Jobbprofiler

Hva gjør en zoolog?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Zoolog Stillingsbeskrivelse

Bilde av Tim Liedtke. Â Balansen 2019/span>

Zoologer er biologer som studerer en rekke dyrearter. Disse studiene kan inkludere å forske på dyrs atferd og egenskaper, og hvordan de samhandler med økosystemene deres. Zoologer kan være involvert i forskning, dyreforvaltning eller utdanning.

Zoologer kan spesialisere seg i en gren av feltet som er opptatt av en beslektet gruppe dyr, som f.eks mammalogi (pattedyr), herpetologi (krypdyr), iktyologi (fisk), eller ornitologi (fugler). Zoologer kan også spesialisere seg ytterligere ved å konsentrere seg om studiet av en enkelt art.

Zoologens plikter og ansvar

Oppgavene til en zoolog inkluderer vanligvis følgende:

 • Designe og gjennomføre forskningsprosjekter og studier av dyr
 • Studerer egenskapene til dyr og deres atferd
 • Samle og analysere biologiske data og prøver
 • Skrive artikler, rapporter og artikler som forklarer forskningsfunn
 • Sikre dyrevelferd gjennom ulike tiltak
 • Opplæring av publikum om dyrevelferd og dyrelivsbevaring
 • Fremme bevaringsarbeid
 • Bistå med avlsprogrammer i fangenskap

Zoologer jobber ofte sammen med dyrepassere , veterinærer , marinbiologer , og dyrelivsbiologer å forvalte dyrebestander i fangenskap og i naturen på riktig måte. Zoologer kan også ta på seg keeper- og kuratorroller i noen zoologiske parker.

Zoolog lønn

Lønnen for zoologer kan variere basert på faktorer som type ansettelse, fullført utdanningsnivå og plikter som kreves av deres spesifikke stilling. Zoologer med høyere grader eller med spesialisert kunnskap har en tendens til å tjene høyere lønn i feltet.

 • Median årslønn: $62 290
 • Topp 10 % årslønn: $99 700
 • Bunn 10 % årslønn: $39 620

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2017

Utdanning, opplæring og sertifisering

Zoologer må ha minst en bachelorgrad for å komme inn i yrket. Graduate-nivå grader, for eksempel en master eller en Ph.D., er generelt foretrukket og ofte nødvendig for avanserte forsknings- eller undervisningsstillinger.

Hovedfaget for en aspirerende zoolog er vanligvis biologi, zoologi eller et nært beslektet felt. Mange studenter får sin første bachelorgrad i biologi før de fokuserer på zoologi under studiene på høyere nivå.

Kurs i biologi, anatomi og fysiologi, kjemi, fysikk, statistikk, kommunikasjon og datateknologi er nødvendig for å oppnå noen grad i biologiske vitenskaper.

Zoologer kan også trenge å ta tilleggskurs i dyrevitenskap, veterinærvitenskap, dyrs oppførsel , dyrehold og økologi for å fullføre gradskravene.

Zoolog ferdigheter og kompetanser

Zoologer trenger følgende egenskaper for å utføre sine oppgaver:

 • Kommunikasjons ferdigheter: Zoologer må kunne skrive effektive forskningsartikler og rapporter. De må også kommunisere muntlig og skriftlig med publikum, beslutningstakere og andre interessenter.
 • Observasjonsferdigheter: Det er viktig å legge merke til små endringer i et dyrs oppførsel eller utseende og observere en rekke elementer i dyrs omgivelser.
 • Kritisk tenkning: Zoologer må kunne trekke konklusjoner fra eksperimenter, forskningsresultater og vitenskapelige observasjoner.
 • Problemløsningsevner: Zoologer må finne løsninger for å beskytte dyr og dyreliv mot mulige trusler.
 • Komfort med teknologi: Å være teknisk kunnskapsrik er et pluss fordi zoologer ofte bruker høyt spesialisert vitenskapelig utstyr og databehandlingsprogramvare i løpet av forskningsaktiviteter.

Job Outlook

De Bureau of Labor Statistics prosjekter at sysselsettingen for dyrelivsbiologer og zoologer vil vokse litt mer enn gjennomsnittet, med 8 prosent gjennom året 2026 sammenlignet med 7 prosent for alle yrker. Zoologer med høyere grader vil ha det største antallet karrieremuligheter, spesielt innen forskning og akademia.

Fagforeninger for zoologer

Zoologer kan møte sterk konkurranse om jobbene. Å bli medlem av en fagforening kan gi kandidater en fordel.

Foreningen av dyrehager og akvarier : AZA er en av de mest fremtredende medlemsgruppene for zoologer og andre dyrehagefagfolk. AZA-medlemmer er et nettverk av tusenvis av engasjerte dyrehage- og akvariefagfolk, organisasjoner og leverandører over hele verden. Organisasjonen tilbyr assosierte og profesjonelle medlemsnivåer.

Zoological Association of America : ZAA er en annen faggruppe som er åpen for zoologer. Denne foreningen tilbyr også assosierte og profesjonelle nivåer av medlemskap.

American Association of Zoo Keepers : Zoologer kan også velge å bli med i AAZK, en viden kjent gruppe som har vært aktiv i yrket siden 1967. AAZK er imidlertid ikke bare for dyrepassere; medlemskap inkluderer alle nivåer av dyrehagepersonell, fra voktere til kuratorer til veterinærer.

Arbeidsmiljø

Sysselsettingsmuligheter for zoologer er tilstede med zoologiske parker, akvarier, marine parker, statlige eller føderale offentlige etater, laboratorier, utdanningsinstitusjoner, museer, publikasjoner, miljøverngrupper og konsulentselskaper.

Å nyte utendørs er et must for denne karriereveien. Zoologer kan jobbe utendørs under varierende værforhold og ekstreme temperaturer mens de utfører forskning eller forvaltningsaktiviteter.

Fremdriftsplan

De fleste zoologer jobber heltid, og de kan jobbe lange eller uregelmessige timer, spesielt når de jobber i felten.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å bli zoologer kan også være interessert i følgende karrierer, oppført med median årslønn:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2017

Hvordan få jobben

Praktikant i en dyrehage

Se på de beste zoo-praktikken rundt om i landet og velg en som passer for deg.

Meld deg inn i en profesjonsforening

Bli med i en organisasjon som Foreningen av dyrehager og akvarier , Zoological Association of America , eller American Association of Zoo Keepers kan gi deg et konkurransefortrinn.

Identifiser jobbmuligheter

Organisasjoner som f.eks AZA post jobbmuligheter som er spesifikke for zoologifeltet.