Prosjektledelse

Hva gjør en prosjektleder?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i en prosjektleders liv: Organisere oppgaver, planlegge budsjetter, sette sammen/lede teamet, utvikle prosjektideer

Balansen / Ashley Nicole Deleon

Rollen til en prosjektleder er vidtfavnende. En prosjektleder påtar seg det fulle ansvaret for vellykket initiering, design, planlegging, kontroll, utførelse, overvåking og avslutning av et prosjekt. Disse fagfolkene jobber i et bredt spekter av bransjer, selv om U.S. Bureau of Labor Statistics klassifiserer denne typen ledere som en byggestilling.

Omtrent 471 800 prosjektledere jobbet i byggebransjen i 2018.

Prosjektleder plikter og ansvar

Mange aspekter ved denne rollen i en bedrift er de samme, uavhengig av prosjektlederens felt:

Mange aspekter ved denne rollen i en bedrift er de samme, uavhengig av prosjektlederens felt:

 • Utvikle den store ideen: Prosjektledere forventes å plukke opp en idé og gjøre den om til en kjørbar prosjektplan.
 • Organiser prosjektoppgavene: Du vil jobbe med teamet ditt for å finne ut nøyaktig hva som må gjøres for å få prosjektet til å gjennomføres.
 • Sett sammen laget: Du vil sette sammen et team som kan bidra til å realisere prosjektideen.
 • Engasjere interessenter: Interessentengasjement betyr å jobbe med menneskene som er berørt av prosjektet for å sikre at de forstår de kommende endringene og hvordan endringene vil påvirke dem.
 • Administrere pengene: Prosjekter koster penger, og det må en prosjektleder kunne sette opp et prosjektbudsjett , administrere hvordan pengene brukes og kontrollere kostnadene.
 • Led laget: Du kan bli pålagt å coache, trene, veilede og utvikle menneskene som jobber med prosjektet. Å lede teamet innebærer å sette opp og administrere samarbeid i teamet.
 • Administrer overleveringen: Prosjektledere forventes å gi en klar og fullstendig overlevering til teamet som skal styre prosjektet fremover eller vil jobbe med resultatet som prosjektteamet leverte.

Prosjektleder Lønn

Lønnsintervaller kan variere betydelig etter bransje, men konstruksjon har en tendens til å betale veldig godt.

 • Median årslønn : $95 260
 • Topp 10 % årslønn: Mer enn $164.790
 • Bunn 10 % årslønn : Mindre enn $56 140

Utdanning, opplæring og sertifisering

Dette er en av de yrkene hvor du kommer lenger med utdanning og spesifikk opplæring, men døren er ikke nødvendigvis lukket for deg uten en utdanning og sertifisering.

 • Utdanning: Å tjene minst en førsteamanuensis, eller mer foretrukket en bachelorgrad, blir stadig viktigere i byggebransjen. Flere og flere bedrifter legger stor vekt på spesialisert utdanning. Begrens hovedfaget ditt til en som passer for ditt felt.
 • Erfaring: En viss grad av erfaring innen faget hvor du ønsker å jobbe som prosjektleder kan også være viktig. Mange prosjektledere begynner sin karriere som assistenter og jobber seg oppover.
 • Sertifisering: Ikke alle bransjer krever sertifisering, og ikke alle har engang sertifiseringsstandarder. Se på Construction Management Association of America (CMAA) hvis du vurderer konstruksjonssertifisering .CMAA sertifiserer arbeidere med erfaring etter at de har bestått en eksamen. American Institute of Constructors tilbyr også et sertifiseringsprogram.

Prosjektleder ferdigheter og kompetanser

En prosjektleder er per definisjon en leder, og derfor kan noen kjernelederegenskaper være fordelaktige, ikke bare for å få en jobb, men for å produsere eksepsjonelt arbeid.

 • Lederegenskaper: Du vil være ansvarlig for mange mennesker som oppfyller ulike roller i prosjektteamet ditt . Å lykkes med å lede et team betyr å forhandle utfordringene med uenigheter og konflikter, og å være på toppen av kommunikasjonen til enhver tid. Du må motivere teamet ditt til å gjøre en god jobb.
 • Evne til å tenke fremover: Et prosjekt er en levende ting, som stadig utvikler seg på vei mot fullføring. Det kan være like viktig å planlegge for hva som kan skje senere som det er å håndtere det som skjer nå.
 • Pengehåndteringsferdigheter: Dette kan begynne med en enkel evne til matematikk, men å forstå hvordan man finansierer en stor innsats fra lønn til forsyninger til uventede kontantnødsituasjoner kan være kritisk.
 • Skriveferdigheter: Et prosjekt skal dokumenteres fra start til slutt, i et klart og kortfattet språk.

Job Outlook

Der det er prosjekter, vil det være arbeidsplasser, og der det er næringer, vil det være prosjekter. U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) anslår at ansettelsen av byggeprosjektledere sannsynligvis vil vokse med 10 % fra 2018 til 2028. De med bachelorgrader vil være mer etterspurt etter denne stillingen.

Byggekarrierer kan være sterkt avhengig av økonomien, men BLS forventer at pensjonering av eksisterende arbeidere vil holde yrkesmulighetene i denne sektoren relativt stabile.

Arbeidsmiljø

Prosjektledere har en tendens til å være kontorbundne, selv i byggebransjen - og selv om det kontoret kan være en trailer på en byggeplass. Men de har også en tendens til å være praktiske på tvers av bransjer, vanligvis funnet der handlingen er på kritiske fremskrittspunkter. Reise kan være nødvendig.

Fremdriftsplan

Dette er nesten uten unntak en heltidsstilling, men å overholde tidsfrister og nødsituasjoner underveis kan kreve overtid, noen ganger uventet. Omtrent en tredjedel av prosjektlederne i byggebransjen jobber mer enn 40 timer i uken.

Sammenligning av lignende jobber

Noen lignende karrierer kan gi relatert erfaring.

Artikkelkilder

 1. Bureau of Labor Statistics. ' Byggeledere .' Åpnet 26. mai 2020.

 2. Bureau of Labor Statistics. ' Byggeledere. Betale .' Åpnet 26. mai 2020.

 3. Bureau of Labor Statistics. ' Hvordan bli en byggeleder .' Åpnet 26. mai 2020.

 4. CMAA. Construction Manager Certification Institute (CMCI) . Åpnet 26. mai 2020.

 5. American Institute of Constructors. ' Om sertifisering .' Åpnet 26. mai 2020.

 6. Bureau of Labor Statistics. Byggeledere. Job Outlook . Åpnet 26. mai 2020.

 7. Bureau of Labor Statistics. ' Byggeledere. Arbeidsmiljø .' Åpnet 26. mai 2020.

 8. Bureau of Labor Statistics. ' Byggeledere. Lignende yrker .' Åpnet 26. mai 2020.