Karriereveier

Hva gjør en barnelege?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

Barnelege med barn

•••

Yacobchuk / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å gi medisinsk behandling for barn og tenåringer krever en spesiell type lege . Det er ikke nok bare å evaluere, diagnostisere og behandle helseproblemer; barneleger må kunne fange opp uvanlige trender i barnets fysiske utvikling.

Barneleger betjener vanligvis pasienter under 21 år og er ofte avgjørende for å identifisere og diagnostisere tidlige tegn på helseproblemer.

Barnelege plikter og ansvar

Som barnelege vil du være ansvarlig både for å observere og behandle barn i vekst, samt gi råd til foreldre og foresatte om en handlingsforløp. En barneleges oppgaver inkluderer, men er ikke begrenset til:

 • Hjelper barn og tenåringer til å føle seg vel under fysiske kontroller
 • Gi råd til foreldre/foresatte om enhver uvanlig eller eksepsjonell utvikling
 • Vurderer symptomer
 • Diagnostisering
 • Forskrivning av medisiner
 • Bestille nødvendige tester for å følge opp symptomer
 • Tolking av laboratorieresultater
 • Anbefaler spesialisert behandling eller omsorg
 • Forstå og overholde samtykkelover som er relevante for verger

Barneleger fungerer vanligvis som primærleger for barn fra fødsel til voksen alder. Som sådan kan de ofte gi rutinemessige kontroller eller henvise pasientene til spesialister.

Barnelege lønn

Som de fleste leger, får barneleger godt betalt. Her er en oversikt over barnelegelønninger i USA:

 • Median årslønn : $177.130
 • Topp 10 % årslønn : $208 000+
 • Bunn 10 % årslønn : $69 470

Utdanning, opplæring og sertifisering

Å kvalifisere seg til å praktisere medisin for barn er en krevende prosess og kan ta mellom 10-12 år.

Når du har fullført opplæringen din, vil du være etterspurt og øve ekstremt givende arbeid. Opplæringen er utformet for å hjelpe deg med å føle deg komfortabel med de mest intrikate oppgavene som du forventes å fullføre når du driver din egen praksis.

 • utdanning : De fleste barneleger fullføre minimum syv års opplæring på universitetsnivå. Før de søker på medisinsk skole, må alle leger fullføre en bachelorgrad i et beslektet felt. Oftest fullfører aspirerende barneleger og leger en pre-medisinsk grad som bachelor. Andre akseptable lavere grader for barneleger inkluderer de fleste naturvitenskapelige grader eller en barnepsykologi grad. Medisinsk skole tar vanligvis ytterligere fire år etter å ha fullført en lavere grad.
 • Sertifisering : Før de praktiserer medisin, må alle leger (inkludert barneleger) få lisens til å praktisere medisin. Hvis du spesialiserer deg innen pediatri (som kardiologi eller urologi), må du få en ekstra lisens for spesialiteten din. Lisenskravene varierer fra stat til stat.
 • Opplæring : Postmedisinsk skoleopplæring inkluderer opphold i tre år. Du vil operere under tilsyn av en lisensiert, erfaren lege i en formell setting, før du starter din egen praksis.

Barnelege ferdigheter og kompetanser

Mange av de samme kjerneferdighetene som kreves av den gjennomsnittlige legen, kreves også av barneleger. I tillegg forventes det at du jobber med barn og tenåringer på tvers av et bredt spekter av alder og utvikling. Som sådan må du være spesielt interessert i følgende:

 • Arbeid med barn og tenåringer : Barn og tenåringer har ofte sterkere angst for tilsynelatende rutinemessige prosedyrer. I tillegg må du være i stand til å oppdage uvanlig aktivitet i barnets kropp eller i deres oppførsel som kan indikere unormal utvikling.
 • Problemløsning : Hver pasient er forskjellig. Enten du søker en komplisert diagnose av barnets symptomer eller overbeviser et barn om å gjøre noe de ikke vil, må du være en rolig problemløser. Noen ganger må du til og med forholde deg til problematiske foreldre.
 • Tjenesteorientering : En god barnelege har empati for hvordan pasienten har det og for hva de trenger. I noen tilfeller vil du midlertidig måtte overgi deg for å møte dine egne behov for å betjene pasientene dine.
 • Overvåkning : Å ta vare på de medisinske behovene til barn krever nøye overvåking gjennom deres utviklingsår. Du må kjenne pasienten din godt nok til å legge merke til noe uvanlig (i tillegg til å se pasientens kropp reagere på behandlingen).

Job Outlook

Mens sysselsettingen for alle leger forventes å vokse med mer enn 4 % i løpet av de neste årene, anslås jobbutsiktene for barneleger å synke noe mellom 2019 og 2029.Bare barneleger kan betjene mindreårige og ha passende kontakt mellom foreldre og barn under behandling.

Etter hvert som fremskritt innen det medisinske feltet fortsetter, vil rollen til en barnelege bli spesielt kritisk. Mer effektiv identifisering og behandling av store sykdommer og lidelser vil være mulig i et individs tidlige år. Derfor vil pediatriske spesialister være spesielt viktige for familier i nær fremtid.

Arbeidsmiljø

Mens noen barneleger jobber på sykehus, driver mange sin egen praksis med en eller flere ekstra barneleger.Samarbeid med andre leger kan gi hver enkelt lege fleksibilitet for avspasering osv. Til tross for denne fleksibiliteten må alle leger (inkludert barneleger) vanligvis jobbe lange timer av og til, spesielt hvis en av pasientene deres gjennomgår en vanskelig prosedyre eller behandling.

Fremdriftsplan

Under normale omstendigheter kan du jobbe vanlig kontortid sammen med andre leger. Imidlertid vil det meste av treningen og oppholdet kreve lange og ustabile tidsplaner. Medisinske nødsituasjoner har ikke åpningstid, og du kan forventes å reagere på en medisinsk nødsituasjon som involverer pasienten din.

Hvordan få jobben

Skriv CV og følgebrev: Det som er viktigst for de som ønsker å bli leger av noe slag er at de fullføre opplæringen med gode karakterer. Sørg for å inkludere all legitimasjon på din curriculum vitae og skriv a tilpasset følgebrev fremheve dine kvalifikasjoner.

Få referanser: Under studiene og opplæringen, anbefalingsbrev er spesielt nyttige.

Søke om: Lisens- og pediatriske foreninger tilbyr ofte jobbtavler spesielt for leger som søker arbeid. I tillegg vil arbeidsgivere legge ut ledige stillinger på jobbtavler på nett som Indeed eller Monster.

Sammenligning av lignende jobber

Det finnes et bredt utvalg av spesialister innen helsevesen. Her er medianinntektene for noen få lignende jobber:

Artikkelkilder

 1. American Academy of Pediatrics. ' Aldersgrense for pediatri .' Åpnet 19. april 2021.

 2. Bureau of Labor Statistics. ' Leger og kirurger ,' Åpnet 19. april 2021.

 3. Bureau of Labor Statistics. ' Yrkesarbeid og lønn, mai 2020. 29-1065 Barneleger, generelt .' Åpnet 19. april 2021.

 4. Bureau of Labor Statistics. ' Hvordan bli lege eller kirurg ,' Åpnet 19. april 2021.

 5. Bureau of Labor Statistics. ' Leger og kirurger - Job Outlook .' Åpnet 19. april 2021.

 6. Bureau of Labor Statistics. ' Leger og kirurger - Arbeidsmiljø .' Åpnet 19. april 2021.

 7. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Leger og kirurger - lignende yrker ,' Åpnet 19. april 2021.