Karriere Planlegging

Hva gjør en lastebilekspeditør?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en lastebilekspeditør: Sørg for at lastebilførere

Balansen / Ellen Lindner/span>

Lastebilindustrien er avhengig av trygge sjåfører for å fullføre leveranser, og de er typisk sett på som grunnlaget for systemet, men de er ikke de eneste ansatte som er ansvarlige for suksessen. Ekspeditører spiller også en viktig rolle, og de er etterspurt.

En ekspeditørs jobb er å planlegge sjåfører for å hente og levere laster til kunder eller leverandører, men det skraper bare overflaten. Lær mer om hva lastebilekspeditører gjør, lønnen deres, ferdighetene som trengs og mer.

Lastebilekspeditørs plikter og ansvar

Lastebilekspeditører har også en rekke andre oppgaver. De kan variere litt fra selskap til selskap.

Noen av ansvarsoppgavene til lastebilekspeditører inkluderer:

 • Oppbevare journaler, overvåke sjåførenes daglige logger for feil eller brudd, og overvåke deres arbeidstid og utstyrs tilgjengelighet
 • Holde oversikt over været på alle sjåførplasser for å kunne flagge potensielle problemer, vanligvis ved hjelp av en rekke dataprogrammer
 • Fungerer som et pålitelig kontaktpunkt for å balansere sjåførenes helse og sikkerhet med kundenes krav
 • Koordinere og administrere de mest effektive lastene for å forbli kostnadseffektive som selskap, kombinere forsendelser basert på deres ruter og tidslinje for å minimere hvor mange lastebiler og sjåfører som er ute
 • Bestemme de beste leveringsmetodene og forhandle priser direkte med leverandører og kunder, og få de nødvendige dokumentene og tillatelsene som sjåførene trenger når de sender kjemikalier eller husdyr

I følge folketellingen for 2020 er det mer enn 3,5 millioner lastebilsjåfører i USA – et rekordhøyt nivå – med 711 000 arbeidsgivere og selvstendig næringsdrivende.Med så mange lastebilførere på veien, er lastebilekspeditører avgjørende for å holde lastebilindustrien i gang trygt og jevnt.

Lastebilekspeditør Lønn

Disse tallene dekker ekspeditører generelt, men de som jobber i lastebilindustrien får betalt over den gjennomsnittlige årlige ekspeditørens rate på rundt $46 810 ($22,51/time) årlig.

 • Median årlig inntekt: $40 980 ($19,70/time)
 • Topp 10 % årsinntekt: $67 680 ($33,54/time)
 • Nederste 10 % årsinntekt: $26 560 ($12,77/time)

Utdanning, opplæring og sertifisering

Omfattende utdanning er vanligvis ikke nødvendig, men litt høyskolebakgrunn kan hjelpe deg med å få en jobb.

 • Utdanning: Du trenger vanligvis minst et videregående diplom eller GED for å bli en lastebilekspeditør, men noen ganger foretrekkes en førsteamanuensis eller bachelorgrad. En grad i transport, supply chain management eller logistikk kan være nyttig.
 • Erfaring: Ett til tre års relatert erfaring, for eksempel en kundeservicerepresentant eller bud, kan noen ganger fungere i stedet for lastebilerfaring. Tidligere lastebilerfaring er ofte foretrukket, for eksempel kunnskap om kjøring og transportdepartementets regler og forskrifter.
 • Praksisplasser : Et internship for frakt kan gi deg en opplevelse fra den virkelige verden.

Viktig

Denne jobben krever ofte narkotikatesting før ansettelse, fordi stillingen er regulert av U.S. Department of Labor. Denne testingen kan være pågående og tilfeldig.

Truck Dispatcher ferdigheter og kompetanser

Et visst ferdighetssett kan utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko.

 • Dataferdigheter: Du bør være dyktig med datateknologi og kunne lære bedriftsspesifikke programmer og få tilgang til GPS-overvåkingsprogrammer.
 • Analytisk tenkning: Dette kan hjelpe deg med å vurdere situasjoner som uventede veistenginger. Bør du endre tidsplanen eller sende sjåføren på en alternativ rute?
 • Språkferdigheter: Du bør beherske engelsk flytende, og å kunne et andrespråk i tillegg kan være svært fordelaktig og gjøre deg til en sterkere kandidat.
 • Mellommenneskelige ferdigheter: Du vil jobbe med sjåfører, kunder og leverandører, som ikke alle nødvendigvis har de samme målene i tankene.
 • Bransjekunnskap: Å kjenne og forstå transportindustrien, så vel som dens lover og forskrifter, vil sette deg klar til å lykkes i denne rollen.

