Juridiske Karrierer

Hva gjør en jurykonsulent?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen beskriver en dag i livet til en jurykonsulent inkludert

Ashley Nicole Deleon BalansenAdvokater overlater ikke utfallet av høyprofilerte og høye juryrettssaker til mageinstinkt og tilfeldigheter. De er avhengige av jurykonsulenter som er eksperter på menneskelig atferd som hjelper advokater med å undersøke og velge ut jurymedlemmer og gi innsikt i jurymedlemmers oppførsel. Jurykonsulenter brukes både i straffesaker og i komplekse sivile rettssaker .

Jurykonsulent plikter og ansvar

Denne jobben krever at kandidater kan utføre en rekke oppgaver, som inkluderer både prøveforberedende oppgaver og oppgaver som foregår under en prøveperiode. Jurykonsulenter er integrert i den juridiske prosessen selv før en rettssak begynner, og de engasjerer seg i flere oppgaver før rettssaken, for eksempel:

 • Undersøk jurymedlemmenes bakgrunn.
 • Lag jurymedlemsprofiler.
 • Bistå med juryvalg og voir dire – avhør av potensielle jurymedlemmer.
 • Kan gjennomføre fokusgrupper og falske forsøk.
 • Gjennomføre forundersøkelser.
 • Samle og analyser demografiske data.
 • Utføre statistiske analyser.
 • Utkast til analytiske rapporter.

Under en rettssak er det å utvikle prøvestrategier for å forme jurymedlemmers oppfatninger en av de viktigste oppgavene til en jurykonsulent fordi det kan føre til et gunstig resultat. Konsulenten vil:

 • Gi innsikt i jurymedlemmers kroppsspråk og oppførsel under rettssaken.
 • Trener vitner for best mulig fremstilling av fakta under avhør.
 • Hjelp advokater identifisere argumenter og utvikle strategier.
 • Lag rettssalsgrafikk og multimediapresentasjoner for å hjelpe advokaten å veve en overbevisende og overbevisende historie for juryen.

Jurykonsulent Lønn

En jurykonsulents lønn varierer basert på ekspertiseområde, erfaringsnivå, utdanning, sertifiseringer og andre faktorer. En typisk hånlig juryrettssak kan koste oppover $60 000. En sofistikert elektronisk presentasjon kan koste $125 000. Disse høye honorarene oversettes til sjenerøse inntekter for jurykonsulenter. Mens lønningene begynner på rundt $26 000 fra og med 2019, kan de toppe $100 000 og erfarne konsulenter med Ph.D.s kan tjene betydelig mer, ifølge ZipRecruiter.com .

I følge Lovkryssing , en nettbasert ansettelsesressurs for juridiske jobber, er de fleste jobbmuligheter for prøvekonsulenter i store amerikanske byer. Lønn kan variere betydelig avhengig av sted og arbeidsgiver. Law Crossing foreslår at en inngangslønn som prøvekonsulent for en erfaren psykolog med Ph.D. varierer fra $65 000 til $110 000. En prøvekonsulent med en mastergrad starter på $50 000 til $80 000 i året. Jobber for forskningsanalytikere uten erfaring betaler $38.000 til $43.000.

Utdanning, opplæring og sertifisering

Jurykonsulentstillingen innebærer å oppfylle utdannings- og opplæringskrav som følger:

 • utdanning : Jurykonsulenter har vanligvis minimum en bachelorgrad, men en mastergrad eller Ph.D. i atferdsvitenskap, sosiologi, statsvitenskap, kriminologi, psykologi eller annen samfunnsvitenskap foretrekkes vanligvis. En ekstra grad i jus er nyttig, men ikke obligatorisk.
 • Erfaring : Jurykonsulenter ansettes for deres erfaring, intuisjon og kunnskap om menneskelig atferd, for eksempel flere års erfaring som psykolog.

