostnader. Det kan også være en bonusstruktur for seire på ulike nivåer, som best i rasen og best in show.

Hundeutstillingsførere må også ta med tilleggskostnader som reiseutgifter, utforming av klient-/førerkontrakter og vedlikehold av forsikringer.

Mange profesjonelle førere investerer i en stor tilhenger eller fritidskjøretøy hvis de pleier å ha flere hunder med seg på hver utstilling. Disse kjøretøyene er utstyrt med reisekasser på innsiden og bærbare løyper som kan settes opp ved ankomst til destinasjonen.

Utdanning, opplæring og sertifisering

Hundeutstillingsførere er ikke pålagt å ha formell opplæring eller lisensiering, men mange lærer de nødvendige ferdighetene fra en læreplass med en erfaren fører. Det er også juniorklasser for unge handlere, og mange av disse juniorene fortsetter å konkurrere på utstillingsarenaen som voksne. Hundeutstillinger gir en mulighet til å bygge nettverk med eiere, oppdrettere og førere, spesielt hvis du leter etter en læreplass.

Nyttig tidligere erfaring for de som kommer inn i feltet inkluderer arbeid som en hundetrener , hundefrisør , eller dyreadferdsforsker .

Det er mange profesjonelle organisasjoner for hundeførere, men to av de mest prestisjefylte medlemsgruppene er American Kennel Club (AKC) Registered Handlers Program (RHP) og Professional Handlers Association (PHA) .

AKC RHP anerkjenner fagfolk som har høye standarder når det gjelder hundestell og forretningsetikk. RHP-behandlere må ha minst syv års erfaring og signere en etikkkodeks. De tilbyr også en læreprogram , som gjør at hvert år fullført som lærling kan telle med en akselerert hastighet mot deres årelange erfaringskvalifisering for fullt medlemskap; det vil si at ett år i læretida teller som to.

PHA-medlemmer må ha 10 års aktivt engasjement med utstillingshunder, inkludert fem år som profesjonell fører. De tilbyr et høyt ansett lærlingprogram som varer i minst fire år. Lærlinger jobber under tilsyn av sin PHA-sponsor eller arbeidsgiver i løpet av opplæringsperioden.

Hundeutstillingsfører ferdigheter og kompetanser

For å være hundeutstillingsfører krever en viss mengde erfaring og et ferdighetssett som inkluderer:

 • En solid kunnskap om førstehjelp hos hunder
 • Evnen til å administrere ulike former for medisiner
 • Et skarpt øye for å identifisere helseproblemer før de blir alvorlige
 • God fysisk form å håndtere store og noen ganger uregjerlige hjørnetenner, samt omfattende reise og vått vær
 • En lidenskap for presentasjon og stell av hundene samt deres fysiske form

Job Outlook

Hundeutstillingsbransjen er sunn, ettersom renrasede hunder fra topplinjer alltid er etterspurt til avlsformål. Selv om det kan ta en betydelig investering av tid og midler for å bli en etablert behandler, er det svært positive utsikter for dette yrket.

Ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics , forventes industrien å fortsette å vokse med 11 % til 2026. En hovedårsak til denne økningen er behovet for å erstatte arbeidere som har sluttet i yrket.

Arbeidsmiljø

Mye tid tilbringes utendørs, noen ganger på jobb under ugunstige værforhold. Dette er viktig for å sikre at hunder får nødvendig fysisk aktivitet for å holde seg i form. Hundeutstillingsførere må også reise til utstillinger ofte utenfor byen eller utenfor staten.

Fremdriftsplan

Hundeutstillingsførere må opprettholde en intens reise- og konkurranseplan. En handler tilbringer vanligvis de fleste helgene på utstillinger. Førere må starte veldig tidlig om morgenen for å gjøre hundene klare til å konkurrere, da stell og forberedelse kan ta flere timer.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Simply Hired utlyser hundeførerjobber. Også, hvis du nettopp har begynt på dette feltet, Faktisk og Glassdør gi stillingsannonser for hundeførere samt hundetrenerassistenter. I tillegg tilbyr disse nettstedene andre ressurser som CV- og følgebrevskrivingstips, samt intervjuteknikker.

FINN EN FRIVILLIG MULIGHET

Se etter muligheter for hundetrening i ditt område, for eksempel et lokalt hundehjem eller organisasjon som Center County PAWS . De Animal Humane Society tilbyr også frivillige muligheter for å jobbe med hunder.

FINN EN LÆRLING

Få veiledning ved å jobbe tett med en erfaren hundeutstillingstrener.

Sammenligning av lignende jobber

Hvis du elsker å jobbe med hunder, kan du være interessert i disse jobbene:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2017

Andre muligheter for førere inkluderer å lede treningsseminarer for håpefulle førere, jobbe med unge utstillingshunder, dømme klasser på utstillinger eller tilby kenneltjenester.