Jobbprofiler

Hva gjør en veterinærfarmasøytisk salgsrepresentant?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne på telefonen iført en laboratoriefrakk. Hun har en papegøye på skulderen, en boks på pulten og en hund som hopper opp til pulten. På veggen bak henne er en linjegraf, et bilde av en pilleflaske og to portretter av en katt og en hund. Teksten lyder:

Bilde av Chloe Giroux The Balance 2019

En karriere innen veterinærfarmasøytisk salg er et utmerket alternativ for de med sterke kommunikasjons- og salgsevner. De to typene veterinærfarmasøytiske salgsrepresentanter er interne salgsrepresentanter og feltsalgsrepresentanter. Innvendige salgsstillinger gjør lite, om noen, reiser. Disse representantene driver forretninger på telefon og gjennom online ordrebehandling.

Feltsalgsstillinger krever hyppige reiser gjennom et utpekt territorium, som kan være en by, stat eller større regionalt område. Disse representantene oppfordrer veterinærer personlig på deres forretningssted for å selge produkter eller gi opplæring relatert til slike produkter.

Alle salgsrepresentanter jobber under tilsyn av en salgssjef som sørger for at representantene oppfyller sine tildelte kvoter for hver måned.

Veterinærfarmasøytisk salgsrepresentant Oppgaver og ansvar

På en gitt dag i arbeidslivet til en veterinærfarmasøytisk salgsrepresentant, kan de engasjere seg i oppgaver og oppgaver som følgende:

 • Identifiser nye kundeprospekter ved å følge opp potensielle kunder.
 • Kontakt nye og nåværende kunder for å diskutere deres behov og anbefale produkter for å møte disse behovene.
 • Forklar egenskapene til ulike farmasøytiske produkter til kundene.
 • Svar på spørsmål angående priser, tilgjengelighet og leveringstid.
 • Utarbeide salgskontrakter.
 • Samarbeid med arbeidskolleger for å diskutere salgsteknikker eller problemer.
 • Følg opp kundene etter salget for å sikre at de er fornøyde og svare på spørsmål eller bekymringer.

Veterinærfarmasøytiske salgsrepresentanter utvikler en verdifull nisjekompetanse når det gjelder legemidler til dyr, og dette kan hjelpe dem å gå oppover stigen for å bli salgssjefer eller salgsdirektører. De kan også overføre ferdighetene sine til andre salgskarrierer, inkludert de i dyrehelseindustrien, for eksempel selgere av veterinærutstyr, samt stillinger utenfor dyrehelseindustrien.

Veterinærfarmasøytisk salgsrepresentant Lønn

Lønn for salgsrepresentanter kan inneholde en kombinasjon av incentiver inkludert standard grunnlønn, provisjon på salgsinntekter, bruk av firmabil, ytelsesbasert bonuslønn og en fordelspakke som ofte inkluderer helseforsikring og ferietid.

Total kompensasjon varierer mye basert på salgsvolum, års erfaring og tildelt territorium. Logisk nok betaler store byer som New York, Chicago og Los Angeles mer på grunn av de høye levekostnadene. Ifølge nettsteder som Payscale.com, kan farmasøytiske salgsrepresentanter forvente å tjene en lønn som varierer fra $59,122 til $119,826 i året. Nye selgere har en tendens til å tjene lønn i området $30 000 til $40 000.

Følgende utvalg er for salgsrepresentanter i vitenskapelige bransjer, som inkluderer veterinærfarmasøytisk salg, og har en tendens til å betale litt mer enn samme stilling i andre produksjons- og engrossalgsjobber:

 • Median årslønn : $79 680 ($38,31/time)
 • Topp 10 % årslønn : Mer enn $156 630 ($75,3/time)
 • Bunn 10 % årslønn : Mindre enn $39 960 ($19,21/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

Stillingen innebærer å oppfylle utdannings- og opplæringskrav som følger:

 • utdanning : Farmasøytiske salgsrepresentanter har en rekke utdannelsesbakgrunner. En bachelorgrad innen et område som markedsføring, business, dyrevitenskap , kjemi , eller biologi anses som ekstremt ønskelig for kandidater som forfølger entry-level-stillinger. En mastergrad gjør en kandidat mer salgbar og forbedrer sjansene for å avansere til en lederstilling.
 • Erfaring : Arbeidskunnskap om salg, markedsføring, anatomi, fysiologi, biologi, farmakologi, kjemi og offentlige taler er fordelaktig for kandidater som søker en stilling innen veterinærfarmasøytisk salg. Veterinærkontor erfaring er også et stort pluss som kan bære mye vekt med ansettelsesledere på grunn av den praktiske eksponeringen for en sertifisert veterinær og direkte håndtering av forskjellige dyr.
 • Opplæring : Datakunnskaper er også nøkkelen fordi mye av journalføringen og ordresporingen gjøres gjennom nettbaserte databasesystemer. Når de er ansatt, går de fleste nye rekruttene gjennom et bedriftssponset opplæringsprogram og samarbeider med en erfaren selger i en periode før de går ut på egenhånd.