Jurykonsulent ferdigheter og kompetanser

I tillegg til utdanning og andre krav, kan kandidater som har følgende ferdigheter være i stand til å prestere mer vellykket på jobben:

 • Atferdsinnsikt : God innsikt i menneskelig atferd, motivasjon og beslutningsevner.
 • Mellommenneskelige ferdigheter : Utmerket mellommenneskelig og kommunikasjonsferdigheter, inkludert evnen til å ekspertlese nonverbale signaler.
 • Skriveferdigheter : Eksepsjonell skrive-, tale- og presentasjonsevne er avgjørende.
 • Forskningsferdigheter : Forskning er integrert i jobben, så kandidater bør ha eksepsjonelle evner innen dataanalyse, samt ferdigheter med statistisk programvare. Kunnskap om samfunnsvitenskapelig forskningsmetodikk er også viktig.
 • Juridisk kunnskap : Selv om en jusgrad ikke er nødvendig, bør en jurykonsulent i det minste ha en solid forståelse av juridiske prosedyrer og terminologi.
 • Forretningsutvikling : Kundeutviklingsferdigheter er også nyttige for å skaffe seg en sterk og lukrativ kundebase.

Job Outlook

Der det er høyinnsats, store penger-saker, er det arbeid for jurykonsulenter. Denne karrieren er fortsatt i sin spede begynnelse, men har vokst i popularitet på grunn av svært publiserte forsøk som de av Casey Anthony og Jodi Arias. Noen prøvekonsulenter jobber internt for advokatfirmaer, men etter hvert som dette feltet utvikler seg, åpner det seg flere muligheter for uavhengige prøvekonsulenter.

De tilgjengelige jobbene for prøvekonsulenter kan vokse med en hastighet som ligner på andre juridiske yrker. U.S. Bureau of Labor Statistics tilbyr ikke spesifikke data for prøvekonsulenter, men det tilbyr informasjon om advokater og andre juridiske fagpersoner.

Å bruke disse dataene innebærer at prøvekonsulentjobber vil oppleve lav til gjennomsnittlig vekst i løpet av de neste 10 årene. Advokater bør se jobbvekst på 10 %, mens andre jurister forventer en litt bedre vekst på 15 % innen 2026. Dette sammenlignet med en vekst på 7 % for alle yrker.

Men siden de fleste rettssaker avgjøres før de går til rettssak, vil prøvekonsulenter øke ansettelsesmulighetene sine ved å diversifisere tjenestene de tilbyr til å inkludere meklings- og voldgiftstjenester. Det bidrar til å oppveie det minkende antallet saker som går til rettssak ved å tilby tjenesten for å møte andre behov.

Arbeidsmiljø

De fleste jurykonsulenter er ansatt i konsulentfirmaer som varierer i størrelse fra små boutiquefirmaer til store, internasjonale selskaper, mens andre jobber på frilansbasis. Noen store advokatfirmaer ansette interne jurykonsulenter.

Fremdriftsplan

Arbeidets karakter er høyt tempo og krevende, og det kan kreve omfattende reiser og utfordrende tidsplaner for å overholde kundens frister. Jobben krever vanligvis en 40-timers arbeidsuke.

Hvordan få jobben

FORBEREDE

Pusse opp CV-en din for å fremheve relevante ferdigheter og tidligere erfaring. Les eksisterende stillingsannonser for å få en følelse av hvilke arbeidserfaringer som er mest verdifulle for de som ønsker å ansette en prøvekonsulent.

NETTVERK

Nettverk deg til en ny jobb ved å delta på arrangementer organisert av bransjeorganisasjoner som American Society of Trial Consultants . Denne foreningen tilbyr også sine medlemmer ressurser som et nettbibliotek som inneholder juridiske dokumenter som er nyttige for jurykonsulenter.

SØKE OM

Se på jobbsøkerressurser som f.eks Indeed.com , monster.com , og Glassdoor.com for ledige stillinger. Besøk lovlige jobbsøkesider som f.eks Lovkryssing , eller sjekk nettsidene til prøvekonsulentfirmaer som f.eks DecisionQuest og Prøveadferdsrådgivning å søke etter ledige stillinger.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i en jurykonsulentkarriere, kan også vurdere følgende karriereveier, oppført med median årlig lønn:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018