Dyrekarrierer

Hva gjør en salgsrepresentant for kjæledyrmat?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en selger for kjæledyrfôr: Fremhev de fordelaktige egenskapene til produktet, svar kundene

Balansen / Maddy Price

Salgsrepresentanter for kjæledyrprodukter, også kjent som produsentens representanter, er ansvarlige for markedsføring av produkter som mat, godbiter, kosttilskudd, leker, sengetøy, bur, tilbehør og andre dyrerelaterte varer. Alle salgsrepresentanter jobber under tilsyn av en salgssjef når de søker å finne utsalgssteder som er villige til å lagerføre produktet deres.

Det finnes to typer salgsrepresentant stillinger: innsidesalg og feltsalg. Innsidesalgsstillinger innebærer ikke mye, om noen, reiser, da salgsoppringninger til potensielle kunder foretas over telefon. Feltsalgsstillinger krever hyppige reiser gjennom et angitt territorium, ettersom representanter besøker detaljhandelssteder personlig for å selge produkter eller gi opplæring relatert til deres produktlinjer.

Salgsrepresentant for kjæledyrmat Oppgaver og ansvar

Denne jobben krever vanligvis evnen til å utføre følgende arbeid:

 • Identifiser nye kunder ved å søke i bedriftsoppføringer på nettet, følge potensielle kunder fra eksisterende kunder og delta på messer og konferanser
 • Kontakt nye og eksisterende kunder for å forklare produktene og hvordan de er til nytte for kjæledyr
 • Overvåk kontakter, salgsfremmende aktiviteter og salgsvolum nøye
 • Hjelp kunder med å velge kjæledyrfôr og tilbehør for å møte kjæledyrets behov, produktspesifikasjoner og forskrifter
 • Legg vekt på produktegenskaper og forklar produktenes muligheter og begrensninger
 • Svar på kundenes spørsmål om produktpriser og tilgjengelighet
 • Forhandle priser og vilkår for salgs- og serviceavtaler
 • Utarbeide salgskontrakter og sende inn bestillinger for behandling
 • Samarbeid med kolleger for å utveksle informasjon, for eksempel salgsstrategier og markedsføringsinformasjon
 • Følg opp kundene for å sikre at de er fornøyde med kjøpene sine
 • Gi demonstrasjoner som fremhever de fordelaktige egenskapene til produktet

Salgsrepresentanter for kjæledyrprodukter kan også spesialisere seg på å selge sine utpekte produkter til en bestemt type leverandør, for eksempel veterinærklinikker, dyrebutikk kjeder eller store messer. Andre kan spesialisere seg på produkter for en bestemt art som hunder, katter eller hester.

Vellykkede salgsrepresentanter har også potensial til å gå opp i en regional salgssjefstilling, hvor de er ansvarlige for å overvåke salgsteamet og gi opplæring og støtte til salgsrepresentanter.

Pet Food Salgsrepresentant Lønn

Kompensasjon i dette yrket kan være basert på provisjon, lønn eller en kombinasjon av de to. Vanligvis har produktrepresentanter nytte av en eller annen type bonussystem å belønne enestående ytelse når de oppnår bestemte salgsmilepæler.

De personene som jobber med feltsalg mottar ofte tilleggskompensasjon og fordeler som betalte reiseutgifter, bruk av firmabil og en utgiftskonto for å underholde kunder.

U.S. Bureau of Labor and Statistics gir lønnsinformasjon for salgsrepresentanter for grossist og produksjon:

 • Median årslønn : $61 660 ($29,64/time)
 • Topp 10 % årslønn : $122 770 ($59,02/time)
 • Bunn 10 % årslønn : $29 140 ($14,01/time)

Kilde : U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

For å kvalifisere som salgsrepresentant for kjæledyrprodukter, bør du ha følgende:

