Finne En Jobb

Hva gjør en registrert sykepleier (RN)?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i en registrert sykepleiers liv: Vurder og evaluer pasientens behov, Administrer medisiner som bestilt, Lag en omsorgsplan for pasienter

Balansen / Nusha Ashjaee/span>

En 'RN' – forkortelse for registrert sykepleier – behandler pasienter og gir råd og emosjonell støtte til dem og deres familier. Noen utdanner pasienter, så vel som publikum, om medisinske tilstander.

Det er mange sykepleierspesialiteter tilgjengelig, inkludert kritisk omsorg, avhengighet, onkologi, neonatologi, geriatri og pediatri. Noen RN-er jobber i flere spesialiteter, for eksempel pediatrisk onkologi. Det er også registrerte sykepleiere som yter primær- eller spesialomsorg til pasienter. De er kliniske sykepleierspesialister, sykepleiere , og sykepleier jordmødre.

Det var omtrent 3 millioner registrerte sykepleiere som jobbet i USA i 2016.

Registrert sykepleier plikter og ansvar

Du kan forvente å regelmessig utføre minst noen av følgende oppgaver hvis du ønsker å jobbe i dette yrket.

 • Implementere legers ordre, administrere medisiner, starte IVs, utføre behandlinger, prosedyrer og spesielle tester, og dokumentere behandling som kreves av selskapets retningslinjer og lokale/statlige/føderale regler og forskrifter.
 • Bestill, tolk og evaluer diagnostiske tester for å identifisere og vurdere pasientenes tilstander.
 • Vurdere og evaluere pasientenes behov for, og reaksjoner på, gitt omsorg.
 • Bruk sunn sykepleiedømme i beslutninger om pasientbehandling.
 • Gi primær- og akutthjelp for yrkesmessige og ikke-yrkesmessige skader og sykdommer.
 • Administrer reseptfrie og reseptbelagte medisiner som bestilt.
 • Samarbeid med sykepleieteamet for å lage en omsorgsplan for alle pasienter.
 • Direkte og veilede hjelpepersonell og opprettholde standarder for profesjonell sykepleie.

Registrerte sykepleiere er ofte nøkkelovervåkeren av pasienters helse gjennom å observere og vurdere deres journaler, symptomer og reaksjoner på behandling og omsorg. De har ofte omfattende samhandling med pasientenes familier også, og veileder og instruerer dem i etterverntiltak. Deres nøyaktige plikter kan avhenge av hvor de jobber og behovene til de spesielle pasientene de har omsorg for.

Registrert sykepleier Lønn

En registrert sykepleiers lønn kan variere avhengig av om han jobber for et sykehus, en privat lege, myndighetene eller en skole.

 • Median årslønn: $71 730 ($34,48/time)
 • Topp 10 % årslønn : Mer enn $106 530 ($51,22/time)
 • Bunn 10 % årslønn: Mindre enn $50 800 ($24,42/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Utdannings- og lisenskrav kan variere fra stat til stat, men de følger vanligvis disse retningslinjene:

 • Utdanning: Du vil trenge en bachelorgrad i naturfag i sykepleie (BSN), en førsteamanuensis i sykepleie (ADN), eller et diplom i sykepleie. Noen høyskoler og universiteter tilbyr BSN-programmer som vanligvis tar fire år å fullføre. ADN-programmer er tilgjengelige ved enkelte samfunns- og ungdomsskoler. De tar to til tre år å fullføre. Diplomprogrammer er vanligvis tre år lange og administreres av sykehus. De er relativt sjeldne sammenlignet med BSN- og ADN-programmer.
 • Lisens: Uavhengig av staten du ønsker å praktisere i, må du ha uteksaminert fra et program som er akkreditert av Akkrediteringskommisjonen for utdanning i sykepleie (ACEN) eller Commission on Collegiate Nursing Education (CCNE) . Alle stater krever at kandidater fra godkjente sykepleieprogrammer består en nasjonal lisensieringseksamen, den National Council Licensure Examination-RN , eller NCLEX-RN, administrert av National Council of State Boards of Nursing ( NCSBN ).

