Halv

Hva gjør en medieplanlegger?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en medieplanlegger: Arbeid tett med klienter, analysere data, utvikle ulike medieplaner, tenke kreativt

Balansen / Maddy Price

Medieplanleggere, også kjent som merkevareplanleggere eller merkevarestrateger, jobber i reklamebyråer og lager annonsekampanjer for ulike kunder. Medieplanleggeren jobber med klienter for å hjelpe dem med å ta beslutninger om hvordan en bestemt mediekampanje vil utfolde seg.

Medieplanleggerens hovedfokus er å orkestrere plasseringen av kundens reklameeksemplar i ulike mediesteder som maksimerer reklamerekkevidden mot kundens målgruppe. Disse arenaene inkluderer TV, internett, radio, reklametavler, print og direktereklame.

Noen medieplanleggere sporer også ytelsen til annonsering på baksiden, og gir kunden beskjed om avkastningen på investeringen for kampanjen deres, og om de får god verdi for annonsepengene sine.

Medieplanlegger plikter og ansvar

Medieplanleggere håndterer en rekke ansvarsområder, inkludert å analysere og tolke annonsedata for å hjelpe kundene med å forbedre sine annonsekampanjer. Arbeidsoppgaver inkluderer følgende:

 • Analysere data, tenke kreativt og utforme innovative strategier for å sikre at klientmarkedsføringskampanjer når målgruppen deres på en mest mulig effektiv måte
 • Vurdere virkningen og egnetheten til forskjellige medietyper som brukes til å målrette mot bestemte markeder basert på kundenes behov og ønsker
 • Utvikle ulike alternativer for medieplaner basert på kundens målsettinger
 • Analysere kundens resultater etter kampanjen og anbefale forbedringer
 • Samhandle med interne og eksterne partnere for å evaluere, implementere og vedlikeholde en medieplan
 • Samle og analysere informasjon på ulike mediekanaler, som aviser, radio, magasiner, TV, filmer, Internett og utendørs plakater og digitale reklametavler
 • Opprette eller anbefale bestemte mediestrategier for å tiltrekke og beholde kunder, øke kundens merkevaregjenkjenning og opprettholde og øke kundetilfredshet og lojalitet
 • Arbeide tett med kunder for å forstå deres behov, ønsker og mål, og deretter bestemme hvilke mediekanaler som passer best for spesifikke kampanjer

Medieplanlegger Lønn

En medieplanleggers lønn varierer basert på ekspertiseområdet, erfaringsnivå, utdanning, sertifiseringer og andre faktorer.

Kilde: Payscale.com, 2019

Utdanning, opplæring og sertifisering

Du trenger ikke spesiell opplæring eller en høyere grad for å bli medieplanlegger, selv om mange byråer krever en bachelorgrad eller spesialisering innen et bestemt område.

 • Utdanning: De fleste arbeidsgivere foretrekker at kandidater har en høyskolegrad innen områder som kommunikasjons- og medievitenskap, business eller ledelse, markedsføring, reklame, engelsk, journalistikk , operasjonell forskning, statistikk eller andre relaterte områder.
 • Erfaring: Du kan være i stand til å lande en startnivå innen medieplanlegging uten opplæring eller tidligere erfaring. Men med tanke på at reklame og markedsføring er svært konkurransedyktig, er det svært usannsynlig at du kan komme veldig langt i denne karrieren uten en grad eller en betydelig mengde bransjeerfaring. Arbeidsgivere ser etter de med tidligere erfaring innen markedsføring, medieforvaltning eller et relatert felt.

Medieplanlegger ferdigheter og kompetanser

Det viktigste en medieplanlegger trenger er vilje og iver etter å lære om reklameverdenen, men noen få andre ferdigheter og kunnskapssett kan gi kandidatene et forsprang, for eksempel:

 • Sosiale ferdigheter: Jobben kan være veldig sosial fordi den innebærer å jobbe med og underholde klienter, så interesse for og evne til sosial omgang med kollegaer og klienter er overordnet.
 • Markedsføringskunnskap: Viktig er også en forståelse av hvordan markedsføring og reklame fungerer. Det første spørsmålet å stille deg selv er dette: Hvordan kan en klient – ​​enten et stort forbrukerproduktselskap som Starbucks eller en nasjonal ideell tjenesteorganisasjon som Planned Parenthood – best merke seg selv?
 • Kunnskap om underholdningsmedier: Derfra må medieplanleggere kjenne underholdningsverdenen i dybden (fra nettverks-TV-programmer som 'Good Morning America' ​​på ABC-TV til nisje-TV-programmer som 'Chopped Junior' på Food Network). Med mindre medieplanleggere vet hva slags publikum som tiltrekkes av hva slags show, kan de ikke plassere annonser på riktig måte.
 • Mediekunnskap på nett: Og fordi medielandskapet i det 21. århundre er veldig annerledes enn det var på 1900-tallet, må medieplanleggere ikke bare vite hvilke nasjonale TV-programmer og store magasiner og aviser de skal målrette mot, de må også være kjent med alle nettstedene , blogger og tilbud på sosiale medier tilgjengelig for forbrukere.
 • Dataferdigheter: Medieplanleggerjobben innebærer forskning ved hjelp av flere online databaser.

Job Outlook

U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) forventer sterk jobbvekst for markedsundersøkelsesanalytikere fra 2016 til 2026. De anslår at jobbene for dette yrket vil øke med 23 %, som er mye raskere enn gjennomsnittet sammenlignet med alle yrker. Veksten er hovedsakelig drevet av økt bruk av markedsdata og forskning på tvers av mange bransjer.

Selv om markedsundersøkelsesfeltet (som inkluderer medieplanleggingsfaget) anslås å vokse, forventes konkurransen om jobbene å være svært høy.

Arbeidsmiljø

Medieplanleggere jobber vanligvis i et kontormiljø, selv om de kan ha en liten mengde reiser til klientkontorer.

Fremdriftsplan

En medieplanleggers arbeidstid er lik den for andre yrker innen reklame- og markedsføringsbransjen (dvs. mellom 35 og 40 timer per uke), bortsett fra når fristene nærmer seg, eller du er pålagt å holde presentasjoner eller delta på møter utenfor normal arbeidstid, som passer inn i kundens timeplan.

Hvordan få jobben

NETTVERK

For å gi deg selv et konkurransefortrinn for enten å få din første jobb som medieplanlegger eller gå oppover rangstigen, er det en god idé å koble seg til (og engasjere seg med) de beste medieplanleggerne (og kjøperne) som for tiden er ansatt i annonsebyråer over hele verden.

Prøv å besøke AdAge Datasenter , som er en primær ressurs for business intelligence og medieforskning. Bruk nettstedets ressurser til å bygge opp mediekjøp og planleggingskontakter med profiler til annonsører, byråer og andre. Du kan også sjekke LinkedIn salgsnavigator . Salgseksperter og andre bruker denne navigatoren til å finne kontakter og få henvisninger til viktige mediemerker.

SØKE OM

Se på jobbsøkeressurser som Indeed.com , monster.com , og Glassdoor.com for ledige stillinger. Du kan også besøke ditt karrieresenter på college og nettsidene til ulike bransjegrupper for å se etter karriereoppføringer. Reklamebyråer tilbyr stillinger på startnivå, og for de som fortsatt er på college, tilbyr mange byråer praksisplasser.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i en medieplanleggerkarriere vurderer også følgende karriereveier, oppført med median årslønn:

Kilde: Payscale.com, 2019