Karriere Planlegging

Hva gjør en fotograf?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en fotograf: Kunstnerisk kvalitet, evne til å markedsføre seg selv, mellommenneskelige/kommunikasjonsevner, øye for detaljer

Balansen / Nusha Ashjaee/span>

Fotografer registrerer hendelser og forteller historier ved hjelp av bilder. De tar bilder av mennesker, steder, hendelser og gjenstander.

Fotografer spesialiserer seg ofte på en type fotografering. Portrettfotografer tar bilder av mennesker i studioer eller på stedet på forskjellige steder. Kommersielle fotografer tar bilder som brukes i bøker, reklame og kataloger. Fotojournalister, også kjent som nyheter fotografer, ta bilder som vanligvis brukes til å illustrere historier på TV-nyhetssendinger eller i aviser eller magasiner. Luftfotografer tar bilder av landskap og strukturer fra fly, mens kunstfotografer selger bildene sine til publikum som kunstverk.

Om lag 147 300 personer jobbet i dette yrket i 2016. Mer enn halvparten av alle fotografer er selvstendig næringsdrivende som frilansere. Andre jobber for selskaper som leverer fotografiske tjenester, kringkastingsselskaper og utgivere.

Fotografens plikter og ansvar

Ansvaret til fotografer kan avhenge av mediet de jobber i, men noen vanlige oppgaver inkluderer:

 • Ta opp og rediger visuelt innhold for flere plattformer.
 • Produser fotografi i ulike metoder inkludert trykte/digitale medier.
 • Levere sluttproduktet til ulike kilder, inkludert interne og eksterne kunder, media, grafiske designere , og bedriftskommunikasjon.
 • Utfør retusjering og bildejusteringer etter opptak.
 • Markedsfør virksomhetene til kunder og publikum.
 • Kjøpe eller rekvirere rekvisita.

Fotograf lønn

Fotografers lønn kan avhenge av mediet de spesialiserer seg på. De best betalte fotografene jobber i kringkasting, ikke inkludert internett. Mange fotografer får timelønn.

 • Median årslønn: $34 008 ($16,35/time)
 • Topp 10 % årslønn: Mer enn $76 357 ($36,71/time)
 • Bunn 10 % årslønn: Mindre enn $19 843 ($9,54/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Utdannings- og opplæringskrav kan også avhenge av mediet.

 • Utdanning: Mens fotojournalister på nybegynnernivå og kommersielle og vitenskapelige fotografer vanligvis trenger en høyskole grad i fotografi, trenger portrettfotografer kun tekniske ferdigheter. En grad kan gjøre en jobbkandidat mer konkurransedyktig. Klasser i virksomhet , gjelder også regnskap og markedsføring , er gunstig for de som planlegger å bli selvstendig næringsdrivende.
 • Opplæring: Selv om det ikke er nødvendig eller nødvendig, kan det å få en jobb som assistent gå en lang vei mot å lære virksomheten og finpusse teknikker og ferdigheter.

Fotografens ferdigheter og kompetanser

I tillegg til tekniske ferdigheter trenger fotografer spesifikke personlige egenskaper og ferdigheter.

 • Kunstnerisk evne : Fotografer er kunstnere som må ha den kreativiteten som er nødvendig for å komme opp med måter å fortelle historier ved hjelp av bilder. De trenger et godt øye for bruk av farger, lys og komposisjon.
 • Mellommenneskelige ferdigheter : Enten det er personene du fotograferer, kundene dine eller kollegene dine, må du kunne forstå deres behov, lese kroppsspråket deres og koordinere handlingene dine med deres.
 • Kommunikasjons ferdigheter : Utmerket lytter og snakker ferdigheter vil tillate deg å forstå hva andre forteller deg og hjelpe deg å forklare ting for dem.
 • Kundeservice : Spesielt frilansfotografer må yte utmerket service til kundene sine fordi gjentatte forretninger og positive jungeltelegrafer er avgjørende for suksess.
 • Forretningsferdigheter : De som er selvstendig næringsdrivende må vite hvordan de skal markedsføre seg. De må ta seg av bokføringsoppgaver og holde styr på utgifter og fortjeneste. De må til og med være klar over juridiske problemer, for eksempel å sørge for at de får et modellutgivelsesskjema signert hvis de skulle ta bilder av folk for kommersiell bruk.
 • Et øye for detaljer: Du kan ikke la noen detaljer glippe hvis du konsekvent bare skal produsere bilder av høyeste kvalitet.

Job Outlook

De jobbutsikter til selvstendig næringsdrivende fotografer er utmerket. Sysselsettingen vil vokse raskere enn gjennomsnittet for alle yrker mellom 2016 og 2026, ifølge Bureau of Labor Statistics, på rundt 12%.

Samlet sett vil imidlertid andre som jobber i feltet ikke klare seg på langt nær like bra. Sysselsettingen for fotografifeltet som helhet forventes å gå ned med omtrent 6 % i samme periode på grunn av arkivfotografering som er rimelig tilgjengelig på nettet.

Arbeidsmiljø

Denne jobben er kanskje ikke noe for deg hvis du liker å bo nær hjemmet eller jobbe fra samme sted hver dag. Fotografer tilbringer ofte tid på veien, som kan inkludere reiser til fjerntliggende steder.

Portrett- og kommersielle fotografer bruker mye tid i studioer, men de må fortsatt ta fotoseanser på stedet. Fotojournalister reiser også, både innenlands og utenlands. Noen ganger befinner de seg på farlige steder for å registrere nyhetsverdige hendelser.

Fremdriftsplan

Sysselsettingen på dette feltet er ofte inkonsekvent. Omtrent 30 % av fotografene jobbet bare deltid i 2016. Timene er imidlertid fleksible, og noen jobber er sesongbaserte, slik tilfellet er med de som spesialiserer seg på fotografering av bryllup eller konfirmasjoner. Forvent å jobbe kvelder, helger og helligdager.

Hvordan få jobben

VIS ARBEIDET DITT

Fotografer må utvikle porteføljer for å vise frem arbeidet sitt til potensielle arbeidsgivere og kunder. En portefølje er en samling av fotografier tatt gjennom årene. Det inkluderer ikke bare en kunstners beste arbeid, men bør også inkludere stykker som demonstrerer prosessen involvert i å lage et sluttprodukt.

Sammenligning av lignende jobber

Noen lignende jobber og deres median årlige lønn inkluderer:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018