Karriere Planlegging

Hva gjør en finansiell rådgiver?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Dag i livet

Balansen / Alexandra Gordon

Finansielle rådgivere hjelper kundene med å planlegge for sine kortsiktige og langsiktige økonomiske mål, inkludert å kjøpe et hjem, betale for barnas utdanning og pensjonering. De kan også gi råd om investeringer, skatt og forsikring.

Finansielle rådgivere bruker mye av tiden sin på å undersøke og analysere investeringsmuligheter og møte med kunder og potensielle kunder for å gå gjennom investeringsstrategier.

Finansiell rådgivers oppgaver og ansvar

Typiske arbeidsoppgaver for en finansiell rådgiver inkluderer:

 • Markedsundersøkelser
 • Markedsanalyse
 • Rekruttere og oppfordre kunder
 • Vurdere kundenes behov og mål
 • Anbefal strategier
 • Utfør strategier
 • Overvåke kontoer
 • Identifisere nye muligheter
 • Følg forskriftene fra Securities and Exchange Commission

Finansielle rådgivere bistår enkeltpersoner med deres investeringsstrategier ved å vurdere kundenes økonomiske situasjon og komme med anbefalinger. Rådgivere utfører ofte strategier for klienter. Kundenes behov kan variere, inkludert både kortsiktige og langsiktige mål, og rådgivere vil måtte presentere en strategi som dekker alle behov. For eksempel kan en klient ønske å bygge et pensjonsfond i tillegg til å spare til utgifter til barnas høyskoleutgifter som kan være bare noen få år frem i tid.

For å lykkes, må finansielle rådgivere ha en dyp forståelse av investeringsmarkeder og en evne til å identifisere de beste aksjene, obligasjonene eller fondene.

Å rekruttere nye kunder er også en stor del av jobben, spesielt når du starter opp. Finansielle rådgivere oppnår dette gjennom tradisjonell annonsering, utsendelser eller kalde ringer. De kan også holde seminarer om økonomisk planlegging eller snakke på seminarer holdt av andre. Ettersom finansielle rådgivere bygger opp en kundebase, kan de gjøre mer for å bygge opp virksomheten sin gjennom jungeltelegrafen, forutsatt at deres nåværende kunder er fornøyde med investeringsrådene de mottar.

Finansielle rådgiveres lønn

Uavhengige finansielle rådgivere tjener vanligvis penger ved å kreve et gebyr basert på verdien av kundenes eiendeler. Finansielle rådgivere som jobber for firmaer får ofte utbetalt lønn pluss bonuser.

 • Median årslønn: $89 330
 • Topp 10 % årslønn: $208 000
 • Bunn 10 % årslønn: $44 100

Disse lønnsdataene inkluderer ingen potensielle bonuser.

Utdanning, opplæring og sertifisering

Ingen bestemt studieretning er nødvendig for at finansielle rådgivere skal komme i gang i virksomheten, men profesjonell vekst og fremgang avhenger ofte av de riktige sertifiseringene og en bachelorgrad.

 • Utdanning: Som et minimum trenger finansielle rådgivere en bachelor grad , og finans, økonomi og regnskap representerer generelt de beste veiene for å komme i gang i feltet. Å tjene en master i Business administrasjon eller en mastergrad i finans vil hjelpe med avansement eller med markedsføring og rekruttering av kunder.
 • Sertifiseringer: Alle som selger finansielle produkter, som aksjer, obligasjoner og forsikringer, trenger lisenser å gjøre slik. Finansielle rådgivere som administrerer kundenes investeringer må registrere seg hos enten staten eller SEC, avhengig av størrelsen på firmaet de jobber for. Mange finansielle rådgivere får Certified Financial Planner-legitimasjonen fra Sertifisert Financial Planner (CFP) Board . Dette krever bestått eksamen etter først å ha oppnådd en bachelorgrad og tre års erfaring innen økonomisk planlegging.

