Karriere Planlegging

Hva gjør en spesialagent?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

Detalj av åstedet for en ulykke eller forbrytelse

••• David McGlynn/Photographer's Choice RF/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Spesialagenter er føderale etterforskere og rettshåndhevelsesoffiserer med spesiell arrestasjons- og etterforskningsmyndighet som jobber for FBI, DEA, Secret Service, ATF og andre byråer. Disse agentene kan foreta arrestasjoner for brudd på føderale lover i enhver amerikansk stat eller territorium. I noen tilfeller, som tittelen tilsier, spesialiserer de seg på spesifikke typer forbrytelser basert på oppdraget til byrået de jobber for.

Spesialagent plikter og ansvar

Spesielle agentoppgaver og -ansvar varierer fra byrå til byrå. Generelt inkluderer noen hovedansvar:

 • Undersøke journaler, samle inn og dokumentere bevis og etablere kontakter med lokal rettshåndhevelse.
 • Gjennomføring av intervjuer eller avhør av alle personer involvert i en forbrytelse.
 • Vurdere pågående undersøkelser for svakheter eller ledetråder som ble savnet.
 • Utarbeide nødvendige rapporter og skjemaer.
 • Utarbeide skriftlige erklæringer og erklæringer fra alle personer som var vitne til eller på annen måte var involvert i en forbrytelse.
 • Vitne i retten om handlingene deres mens de arresterte en person, samler bevis og bygger en sak.

Spesialagent lønn

Spesiell agentlønn kan variere etter avtaletype, erfaring og antall års tjeneste. Agenter betales avhengig av myndighetsnivået som ansetter dem. Gjennomsnittlig lønn for spesialagenter er:

 • Median årslønn: $83 170 ($39,99/time)
 • Topp 10 % årslønn: $139 180 ($66,91/time)
 • Bunn 10 % årslønn: $44 860 ($21,57/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2019

Utdanning, opplæring og sertifisering

Hvert byrå gir formell opplæring. Noen lokale og statlige myndigheter kan sende sine agenter for å bli opplært ved et annet byrås akademi. Akademiene fokuserer pensum på oppgaven til byrået de støtter.

For eksempel fokuserer FBI sin opplæring på å vurdere trusler, samle etterretning, gjennomføre undersøkelser, planlegge operasjoner og samarbeide med andre byråer. DEA-agenter blir instruert i håndtering av konfidensiell kilde, undercover-operasjoner, avhørsteknikker og teknikker for narkotikagjenkjenning.

I tillegg til å delta på akademier, må agenter oppfylle annen utdanning og grunnleggende krav:

 • utdanning : I de fleste tilfeller trenger spesialagenter minst en bachelorgrad.
 • Erfaring : De fleste agenter trenger minst to til tre års profesjonelt arbeid på heltid eller etterforskningserfaring i et rettshåndhevelsesbyrå.
 • Alder : Søkere må være mellom 21 og 37 år.
 • Sertifiseringer : Søkere og agenter må ha gyldig førerkort. Hvis erfaring fra rettshåndhevelse er nødvendig, må de ha blitt sertifisert av byråene de jobbet for.
 • Fysisk kondisjonering : Arbeidet kan være fysisk og mentalt krevende, så spesialagenter må bestå fysiske og psykologiske evalueringer og være i utmerket fysisk form.

Motivasjon er en nøkkelfaktor for å klare seg gjennom screeningsprosesser og opplæring. På grunn av arbeidets krevende karakter, må spesialagenter ha drivkraften for å lykkes.

Spesialagent ferdigheter og kompetanser

Spesialagenter er unike individer som kan tenke og reagere raskt under stress mens de setter andres behov foran sine egne. I stedet for å løpe fra skudd, de løper mot den å vurdere og håndtere situasjonen. De trenger også følgende ferdigheter for å lykkes:

 • Kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter : Agenter må kunne vitne i retten, snakke med folk for å samle informasjon og samarbeide med andre.
 • Rolig oppførsel : Å forbli rolig under tungt tvang er en kritisk ferdighet. Agenter vil bli plassert i høystressede miljøer og omstendigheter mye av tiden, så de må være i stand til å håndtere det.
 • Fysisk form : Utmerket fysisk kondisjon, samtidig som det lar agenter jage noen til fots, gjør dem i stand til å jobbe lange timer og multitaske i et krevende miljø.
 • Skytevåpen : Agenter må være villige og i stand til å håndtere skytevåpen.
 • Organisasjons- og tidsstyringsevner : Mange ulike oppgaver og prosesser finner sted i en vanlig arbeidshverdag. Agenter må kunne prioritere og administrere tiden sin.
 • Problemløsende ferdigheter : Spesialagenter løser problemer som en kjernedel av jobben. Agenter må raskt komme opp med løsninger for komplekse problemer.
 • Lederegenskaper og -evner : Spesialagenter må ta kontroll over situasjoner og lede andre.

Job Outlook

Ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics er jobbutsiktene for spesialagenter gode. Generelt forventes rettshåndhevelse å vokse med 5 % gjennom 2029 ettersom behovet for offentlig sikkerhet fortsetter å øke.

Det er liten omsetning for spesialagenter, så veksten innen byråene kan være treg. Åpninger for spesialagenter vil variere avhengig av år og behovene til hvert byrå.

Arbeidsmiljø

Å jobbe i dette feltet kan være farlig. Det er høy risiko for skade siden spesialagenter kan bli såret eller skadet når de utfører sine oppgaver.

Dette er også en følelsesmessig og fysisk stressende jobb . Spesialagenter vet aldri hva som kan skje under skiftet deres og må være klare til å håndtere alle typer situasjoner.

Fremdriftsplan

Siden deres tjenester er nødvendige til alle døgnets tider, kan spesialagenter planlegges å jobbe når som helst. Agenter bør forvente å jobbe netter, helger, helligdager og utvidede timer.

Hvordan få jobben

Få erfaring

Mange byråer ser etter personer som har hatt spesifikk erfaring og utdanning. Tidligere rettshåndhevelse og militær bakgrunn er gode å ha. De fleste krever en fireårig høyskolegrad.

Søke om

Generelt vil byråer som leter etter spesialagenter legge ut åpninger på sine nettsider, for eksempel gi , FBI , eller Hemmelig tjeneste . Du kan også finne ledige stillinger oppført på private jobbtavler som vanligvis tar deg til byråets karriereportal.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i rettshåndhevelse og etterforskning kan også se på andre karriereveier. Noen lignende stillinger er:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2019