Juridiske Karrierer

Hva gjør en mekler?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en mekler: Administrer prosessen kjent som

Balansen / Ellen Lindner/span>

Noen mennesker bestemmer seg for å avgjøre sine juridiske tvister utenfor rettssalen gjennom en prosess kjent som alternativ tvisteløsning (ADR). Men saksøkere og saksøkte blir ikke kastet inn i et rom alene for å finne det ut seg imellom. Det er her meklere, noen ganger kjent som voldgiftsdommere eller forliksmenn, kommer inn. De veileder ADR-prosessen og hjelper til med å løse konflikter mellom tvister.

Det er en meklers jobb å legge til rette for forhandlinger og oppgjør mellom tvister ved å gi veiledning og oppmuntring, samarbeide med dem for å finne kreative måter å nå frem til en gjensidig tilfredsstillende løsning, vanligvis et kompromiss. Meklere representerer ikke eller tar til orde for noen av sidene i en rettssak. Deres rolle er å prøve å bringe begge parter til en felles mellomting.

Meklers plikter og ansvar

De spesifikke pliktene til en mekler kan variere mye avhengig av domstolen og staten, men generelt inkluderer de:

 • Tilrettelegge for kommunikasjon mellom to motstridende parter i en tvist for å veilede dem til en gjensidig avtale
 • Holde introduksjonsmøter med tvister for å utdanne dem om voldgiftsprosessen
 • Avhøre vitner, tvister og andre parter og undersøke dokumenter etter behov for å få informasjon om tvisten for hånden
 • Håndtering av prosedyrespørsmål i en ADR, inkludert tidskrav og nødvendige vitner

Generelt er mekleren ansvarlig for å legge til rette for diskusjon og veilede retningen for forhandlinger om en ADR. Når en løsning er oppnådd, kan mekleren utarbeide rettsrapporter, sosiale sakshistorier, korrespondanse og andre dokumenter. I noen tilfeller kan de implementere lovvedtak og rettsregler knyttet til en sak.

Formidler lønn

En meklers lønn kan variere avhengig av plassering, erfaring og om de jobber for offentlige eller private organisasjoner. De fleste meklere er ansatt av staten og lokale myndigheter , skoler og universiteter, juridiske tjenesteleverandører, forsikringsselskaper og selskaper.

 • Median årslønn: $60 670
 • Topp 10 % årslønn: $124 570
 • Bunn 10 % årslønn: $35 800

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2017

Utdanning, opplæring og sertifisering

Det finnes ingen formell lisensierings- eller sertifiseringsprosess i USA for meklere, men opplæring er tilgjengelig gjennom uavhengige meklingsprogrammer og nasjonale og lokale meklingsmedlemsorganisasjoner. Noen høyskoler og universiteter i USA begynner også å tilby avanserte grader innen tvisteløsning og konflikthåndtering. Selv om mange meglere er det advokater og tidligere dommere , blir det stadig mer vanlig for ikke-advokater fra alle bakgrunner å tjene.

 • Utdanning: Dette avhenger av arbeidsgiver. Noen stillinger krever juridisk embetseksamen eller annen videregående grad, for eksempel en mastergrad i bedriftsøkonomi. For andre er en bachelorgrad i et passende kompetanseområde nok.
 • Opplæring: Antall opplæringstimer som kreves for meklere varierer fra stat eller domstol. De fleste stater krever at meklere fullfører 20 til 40 timers opplæring, og noen krever tilleggsopplæring innen et spesialitetsområde. Meklere vil jobbe under tilsyn i et bestemt antall saker før de jobber selvstendig. Fellesmeklingssentre tilbyr ofte opplæring hvis du jobber frivillig med dem, og meklingsprogrammer og medlemsorganisasjoner tilbyr også egne programmer.

Formidler ferdigheter og kompetanser

Overlegen kommunikasjon, forhandlinger, problemløsning, analytisk og ferdigheter i konfliktløsning er avgjørende for denne type jobb. Meklere må også ha evnen til å opprettholde tillit, utøve god dømmekraft og skjønn, samarbeide med andre og fremme effektive arbeidsforhold med klienter, domstoler, rettsansatte, samfunnsorganer og allmennheten.

I tillegg til et høyt kompetansenivå, er vellykkede formidlere intuitive og i stand til å hjelpe til med å møte kundenes følelsesmessige behov. Nøytralitet, ærlighet, kreativitet og tålmodighet er også avgjørende for meglerens rolle.

Job Outlook

Ettersom enkeltpersoner, bedrifter og domstolene prøver å unngå forsinkelser, publisitet og høye kostnader som ligger i rettssaker, blir alternativ tvisteløsning et stadig mer populært alternativ til søksmål. Som et resultat forventes det at meklere opplever en sysselsettingsvekst over gjennomsnittet. U.S. Bureau of Labor Statistics anslår at ansettelse av meklere vil vokse 10 prosent gjennom 2026, noe som er raskere enn gjennomsnittet på 7 prosent for alle yrker.

Arbeidsmiljø

Generelt jobber meklere i et privat møterom eller kontor. Alternativt kan de av og til reise til andre nøytrale nettsteder for ADR-forhandlinger.

Fremdriftsplan

Tidsplaner for meklere kan variere fra heltid, mandag til fredag, til fleksible deltidsplaner.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i å bli mekler, kan også vurdere andre karriereveier som disse stillingene, sammen med median årlig lønn:

 • Dommer eller høringsansvarlig: $115.520
 • Advokat: $119 250
 • Paralegal eller juridisk assistent: $50 410

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2017

Hvordan få jobben

Bli sertifisert

De Mediation Training Institute tilbyr en liste over sertifiseringskrav for hver stat.

Meld deg inn i en forening

Å bli medlem av en faggruppe som f.eks National Association of Certified Mediators kan gi jobbkandidater en fordel.

Begynn å søke

Nettsteder som f.eks mediate.com er en ressurs som er spesielt skreddersydd for de som søker etter formidlerjobber.