Reklame

Hvilken utdanning trenger du for en reklamekarriere?

Hvordan velge den beste utdanningen for jobben

Utdanning og reklame

•••

David Schaffer/Getty Images

De mange varierte roller i reklame alle krever en relatert utdanningsbakgrunn som et inngangspunkt. Dette var ikke alltid tilfelle. På 1960-tallet til begynnelsen av 1980-tallet var reklame ofte en karriere folk snublet inn i ved en tilfeldighet. Men nå er konkurransen hard, og å følge en vei som har vist seg å fungere i bransjens nåværende tilstand er veien å gå.

Begynner å annonsere karriere kan føles overveldende i begynnelsen. Utdanningen, personligheten, selv å prøve å få intervjuet kan ta motet fra deg. Du kan slite med noen av bekymringene alle som prøver å finne arbeid i annonsebransjen eller et hvilket som helst kreativt felt kan oppleve, men å ha en grad under beltet hjelper deg alltid med å komme godt i gang.

Kreative roller

Hvis du ønsker å bli tekstforfatter, er det to grunnleggende veier tilgjengelig for deg: en skriveutdanning eller en kreativ utdanning. Mange vellykkede tekstforfattere har engelsk- eller skrivegrader. Et stort antall annonseproffer har også kommunikasjonsgrader.

Selv så sent som på 1990-tallet var skriveutdanningen fortsatt en mulighet, men i disse dager vil du ha vanskelig for å bryte deg inn i et stort reklamebyrå. Tekstforfattere forventes å tenke visuelt og bør vite hvordan man jobber hånd i hånd med en art director eller designer. Så selv om en hovedfag i engelsk kan gi deg en god start, trenger du mer.

Hvis du vil være tekstforfatter, designer eller art director, bør du vurdere en utdanning innen reklame, design, PR eller markedsføring. Ikke alle universiteter tilbyr grader innen reklame, markedsføring eller PR. Men hvis du ønsker å bli opplært i disse områdene på college, mange høyskoler og universiteter tilbyr disse programmene.

Du er ikke begrenset til en annonsekarriere innen copywriting med en grad i engelsk. Men som hovedfag i kommunikasjon blir du utsatt for et bredt utvalg av kurs som gir deg innsikt i ulike aspekter av en karriere innen reklame, journalistikk, markedsføring og PR.

Kontoroller

Hvis du er mer interessert i kontoadministrasjonssiden, har du langt flere alternativer åpne for deg. Kontoansvarlige har ofte en grad i markedsføring eller salg, og de har en B.S. heller enn en B.A. Hvis du har evner til sideveis tenkning, organisering, presentasjon og er god på overtalelse, kan dette være den rette tilnærmingen for deg.

Alt fra engelsk og kommunikasjon til psykologi og bedriftsledelse er gode inngangspunkter til denne typen karriere. Selvfølgelig må du koble dem sammen med relevant erfaring, så det er viktig å få en praksisplass eller to.

Andre byråroller

Som så mange andre forretningsmodeller, har reklame sett en stor endring i løpet av de siste tiårene. Effekten av data og digitale innovasjoner kan ikke understrekes nok, og byråer har måttet vokse og endre seg for å imøtekomme det alltid skiftende landskapet.

Hvis du ikke er interessert i kontosiden eller den kreative siden av virksomheten, men ønsker å jobbe i den hektiske reklameverdenen, har du fortsatt mange alternativer:

Teknologi

Gjør ingen feil, teknologi er like stor innen reklame som den er i alle andre bransjer. Byråer ønsker å være i forkant av teknisk innovasjon og vil ofte ansette teknologikyndige folk til å styre kampanjer.

Tekniske eksperter er også nødvendig for å hjelpe til med å bygge, drive og vedlikeholde IT- og kommunikasjonsnettverk, og de må kanskje være på vakt. For denne typen karriere er en grad i informatikk eller et relatert felt nødvendig.

Administrasjon

Alle reklamebyråer er avhengige av organiserte folk som hjelper kontoret til å fungere problemfritt. Fra mottak og arkivering til kontorrekvisita og papirarbeid, administrativt personale vil alltid finne arbeid i reklamebyråer.

En fireårig grad er vanligvis ikke nødvendig for dette, selv om en førsteamanuensisgrad ofte foretrekkes, men CV-en din må inneholde erfaring som viser at du kan gjøre jobben.

Finans og juss

Store og små reklamebyråer trenger hjelp med bøker og budsjetter. Mindre byråer kontrakter vanligvis med en frilansregnskapsfører med flere småbedriftskunder. Større byråer har vanligvis regnskapsførere og økonomiske eksperter. Større firmaer har også minst én advokat på ansatte for å bistå med juridiske spørsmål.

For en regnskapsrolle er en fireårig eller til og med en graduate grad vanligvis nødvendig. For en juridisk karriere innen reklame er en J.D.-grad fra en akkreditert jusskole avgjørende.

Data, forskning og analyse

Fakta og tall er alt i disse dager. Data er enorme. Forskningen er massiv. Å analysere dem for å få resultater er en stor sak. Med så mye data tilgjengelig, er byråer avhengige av eksperter for å hjelpe dem med å luke gjennom de mange gigabytene med informasjon for å komme til meningsfulle veibeskrivelser.

En grad i dette feltet, eller noe lignende, som aktuarutdanning, vil hjelpe deg med å få foten innenfor døren. Din evne til å gjøre data til suksess vil holde den der.

Alternative ruter

En annen måte å få eksponering for bransjen på er å bli internert. Du ønsker å få mest mulig ut av din praksis og det kan være en god fot innenfor døren når du er ute av college eller hvis du finner en deltidsjobb mens du fortsatt er på skolen. Mange byråer ønsker å fylle visse stillinger med utvalgte praktikanter, så ta det like seriøst som du ville gjort en ni-til-fem-jobb som betaler seks sifre.

Hvis du er forpliktet til en karriere innen reklame, kan du komme i gang uten grad . Hvor langt opp på rangstigen du kommer uten en grad vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert dine karrieremål, men du kan ha en vellykket karriere innen reklame uten å ha en grad.

Når det er sagt, vet at uansett om du tar en grad i engelsk, kommunikasjon eller et annet felt, vil det å ha en grad på kreditt gi deg en fordel når du går etter første annonsejobb . Men ingenting kan erstatte ideene og kreativiteten som bør være i porteføljen din.