Job Outlook

American Trucking Association anslår at fraktvolumet vil øke med 36 % gjennom 2031.Utenrikshandel har økt etterspørselen, med lastebiltransport fortsatt den primære metoden for å transportere varer. Det vil fortsatt være behov for sjåfører og ekspeditører for å møte det økende behovet. Det ser ut til å være en stabil karrierevei i minst de neste 10 årene.

Rollen som koordinator kan noen ganger være et springbrettarbeid. En god ekspeditør lærer inn og ut av virksomheten og vil da ofte ha en mulighet til å rykke opp i selskapet, kanskje til en lederstilling .

Arbeidsmiljø

Det er sjelden nedetid med denne jobben. Du vil ta samtaler og administrere ruter hele dagen, så du må være svært organisert og i stand til å håndtere store mengder stress. Mens noen lastebilekspeditører kan jobbe på et kontor, kan andre ha muligheten til å jobbe hjemmefra.

Fremdriftsplan

Dette er normalt en fulltidsstilling, men ekspeditørene kan være på vakt 24/7, tilgjengelige for å trå til dersom en sjåfør blir syk eller skadet eller dersom en annen uforutsett hendelse skulle inntreffe.

Sjåfører er ikke på rutene sine bare i arbeidstiden. Det betyr at jobben ikke alltid er begrenset til mandag til fredag, 9.00 til 17.00.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Selv om det ikke er spesifikke jobbtavler for lastebilekspeditører, kan du finne oppslag på jobbsider som f.eks. ZipRecruiter og Faktisk .

PRØV VANLIGE STILTE INTERVJUSPØRSMÅL

Lær mer om vanlige intervjuspørsmål her .

SKRIV EN MÅLLETT CV

Lær mer om tips for å skrive og formatere CV-en din her .

Sammenligning av lignende jobber

Ekspedisjonsjobber er ikke begrenset til lastebilindustrien, og dette ferdighetssettet kan også tjene på andre felt.

ofte stilte spørsmål

Hvordan blir du en jobb-hjemmefra-lastebilekspeditør?

Hvis du ønsker å jobbe hjemmefra i denne karrieren, må du sannsynligvis finne et selskap som ansetter fjernarbeidere, eller du må kanskje jobbe på et kontor i en viss periode før du kan jobbe eksternt for samme selskap. Hvis du jobber eksternt, er det viktig å ha alt nødvendig utstyr på hjemmekontoret for å lykkes.

Hvordan blir du en lastebilekspeditør i California?

Det er ingen spesifikke tilleggskrav som kreves for å bli en lastebilekspeditør i California.

Trenger du en lisens for å bli lastebilekspeditør?

Selv om du ikke trenger en spesifikk lisens for å bli en lastebilekspeditør, kan et førerkort være nyttig, selv om det ikke er nødvendig. En sterk kunnskap om trafikklover og veien vil sannsynligvis være nyttig i denne karrieren.

Artikkelkilder

 1. Census Bureau. ' Amerika holder på Truckin .' Åpnet 17. august 2021.

 2. Bureau of Labor Statistics. ' Yrkesarbeid og lønn, mai 2020 .' Åpnet 17. august 2021.

 3. American Trucking Associations. ' Fraktvolumene forventes å vokse med 36 % mellom 2020 og 2031 .' Åpnet 17. august 2021.

 4. ZipRecruiter. ' Hva er en jobb-fra-hjem-lastebilsender og hvordan bli en .' Åpnet 17. august 2021.

 5. Bureau of Labor Statistics. ' Politi, brann og ambulanse .' Åpnet 17. august 2021.

 6. Bureau of Labor Statistics. ' Flygeleder .' Åpnet 17. august 2021.

 7. Bureau of Labor Statistics. ' Kundeservice representant .' Åpnet 17. august 2021.