Karriere Planlegging

Hva gjør et reisebyrå?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i et reisebyrås liv: Arbeid i klienten

Balansen / Theresa Chiechi/span>

Reisebyråer arrangerer transport, overnatting og underholdning for forretningsreisende og individuelle reisende etter først å ha vurdert deres behov og ønsker. Agenter kan spesialisere seg etter type reise, for eksempel fritid eller forretningsreise, eller etter reisemål. Reisebyråer markedsfører også reisepakker på vegne av cruiserederier, feriesteder og spesialreisegrupper.

Reisebyrås plikter og ansvar

Denne jobben krever vanligvis evnen til å utføre følgende arbeid:

 • Bestill billetter til reise
 • Bestill reservasjoner for overnatting
 • Håndtere innskudd og betalinger for bestillinger
 • Hold deg innenfor kundens budsjett
 • Se gjennom visum, vaksinasjoner og andre reisebehov
 • Løs problemer og nødsituasjoner
 • Oppretthold nøyaktige poster

Hovedansvaret for reisebyråer er å bestille alle aspekter av reise for kundene deres, fra flybilletter til hotell- og bilutleiereservasjoner og mer. Jobben innebærer også andre detaljer. Reisebyråer vil vanligvis håndtere innskudd og betalinger, og betalingene de mottar fra klienter vil dekke disse utgiftene. Dette betyr at reisebyråer må forvalte pengene sine godt og sørge for å holde seg innenfor budsjettene til kundene sine.

Reisebyråer må også hjelpe reisende med å sørge for at alt nødvendig for reiser er i orden. Dette kan inkludere å sikre visum eller ordne med vaksinasjoner der det er nødvendig.

Noen reisebyråer jobber for feriedestinasjoner og bruker erfaringen deres til å selge reisepakker til potensielle kunder. Noen jobber for selskaper eller andre store institusjoner som trenger å arrangere hyppige reiser for sine ansatte eller andre kollegaer.

Lønn for reisebyrå

Lønn i feltet kan variere mye, og de som tjener høyest lønn har vanligvis brukt år på å bygge en lojal kundebase.

 • Median årslønn: $38 700 ($18,60/time)
 • Topp 10 % årslønn: $66 080 ($31,77/time)
 • Bunn 10 % årslønn: $22 370 ($10,75/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Det er ingen spesifikke krav for å være reisebyrå, men en bachelorgrad vil åpne opp for flere jobbmuligheter, og sertifiseringer kan gjøre reisebyråer mer salgbare.

 • Utdanning: Selv om ingen spesifikk grad er nødvendig, vil de med bachelorgrader i gjestfrihetsbransjen eller et relatert felt være mer salgbare. De fleste bedriftsjobber som involverer koordinering av reiser krever en bachelorgrad for ansettelse.
 • Sertifisering: Etter å ha fått erfaring på dette feltet, er det to populære sertifiseringer som vil øke sjansene dine for å sikre jobb. Reiseinstituttet gir utdanning og opplæring som fører til to sertifiseringer: Sertifisert reisemedarbeider (CTA) og Sertifisert reiserådgiver (CTC). Agenter med minst 12 måneders erfaring i reiselivsbransjen kan søke om CTA-betegnelsen. Dette kan innebære å fullføre en 15-modulers læreplan, som dekker etikk, kundebehov, planlegging av reiseruter, reise rundt i verden og reiseforsikring. Alternativt kan man ta eksamen uten å fullføre kursene. CTC-betegnelsen lar personer med minst fem års erfaring bevise at de har ferdighetene som er nødvendige for å være effektive ledere. Kandidater studerer coaching og veiledning, konflikthåndtering, forhandlinger, prosjektledelse og teambygging. Det er nødvendig å bestå CTA-testen før du tar CTC-eksamenen. For å opprettholde CTC-sertifisering må 10 videreutdanningsenheter per år gjennomføres.

Ferdigheter og kompetanser for reisebyråer

Å være reisebyrå er både en salgsjobb og en kundeservicejobb. Agenter må betjene kundenes behov mens de jobber med leverandører – flyselskaper, feriesteder, hoteller og mer – for å sikre de beste tilbudene for kundene sine. Myke ferdigheter knyttet til begge typer jobber er fordelaktig.

 • Kundeserviceferdigheter: Reisebyråer må selge sin verdi til potensielle kunder, så må de være hjelpsomme og profesjonelle med å møte kundenes behov for å bygge opp kundebasen deres.
 • Problemløsningsferdigheter: Ikke alle reiseplaner er enkle, noe som betyr at reisebyråer noen ganger må være kreative for å møte kundenes behov. I tillegg krever forsinkelser forårsaket av vær og andre uforutsigbare faktorer noen ganger agenter for å gjøre justeringer i farten.
 • Datakunnskap: Mye av forskningen og bookingen gjøres på nett, det samme er noe av kommunikasjonen med destinasjoner, flyselskaper og mer.
 • Forhandlingsevner: Reisebyråer som jobber med mange av de samme hotellene, feriestedene eller andre reisemålene kan noen ganger forhandle frem avtaler for kundene sine på grunn av antallet reisende de sender til de aktuelle destinasjonene. Å være i stand til å finne disse tilbudene samtidig som de møter kundenes behov er en viktig ferdighet å ha.

Job Outlook

Jobbmuligheter for reisebyråer forventes å avta med rundt 12 % i tiåret som slutter i 2026, ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics . Dette er betydelig dårligere enn den anslåtte jobbveksten på 7 % for alle yrker i løpet av samme tiår. Nedgangen tilskrives hovedsakelig veksten av reisenettsteder som lar enkeltpersoner lettere sammenligne priser og bestille sine egne reiser.

Arbeidsmiljø

Arbeidsmiljøet for reisebyråer kan variere avhengig av den spesifikke arten av arbeidet deres. De som jobber for større byråer eller for større selskaper som trenger å bestille mye reiser, jobber vanligvis i en typisk kontorsetting. Noen uavhengige reisebyråer kan jobbe fra sine egne hjem.

Fremdriftsplan

Reisebyråer jobber vanligvis fulltid, og timer følger en typisk arbeidsuke. I travle reisetider eller hvis reisearrangementer må endres eller oppdateres på kort varsel, kan det hende agenter må jobbe overtid.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Se etter ledige stillinger på jobbportaler som f.eks Faktisk , Monster , og Glassdør .

REISE

Fremhev dine egne reiseopplevelser på CV-en og i intervjuer.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å jobbe som reisebyrå, kan også vurdere en av følgende karriereveier, oppført med median årslønn:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2018