Veterinærfarmasøytisk salgsrepresentant ferdigheter og kompetanser

I tillegg til utdanning og andre krav, kan kandidater som har følgende ferdigheter være i stand til å prestere mer vellykket i jobben:

 • Organisatoriske ferdigheter : Representanter utvikler sine organisatoriske ferdigheter slik at alle spørsmål de blir stilt når de er i felten kan besvares uten å måtte svare på et senere tidspunkt.
 • Konkurransedyktig forskning : Representanter holder seg oppdatert på hvordan veterinærfarmasøytisk industri fungerer, bransjeendringer og de store aktørene.
 • Kunnskap : Representanter har en forståelse av forholdet mellom medikamenter og vanlige dyresykdommer.
 • Kundeserviceferdigheter : Det er viktig å betjene kunden før, under og etter salget.
 • Selvtillit : Salg krever en overbevisende og selvsikker oppførsel.

Job Outlook

I følge U.S. Bureau of Labor Statistics er utsiktene for jobbvekst for alle produsentens salgsrepresentanter, hvorav veterinær farmasøytiske selgere er en komponent, 5 % for 2016 til 2026, som sammenlignes med den anslåtte veksten på 7 % for alle yrker.

I følge en 2017–2018 National Pet Owners Survey utført av North American Pet Health Insurance Association, eier 68% av amerikanske husholdninger, eller rundt 85 millioner familier, et kjæledyr. Dette representerer en økning på 17,2 % mellom 2014 og 2015.

Gitt økningen og volumet av kjæledyreierskap, kan jobbutsiktene for veterinærfarmasøytiske selgere være mye lyse enn utsiktene for produsentens selgere som helhet.

Arbeidsmiljø

En veterinærfarmasøytisk selger jobber vanligvis i et kontormiljø og kan ha et stort salgsområde som krever en god del reise. Representanter kan bruke mye tid på telefonen med kunder og kan føle seg stresset fordi jobben innebærer salgsresultatmål som de må nå.

Fremdriftsplan

De fleste veterinærfarmasøytiske selgere har 40 timers arbeidsuke, og overtid er vanlig.

Hvordan få jobben

FORBEREDE

Før du begynner jobbsøkingen, frisk opp CV-en. Selv om du aldri har hatt jobb i farmasøytisk industri, kan du fortsatt selge deg selv på CV-en. Menneskelige ferdigheter, salgsferdigheter og alt arbeid med dyr og dyreorganisasjoner er alle faktorer som farmasøytiske selskaper ser etter.

Delta på seminarer, møter og konferanser som er relatert til det farmasøytiske dyrefeltet og skriv disse på CV-en din. Forbered i tillegg et følgebrev som du kan tilpasse for potensielle arbeidsgivere.

FORBEDRE DINE FERDIGHETER

National Association of Pharmaceutical Sales Representatives (NAPSR) har et nettsted og tilbyr opplæringsprogrammer for å hjelpe farmasøytiske selgere på nybegynnernivå å komme videre i karrieren. Foreningen er viden kjent for sitt Pharmaceutical Sales Training Program (CNPR) tilgjengelig for kandidater som ønsker å gå inn i en farmasøytisk salgskarriere. De NAPSRs nettsted lister opp høgskolene og universitetene over hele landet som tilbyr opplæringsprogrammer.

NETTVERK

Nettverk er også nøkkelen. Folk som deltar på bransjearrangementer kan vite om ledige stillinger i felten før jobbene utlyses på nett på stillingsråd som f.eks. SimplyHired.com . Søk på nettet og bli med i alle relevante sosiale grupper på nettet relatert til salg av veterinærlegemidler. Jo flere veier du utforsker, jo større er sjansene dine for å få jobb.

SØKE OM

Se på jobbsøkerressurser som f.eks Indeed.com , monster.com , og Glassdoor.com for ledige stillinger. Besøk karrieresenteret ditt på college for å finne ledige stillinger, eller besøk nettsidene til farmasøytiske selskaper som produserer kjæledyrmedisiner for å søke på ledige stillinger. Spill opp enhver erfaring som kan skille deg ut, for eksempel relevante praksisplasser.

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i en karriere for veterinærfarmasøytiske selgere, vurderer også følgende karriereveier, oppført med median årlig lønn:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018