Andre lisenskrav varierer fra stat til stat. Bruk Licensed Occupations Tool på CareerOneStop for å finne ut spesifikt hva staten krever.

Du kan også kontakte de enkelte statlige sykepleiestyrene som du finner på NCSBN-nettstedet.

Registrert sykepleier ferdigheter og kompetanser

Du trenger følgende myke ferdigheter og personlige egenskaper for å lykkes i dette yrket:

 • Medfølelse: Du må føle og kunne vise bekymring for andres velvære.
 • Organisatoriske ferdigheter og oppmerksomhet på detaljer : Å være godt organisert og detaljorientert vil hjelpe deg å følge alle prosedyrer på riktig måte og sikre sikkerheten til deg selv, pasientene dine og dine medarbeidere.
 • Kritisk tenkning ferdigheter : Dette ferdighetssettet lar deg evaluere problemer og ta de nødvendige tiltakene for å løse dem.
 • Emosjonell stabilitet og tålmodighet: Begge disse egenskapene vil hjelpe deg med å takle vanskelige situasjoner som er vanlige i dette feltet.
 • Lytter og taleferdigheter: Du må kunne kommunisere effektivt med pasienter og annet helsepersonell. Du bør kunne samarbeide med teammedlemmer.
 • Utmerket måte ved sengen: Dette går hånd i hånd med medfølelse og kommunikasjonsevner.
 • Mamma er ordet: Du må kunne opprettholde høy grad av konfidensialitet om helsetjenestens journaler og opplysninger
 • Multitasking: Du bør ha muligheten til å utføre flere oppgaver samtidig og uten feil.

Job Outlook

RN-er kan se frem til en utmerket jobbutsikter, ifølge spådommer fra U.S. Bureau of Labor Statistics. Dette offentlige organet utpeker sykepleie som et 'Bright Outlook'-yrke fordi denne karrieren forventes å vokse mye raskere enn gjennomsnittet for alle yrker mellom 2016 og 2026, med omtrent 15 %.

I tillegg forventes en økning i polikliniske sentre i løpet av denne tidsperioden, og dette har potensiale for å legge til nye jobber.

Arbeidsmiljø

Mer enn 60 % av alle RN-er var ansatt ved sykehus i 2016, men andre hadde jobber på legekontorer, polikliniske fasiliteter og pleieinstitusjoner. Likevel inkluderer andre arbeidsgivere hjemmehelsetjenester, skoler og kriminalomsorg.

Mens registrerte sykepleiere er etterspurt og lønnen på dette feltet er ganske god, er det likevel noen negative aspekter ved sykepleie. Som alle helsepersonell kan RN-er bli utsatt for smittsomme sykdommer da de gir praktisk omsorg. De er også i fare for å pådra seg skader fra de fysiske kravene til å løfte og flytte pasienter. De må passe på å følge prosedyrer som reduserer disse risikoene.

Fremdriftsplan

RN-er må være fleksible og i stand til å jobbe uregelmessige tidsplaner, så vel som i helger og ferier på grunn av bemannings- og folketellingssvingninger. De som er ansatt i sykehus og pleieinstitusjoner jobber vanligvis døgnet rundt, vanligvis på roterende skift. De kan også være på vakt når de faktisk ikke er på vakt, klare og i stand til å melde fra til jobb på kort varsel i nødstilfeller.

Sykepleiere som jobber på legekontorer og skoler har en tendens til å ha mye mer faste timer.

Hvordan få jobben

SØKE OM

nurse.com og SykepleierRecruiter tilby målrettede jobbtavler for sykepleierarbeidssøkere. Health eCareers er et annet populært jobbbrett for det medisinske feltet.

PRØV VANLIGE STILTE INTERVJUSPØRSMÅL

Lær mer om vanlige intervjuspørsmål for sykepleierjobber her .

SKRIV EN MÅLLETT CV

Lær mer om den riktige måten å skrive og formatere en CV for sykepleierjobber med disse prøvesykepleiene gjenopptas .

Sammenligning av lignende jobber

Noen alternative karrierer kan kreve annen skolegang, opplæring eller lisens og sertifisering.

Kilder: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018