 • Akademi : De fleste salgsrepresentanter for kjæledyrprodukter har minst en bachelorgrad i virksomhet, markedsføring eller innen et dyrevitenskapsrelatert felt. En selgers erfaring til kjæledyrprodukt bør inkludere solid kunnskap om dyreindustrien, offentlige taler og markedsføringsteknikker. De fleste nye rekrutter vil gå gjennom et firmaopplæringsprogram før de begynner på salgskarrieren.
 • Sertifisering : Det finnes flere kjente sertifiseringsprogrammer for de som jobber i salgsbransjen. Et høyt ansett sertifiseringsprogram er levert av Manufacturers Representatives Education Research Foundation (MRERF). MRERF tilbyr sertifisering som en Certified Professional Manufacturer's Representative (CPMR) eller som en Certified Sales Professional (CSP).
 • Medlemskap : Den American Pet Products Association (APPA) er den mest fremtredende medlemsgruppen for salgsrepresentanter for kjæledyrprodukter. Denne bransjeforeningen gjennomfører markedsundersøkelser, tilbyr pedagogiske seminarer og arrangerer Global Pet Expo hvert år. Deres National Pet Owners Survey er høyt ansett i bransjen og gir detaljert informasjon om kjæledyreier bruk av produkter og tjenester. En annen medlemsgruppe er Manufacturers' Agents National Association , som tilbyr markedsundersøkelser, muligheter for videreutdanning og lokale nettverksarrangementer for produsentenes agenter (inkludert de i kjæledyrindustrien). Selv om denne gruppen ikke er spesifikt fokusert på fagfolk fra kjæledyrindustrien, tilbyr denne gruppen mye relevant salgsstøtte.

Kjæledyrfôrsalgsrepresentant Ferdigheter og kompetanser

Det er visse egenskaper du bør ha for å lykkes med salg:

 • Muntlig og skriftlig kommunikasjon : Evnen til å selge kjæledyrprodukter verbalt, så vel som i skriftlige e-poster, brev og presentasjoner til kunder
 • Mellommenneskelige ferdigheter : Evnen til å dyrke og vedlikeholde relasjoner med kunder for å utvikle en lojal kundebase
 • Dataferdigheter : Evnen til å bruke programvare til å analysere salgsdata, utarbeide rapporter og håndtere ulike administrative oppgaver
 • Fysisk utholdenhet : Evnen til å løfte tunge esker, samt reise og bli stående i lengre perioder
 • Selvtillit : Evnen til å kalle nye kunder og lage presentasjoner med selvtillit og overtalelsesevne
 • Selvkontroll : Evne til å håndtere stress og rolig møte salgsmål for å sikre jobbsikkerhet og stabil inntekt

Job Outlook

De U.S. Bureau of Labor Statistics sier at jobber for salgsrepresentanter i produksjon anslås å vokse med 5 % gjennom 2026. Salgsjobbmuligheter forventes å bare vokse like raskt som gjennomsnittet for alle karrierer, så konkurransen bør fortsatt være skarp for disse stillingene. Konkurransen forventes å være spesielt jevn i salgsbransjen for kjæledyrprodukter, siden disse jobbene har et stort profittpotensial.

Markedsplassen for kjæledyrprodukter er en bransje på 50 milliarder dollar per år, så inntjeningspotensialet bør forbli solid for de som kan finne stillinger i dette fartsfylte salgsmiljøet.

Arbeidsmiljø

Innsidesalgsstillinger jobber hovedsakelig i kontormiljøer, og jobber med nye og eksisterende kunder på telefon og via webteknologi, inkludert chatter, e-post og videokonferanser.

Feltsalgsrepresentanter reiser ofte gjennom et bestemt territorium for å selge produkter til kunder eller gi opplæring relatert til produktene deres. Deres territorium kan dekke en liten region eller flere stater, som krever lange perioder borte fra hjemmet. Når tiden tillater det, kan kontorarbeid gjøres på en bærbar datamaskin fra et fly eller et skrivebord på hotellrommet.

Fremdriftsplan

De fleste salgsrepresentanter for produksjon jobber fulltid, og mange jobber mer enn 40 timer per uke.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Se på ressurser som f.eks Faktisk , ZipRecruiter , og Simply Hired for de siste stillingsannonsene. Kontakt også dyreeiere, dyrebutikker og veterinærklinikker for å lære om de mest populære og anbefalte kjæledyrmatene og tilbehøret. Kontakt deretter produsentene av disse produktene for å spørre om salgsmuligheter.

FINN EN FRIVILLIG MULIGHET

Medlemskap i organisasjoner som f.eks American Pet Products Association (APPA), Pet Industry Distributors Association (PIDA) og Manufacturers' Agents National Association kan tilby nettverks- og opplæringsmuligheter for aspirerende salgsrepresentanter.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i å selge kjæledyrmat og forsyninger, bør også vurdere følgende karrierer:

Kilde : U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Salgsrepresentanter for kjæledyrmat kan også bruke sine ferdigheter og erfaringer til å gå over til salg av veterinærlegemidler , kjent for å være et ekstremt lukrativt felt. Veterinærfarmasøytiske selgere markedsfører dyremedisiner og kosttilskudd direkte til veterinærer og dyresykehus, og toppprodusenter kan tjene en lønn på over $100 000 per år.