Finansiell rådgiver ferdigheter og kompetanser

Finansielle rådgivere trenger ekspertkunnskap om markedsresultater og investeringsstrategier, men de må også ha gode menneskelige ferdigheter, siden rekruttering av kunder og rådgivning er en stor del av jobben. Dette er noen verdifulle ferdigheter som finansielle rådgivere bør ha:

 • Analytisk tenkning: Mye av jobben innebærer å spore data og projisere fremtidige resultater for ulike aksjer, obligasjoner og fond. Finansielle rådgivere må kunne bruke dette kritisk tenking til kundenes behov. Å vurdere disse behovene innebærer også å analysere hvor kundene er, hvor de ønsker å være og hvor mye tid de har på å komme dit.
 • Kommunikasjon: Å jobbe med kunder og potensielle kunder en-til-en er en stor del av jobben. Dette inkluderer gode lytter ferdigheter, siden det er viktig at finansielle rådgivere forstår målene til kundene sine. Offentlig tale er også en faktor hvis finansielle rådgivere deltar i seminarer eller workshops for å tiltrekke seg nye kunder.
 • Dataferdigheter: Flere dataprogrammer er tilgjengelige for å spore markedsdata, og finansielle rådgivere må være effektive med noen eller alle disse. Ekspertkompetanse med regnearkprogramvare, som Microsofts Excel, er viktig for jobben.
 • Salg: Kunder må være overbevist om at uansett råd de får fra sin finansielle rådgiver representerer den beste strategien for pengene deres. Det er den finansielle rådgiverens ansvar å kunne vise kundene hvorfor rådene de gir er den beste handlingen.

Job Outlook

Jobbveksten for finansielle rådgivere anslås å være ca. 4 % til og med 2029. Dette er lik veksttakten for alle jobber i gjennomsnitt.Den forventede veksten skyldes i stor grad en økning i personlige pensjonskontoer og en nedgang i tradisjonelle pensjonsmidler.

Arbeidsmiljø

En god del av arbeidet går til et kontor, med å analysere data fra et skrivebord. Finansielle rådgivere må også møte kunder og potensielle kunder, og disse møtene kan finne sted på kontoret eller hjemme hos kunder. Seminarer eller workshops kan kreve litt reise.

Fremdriftsplan

For det meste jobber finansielle rådgivere standard arbeidstid, men enkelte netter og helger vil være nødvendig for å imøtekomme kundenes tidsplaner. Seminarer og workshops holdes også ofte på kvelder eller helger.

Hvordan få jobben

STUDERE

Grader i business, finans eller til og med jus er mest vanlig.

ERFARING

Finansielle rådgivere vil vanligvis bruke et år eller mer på å jobbe under en mer erfaren rådgiver.

SERTIFISERING

En CFP-legitimasjon kan oppnås etter tre års arbeid, noe som gjør en finansiell rådgiver mer salgbar.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å jobbe som finansielle rådgivere kan også være interessert i ett av følgende yrker. Inkludert er median årslønn:

 • Budsjettanalytiker: $78 970
 • Finansanalytiker: $83 660
 • Finansdirektør: $134 180

Artikkelkilder

 1. Bureau of Labor Statistics. ' Hva personlige økonomiske rådgivere gjør .' Åpnet 17. august 2021.

 2. Bureau of Labor Statistics. ' Betale .' Åpnet 17. august 2021.

 3. Bureau of Labor Statistics. ' Hvordan bli en personlig økonomirådgiver .' Åpnet 17. august 2021.

 4. Sertifisert Financial Planner Board. ' Sertifiseringsprosessen .' Åpnet 17. august 2021.

 5. Bureau of Labor Statistics. ' Job Outlook .' Åpnet 17. august 2021.

 6. Bureau of Labor Statistics. ' Arbeidsmiljø .' Åpnet 17. august 2021.

 7. Bureau of Labor Statistics. ' Lignende yrker .' Åpnet 17. august 2021.