Lønn Og Fordeler

Hva gjør en programvareutvikler?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en programvareutvikler: utvikle og teste programvare, utvikle oppgraderinger for applikasjoner, overvåke kvaliteten og ytelsen til applikasjoner

Balansen / Theresa Chiechi

Programvareutviklere er de kreative hjernene bak programvare, og de har de tekniske ferdighetene til å bygge disse programmene eller overvåke opprettelsen av et team. De lager programvare som gjør det mulig for brukere å utføre spesifikke oppgaver på datamaskinenheter.

Disse oppgavene kan innebære å spille et spill, se en film, skrive et forretningsbrev eller bygge et regneark. Spesialisert programvare er laget eller tilpasset for praktisk talt alle yrker, bransjer og offentlige avdelinger.

Programvareutviklers plikter og ansvar

Utviklere kan jobbe i systemprogramvare eller i applikasjoner som for mobile enheter, men pliktene deres er like i mange tilfeller.

 • Utvikle og teste programvare for å møte forbrukernes og kundenes behov.
 • Anbefale og utvikle oppgraderinger for eksisterende applikasjoner.
 • Lag modeller og diagrammer for å vise programmerere koden som trengs for applikasjoner.
 • Overvåk kvaliteten og ytelsen til applikasjoner gjennom testing og vedlikehold.
 • Dokumenter alt arbeid for fremtidig referanse.

Lønn for programvareutvikler

Utviklere som jobber i systemprogramvare får noe mer betalt enn de som jobber i applikasjoner.

 • Median årslønn: $110 140
 • Topp 10 % årslønn: Mer enn $170.100
 • Bunn 10 % årslønn: Mindre enn $65.210

Utdanning, opplæring og sertifisering

Dette yrket krever utdanning og opplæring, men sertifisering er ikke nødvendig.

 • Utdanning: Programvareutviklere har vanligvis en bachelorgrad i informatikk og et sterkt sett med programmeringsferdigheter. Studenter som studerer informatikk bør fokusere på klasser relatert til bygging av programvare. Noen arbeidsgivere foretrekker kanskje søkere med mastergrad.
 • Praksis: Praksisplasser anbefales sterkt fordi de gir både praktisk opplæring og innsikt i ulike bransjer, samt eksponering for ulike programmeringsspråk. En solid kjennskap til industriens beste praksis og nye trender innen programvareutvikling er avgjørende.

Ferdigheter og kompetanser for programvareutviklere

Her er noen av ferdighetene og egenskapene som kan hjelpe deg å lykkes som programvareutvikler.

 • Kreativitet og innovasjon: Dine bør være tankene bak nye programvarefunksjoner, selv når andre sier at det ikke kan gjøres.
 • Mellommenneskelige og kommunikasjonsevner: Du vil ikke jobbe i et tomrom. Denne jobben innebærer ofte samarbeid med et team, og du må kunne kommunisere kort og tydelig instruksjoner til andre.
 • Analytiske ferdigheter: Du må matche forbedringer og kreasjoner til brukernes og kundenes behov.
 • Konsentrasjon og fokus: Programvareutvikling involverer mange og små sammenlåsende deler. Du kan ikke være utsatt for distraksjon hvis du ønsker å lykkes.
 • Problemløsningsferdigheter: Programvareutviklere må kunne løse problemene som oppstår under utviklingsprosessen.

Job Outlook

Bureau of Labor Statistics spår at arbeidsplasser på dette feltet vil vokse med betydelige 22 % fra 2020 til 2030, sammenlignet med 8 % vekst for alle jobber totalt sett.

Det er mange faktorer som driver etterspørselen etter programvareutviklere, inkludert konkurranse om å lage nye applikasjoner for mobile enheter, helse- og forsikringsbransjens behov for innovativ programvare for å administrere pasientbehandling, og bekymringer over trusler mot datasikkerhet som krever investeringer i sikkerhetsprogramvare .

Arbeidsmiljø

Programvareutvikling er et teamarbeid, så du vil jobbe med og samhandle med andre med jevne mellomrom. Dette er tilfellet selv om du jobber eksternt, slik noen utviklere gjør. Du må fortsatt opprettholde løpende kommunikasjon med andre som er involvert i prosessen, selv eksternt.

Fremdriftsplan

Timene kan være uregelmessige, avhengig av tidsfrister og prosjektet du jobber med. Dette er generelt en fulltidsjobb som minimum. Overtid er vanlig. Denne karrieren stopper ikke alltid i helger og ferier.

Sammenligning av lignende jobber

Noen lignende jobber og deres median årlige lønn inkluderer:

Artikkelkilder

 1. Bureau of Labor Statistics. ' Hva programvareutviklere, kvalitetssikringsanalytikere og testere gjør. ' Åpnet 24. oktober 2021.

 2. Bureau of Labor Statistics. ' Programvareutviklere, kvalitetssikringsanalytikere og testere: Betal .' Åpnet 24. oktober 2021.

 3. Bureau of Labor Statistics. ' Hvordan bli programvareutvikler, kvalitetssikringsanalytiker eller tester .' Åpnet 24. oktober 2021.

 4. Bureau of Labor Statistics. ' Programvareutviklere, kvalitetssikringsanalytikere og testere: Job Outlook .' Åpnet 24. oktober 2021.

 5. Bureau of Labor Statistics. ' Programvareutviklere, kvalitetssikringsanalytikere og testere: Lignende yrker .' Åpnet 24. oktober 2021.