Lønn Og Fordeler

Hva gjør en autorisert sykepleier (LPN)?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til lisensiert praktisk sykepleier: Gi grunnleggende omsorg, utholdenhet, må fullføre National Council Licensure Examination, føre og vedlikeholde journaler

Balansen / Maritsa Patrinos/span>

Autoriserte praktiske sykepleiere (LPN) utfører en rekke grunnleggende sykepleieoppgaver. De jobber under leger og registrerte sykepleiere (RN) på legekontorer, sykehus og helseinstitusjoner. De kan også gi hjemmehjelp.

Dette er et voksende yrke med en høy andel ledige stillinger på grunn av aldring av baby boomer-generasjonen.

Å bli en lisensiert praktisk sykepleier krever ikke det samme nivået av utdanning eller opplæring som å bli en registrert sykepleier, men de tjener en nøkkelrolle i helsevesenet ved å hjelpe RNer og leger i pleie og behandling av pasientene deres.

Lisensiert praktisk sykepleier plikter og ansvar

LPN-er trenger vanligvis å kunne håndtere følgende oppgaver:

 • Overvåke pasienter
 • Gjør pasientene komfortable
 • Gi grunnleggende omsorg
 • Lytt til pasientene
 • Diskuter omsorg med pasienter
 • Rapporter til RNs eller leger
 • Oppbevar og oppretthold journaler

LPNer utfører sykepleieoppgaver som er mer komplekse enn de som sykepleiernes assistenter fullfører, men mindre komplekse enn plikter til en registrert sykepleier . LPN-er overvåker helsen til pasienter og ser etter tegn på at helsen deres blir dårligere eller bedre. De sjekker vitale tegn og ser etter endringer i monitoravlesninger.

Lisensierte praktiske sykepleiere utfører grunnleggende sykepleiefunksjoner som å bytte bandasjer og sårbandasjer. De trøster pasientene og sørger for at grunnleggende behov som mat og væskeinntak er i orden. Lisensierte praktiske sykepleiere kan også administrere medisiner i enkelte omgivelser avhengig av institusjonelle og statlige standarder.

Graden av omsorg, for eksempel å gi medisiner, som LPN-er kan gi varierer fra stat til stat, så de som kommer inn på feltet bør gjennomgå statlige forskrifter der de har tenkt å jobbe.

Autorisert praktisk sykepleier Lønn

LPN-er tjener generelt mindre penger enn RN-er, men lønnen deres vil være høyere enn sykepleiernes lønn.

 • Median årslønn: $47 840
 • Topp 10 % årslønn: $63 360
 • Bunn 10 % årslønn: $34 560

Utdanning, opplæring og sertifisering

Spesifikke krav til LPN-er varierer fra stat til stat, men de må være lisensiert i alle stater. Vanligvis må LPN-er fullføre et sertifikat eller diplomprogram som vanligvis tar omtrent ett til to år å fullføre.

 • Utdanning: LPN-er kan fullføre sertifikat- eller diplomprogrammer ved høyskoler, tekniske skoler og noen sykehus. Noen videregående skoler tilbyr til og med programmer.
 • Sertifisering: LPN-er må fullføre Nasjonalt råds lisenseksamen (NCLEX-PN). Noen LPN-er kan også velge å bli sertifisert i visse spesialiteter, for eksempel IV-terapi, nefrologi eller hospice.

Lisensiert praktisk sykepleier ferdigheter og kompetanser

LPN-er krever en rekke harde og myke ferdigheter . Mens nødvendige LPN-ferdigheter varierer basert på den spesifikke jobben, er det en rekke ferdigheter som forventes av de fleste LPN-er.

 • Medfølelse: Jobben dreier seg om å ta vare på pasienter, og ofte er pasienter svært syke, alvorlig skadet og muligens til og med døende. Å gjøre dem så komfortable som mulig må være en prioritet.
 • Tålmodighet: Å ta vare på syke og skadde mennesker kan være stressende, hovedsakelig fordi pasienter noen ganger har smerter eller ubehag eller på annen måte ikke er i stand til å samarbeide så mye som de ellers kunne.
 • Utholdenhet: Sykepleiere er på bena mesteparten av dagen og trenger noen ganger å hjelpe til med å flytte pasienter eller hjelpe dem med fysiske oppgaver som å kle på seg, bade eller bruke badet.
 • Kommunikasjon : LPN-er må kommunisere med pasienter om hvordan de har det, og de må også kommunisere til RN-er og leger om den generelle omsorgen som trengs for hver pasient.
 • Detaljorienterte: LPN-er holder styr på flere pasienters vitale tegn, kostholdsbehov, noen ganger medisineringsplaner og mer. Selv små feil med noen av disse detaljene kan få alvorlige konsekvenser, så sykepleiere må være sikre på å være nøyaktige.

Job Outlook

I følge U.S. Bureau of Labor Statistics anslås ansettelsesmulighetene for lisensierte praktiske sykepleiere å øke med 9 % fra 2019 til 2029, en rate som er betydelig bedre enn veksten på 4 % anslått for alle yrker.

Aldrende babyboomere vil kreve større helsetjenester, så LPN-er med sertifiseringer eller erfaring med eldre befolkninger vil være i størst etterspørsel.

Arbeidsmiljø

LPN-er jobber i en rekke helsemiljøer som en del av et team som inkluderer leger, registrerte sykepleiere og andre. De tjener i settinger som sykehus, sykehjem, omsorgsboliger, helseklinikker og privat legepraksis.

Noen tilbyr også helsetjenester hjemme hos folk. Sykepleiere må kunne stå på beina det meste av dagen. De må kanskje hjelpe til med å løfte eller flytte pasienter også.

Fremdriftsplan

Noen LPN-er jobber deltid, men de fleste jobber heltid. Netter, helger og ferier er en fast del av mange sykepleieres timeplan siden helsehjelp er nødvendig hele døgnet. Vakter varer noen ganger lenger enn åtte timer, men de kan være en del av en kortere arbeidsuke.

Hvordan få jobben

OPPLÆRING: Sertifikat- og diplomprogrammer tilbys ved høyskoler og til og med gjennom sykehus.

LISENSERING: LPN-er må være lisensiert i alle stater ved å bestå NCLEX-PN-eksamenen.

FLEKSIBILITET: LPN-er som er villige til å betjene områder med størst behov - for eksempel sykepleieinstitusjoner - har den beste sjansen til å finne en jobb.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å være en lisensiert praktisk sykepleier, vil kanskje også vurdere følgende karriereveier, oppført med median årslønn:

Artikkelkilder

 1. Bureau of Labor Statistics. ' Hva lisensierte praktiske og autoriserte yrkessykepleiere gjør .' Åpnet 7. desember 2020.

 2. Bureau of Labor Statistics. ' Autoriserte praktiske og autoriserte yrkessykepleiere. Betale .' Åpnet 7. desember 2020.

 3. Bureau of Labor Statistics. ' Hvordan bli en lisensiert praktisk eller autorisert yrkessykepleier .' Åpnet 7. desember 2020.

 4. Bureau of Labor Statistics. ' Autoriserte praktiske og autoriserte yrkessykepleiere. Job Outlook .' Åpnet 7. desember 2020.

 5. Bureau of Labor Statistics. ' Lignende yrker .' Åpnet 7. desember 2020.