Karriere Planlegging

Hva gjør en bibliotekar?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne som sitter ved et skrivebord med en stabel med bøker ved siden av seg, en telefon, en datamaskin og et sertifikat på veggen bak seg. Teksten lyder:

Bilde av Ashley Nicole DeLeon The Balance 2019

Bibliotekarer velger informasjonsressurser, organiserer dem og lærer folk hvordan de kan bruke dem effektivt. Mange jobber med publikum, mens andre er bak kulissene innen teknisk support eller i administrasjon.

Selv om bibliotekarer, som også omtales som informasjonsfagfolk, tradisjonelt har jobbet med trykte ressurser, har de fulgt med i stadig utvikling av teknologi og har innlemmet elektroniske ressurser som online databaser og e-bøker.

Bibliotekarens oppgaver og ansvar

Bibliotekarer er ansvarlige for et bredt spekter av oppgaver:

 • Forstå generell bibliotekspraksis så vel som praksisen til det spesifikke biblioteket der de jobber.
 • Svar på forespørsler personlig, over telefon eller via e-post for å svare på spørsmål og finne informasjon.
 • Lær en rekke ferdigheter til studentene, spesielt forskningsferdigheter.
 • Hold deg oppdatert på informasjonshåndteringstrender.
 • Lag og publiser nettbasert innhold, inkludert forskningsveiledninger, fagguider, kursguider, reklamespots og informasjonsartikler.
 • Administrer låntakers tilgang til ressurser.

Bibliotekarer hjelper folk med å finne informasjonen de trenger, enten det er svaret på et spørsmål om å betale kvartalsvise bedriftsskatter eller den siste novellesamlingen av en favorittforfatter. De styrker også lånetakerne ved å lære dem hvordan de kan finne informasjonen på egen hånd.

Lønn til bibliotekar

De best betalte bibliotekarene har en tendens til å jobbe for høyskoler og universiteter. Timelønnen er basert på 40 timers arbeidsuke.

 • Median årslønn : $59 050 ($28,39/time)
 • Topp 10 % årslønn : Mer enn $93 050 ($44,74/time)
 • Bunn 10 % årslønn : Mindre enn $34 630 ($16,65/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Denne karrieren krever vanligvis en mastergrad og sertifisering.

 • utdanning : De fleste bibliotekarjobber i offentlige, akademiske eller spesielle bibliotek krever en mastergrad i bibliotekvitenskap (MLS) fra et program akkreditert av American Library Association (ALA). Bibliotekarer ansatt av den føderale regjeringen må ha en MLS. En doktorgrad i bibliotekvitenskap er nødvendig for å undervise i et bibliotekarutdanningsprogram eller strebe etter en toppadministrasjonsstilling ved en høyskole eller et universitet. Noen bibliotekarer , spesielt de som jobber i akademiske omgivelser, har en tilleggsgrad i det området de spesialiserer seg på.
 • Sertifisering : De fleste stater krever at offentlige bibliotekarer er det sertifisert . Sertifisering for skolebibliotekarer (også kalt skolemediespesialister) varierer fra stat til stat. Noen stater krever at de er sertifisert lærere , mens andre betinger at de har en mastergrad i pedagogikk med fordypning i bibliotekvitenskap. Andre stater krever bare en MLS.
 • Etterutdanning : Mange bibliotekarer tar etterutdanningskurs for å holde tritt med skiftende teknologi.

Lær om kravene i staten der du planlegger å jobbe ved å bruke License Finder-verktøyet fra CareerOneStop.

Bibliotekar ferdigheter og kompetanser

Spesifikke personlige egenskaper, kalt myke ferdigheter , kan bidra til din suksess som bibliotekar.

 • En kjærlighet og tilhørighet til læring : Bibliotekarer må holde seg à jour med de raske endringene innen teknologi.
 • Sterke kommunikasjonsevner : Dette inkluderer lytting, tale og mellommenneskelige ferdigheter som trengs for å samhandle med bibliotekets lånetakere samt fungere som en del av et team. Sterke kundeserviceferdigheter er også nødvendig.
 • Initiativ : Bibliotekarer jobber selvstendig uten å stole på instruksjoner fra andre.

Job Outlook

I følge Bureau of Labor Statistics vil sysselsettingen på dette feltet vokse like raskt som gjennomsnittet for alle yrker, med omtrent 9 %, fra 2016 til 2026. Samfunn finner nye og innovative bruksområder for bibliotekene, noe som resulterer i flere ansatte.

Arbeidsmiljø

Bibliotekarer kan bruke en god del tid på bibliotekgulvet og på føttene når de hjelper lånetakerne, men mesteparten av arbeidstiden tilbringes på et kontor eller ved sirkulasjonsskranken. Noen kan reise til andre steder av og til.

Fremdriftsplan

Bibliotekarjobber er vanligvis på heltid. Det er ikke uvanlig å jobbe helger, kvelder og ferier. Skolebibliotekarer kan ha sommerfri hvis de jobber for en høyskole eller et universitet som ikke tilbyr sommerkurs. Bibliotekarer i juridiske biblioteker eller som jobber for selskaper kan av og til jobbe overtid for å håndtere presserende tidsfrister.

Hvordan få jobben

SØKE OM

De ALA tilbyr mange ressurser for å finne ledige stillinger i biblioteket på sin hjemmeside.

SKRIV EN MÅLLETT CV OG HJELPEBREV

Lage en CV og følgebrev som øker dine styrker og skiller deg fra andre kandidater.

PRØV VANLIGE STILTE INTERVJUSPØRSMÅL

Personalrepresentanter og ansettelsesledere stiller ofte de samme typene spørsmål når de gjennomfører intervjuer. For å forberede deg til intervjuet, lære hva disse spørsmålene er og øv på de beste svarene på dem.

Sammenligning av lignende jobber

Noen lignende jobber krever mer omfattende - eller mindre omfattende - utdanning, og de betaler deretter. Oppgitte tall er median årslønn:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018