Arbeid-Hjemmefra-Jobber

Hva betyr egentlig outsourcing?

Outsourcing betyr å ha spesifikke oppgaver for virksomheten din håndtert av noen utenfor selskapet ditt. Som et eksempel, tenk på en frisørsalong som sender ut håndklær for vask i stedet for å rengjøre dem internt. Denne praksisen kan ofte føre til muligheter for arbeid hjemme for de som er ansatt i den utkontrakterte arbeidslinjen.

Nytten av outsourcing

Rutenett med sekskantede portretter, hånd legger til nytt

Dimitri Otis / Getty Images

Outsourcing gjøres vanligvis med et øye for effektivitet og kostnadsbesparelser for selskapet. Outsourcing kan være så enkelt som å ansette en frilanser for å redigere et bedriftsnyhetsbrev eller like storstilt som å ansette et outsourcingfirma til å håndtere alle regnskaps- og lønnsfunksjoner.

Outsourcing kan være når en bedrift direkte ansetter en uavhengig entreprenør for å yte tjenesten. Eller et selskap kan ansette et outsourcingselskap – for eksempel Manpower – som enten ansetter eller inngår kontrakter med arbeidere for å tilby disse tjenestene.

Business Process Outsourcing (BPO)

BPO står for 'outsourcing av forretningsprosesser.' BPO brukes ofte for å beskrive et selskap som er inngått i kontrakt for å levere tjenester eller forretningsprosesser til et annet selskap.

Det kan inkludere produksjon eller backoffice-funksjoner som regnskap og menneskelige ressurser. Men BPO kan også inkludere front-end-tjenester som kundebehandling og teknisk støtte. 'Global BPO' er en annen betegnelse for offshoring eller outsourcing utenfor et selskaps hjemland eller primære marked. BPO-jobber jobber ikke nødvendigvis hjemme, men noen, som kundesentre, kan være det.

Offshoring

Offshoring er en form for outsourcing. Offshoring er når et selskap flytter forretningsprosesser eller tjenester til et annet land enn hjemlandet eller primærmarkedsplassen. Det gjøres vanligvis for å kutte kostnader. Vanligvis har det nye landet lavere lønnskostnader.

Offshoring og outsourcing er ikke synonyme, selv om de for mange har samme negative konnotasjon. Imidlertid kan outsourcing bety jobbmuligheter for de som ønsker å jobbe hjemmefra.

Homeshoring

Definisjonen av homeshoring (også kjent som homesourcing), ifølge Dictionary.com, er 'overføring av jobber i tjenestebransjen til elektronisk tilkoblede hjemmebaserte ansatte.' Så homeshoring er i hovedsak å gjøre kontorjobber til jobb hjemme.

Men homeshoring er forskjellig fra offshoring fordi i homeshoring blir de hjemmebaserte jobbene vanligvis utført i landet der arbeidsgiveren opererer.

Homeshoring kan eller kan ikke innebære outsourcing, som er kontrakt for arbeid som skal utføres av en tredjepart utenfor selskapet. Hvis et selskap ansetter sine hjemmebaserte arbeidere, er ikke homeshoring outsourcing.

Et selskap som bruker U.S. hjemmebaserte kundesenteragenter å ta imot samtaler fra USA er hjemsøking. Men hvis det samme USA-baserte selskapet hyret inn kundesenteragenter i India for å ta imot anrop fra amerikanske kunder, ville det være offshoring.