Jobbsøking

Hva ansatte bør vite om lønnsdebetkort

Person som utfører en minibanktransaksjon

•••

Purestock/Getty-bilderHva er et lønnsdebetkort og hvordan får du betalt med et? En rekke selskaper tilbyr ansatte denne formen for betaling ved å gi dem et lønnskort i stedet for å sette inn lønnen direkte eller gi dem en papirsjekk.

Hva lønnsdebetkort er

Hver lønnsperiode blir disse kortene (som er utstedt av arbeidsgiver) automatisk lastet med den ansattes lønnsslipp. Kortene kan brukes som debetkort; den ansatte kan bruke kortet til å foreta kjøp, motta penger tilbake fra kjøp og ta ut penger i en minibank. Noen kort lar til og med ansatte betale regninger direkte med kortet.

Mange store selskaper, spesielt de med et antall timeansatte, har begynt å tilby lønnsdebetkort som betalingsform.

Walmart, Taco Bell, Walgreens og noen McDonald's-franchiser har for eksempel begynt å tilby lønnsdebetkort. Noen offentlige arbeidsgivere tilbyr til og med lønnsdebetkort som en måte for ansatte å motta føderale fordeler som uførhet og medisinsk permisjon.

Fordeler med lønnsdebetkort

Det er en rekke fordeler med lønnsdebetkort, både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Arbeidsgivere sparer for eksempel penger ved å ikke utstede papirsjekker til ansatte. Store selskaper med mange ansatte kan spare tusenvis av dollar på denne måten.

  • Rask levering: For ansatte gir lønnsdebetkort pålitelig levering av lønnsslippene. Ansatte trenger ikke å komme inn på kontoret for å hente lønnsslippen eller ta en tur til banken eller sjekkbutikken. De trenger heller ikke ha en bankkonto for å bruke lønnsdebetkort.
  • Pålitelighet: Ansatte med debetkort trenger ikke å bære rundt på massevis av kontanter, som kan bli stjålet. Dersom en ansatts kort blir stjålet eller mistet, tilbyr de fleste bedrifter svindelbeskyttelse og vil gi den ansatte et nytt kort.
  • Fleksibilitet: Ansatte kan vanligvis laste inn lønn fra flere arbeidsgivere på kortet, og til og med ta med seg kortet når de bytter jobb.
  • Ikke behov for en bankkonto: Over 8 millioner husholdninger er uten bank, noe som betyr at de ikke har en bankkonto, ifølge a 2017-undersøkelse av Federal Deposit Insurance Corporation. Disse ansatte kan ikke delta i direkte innskuddsalternativer for betaling. Disse ansatte må derfor vanligvis stole på sjekk-innbetalingstjenester å innløse sine lønnsslipper , som kan være dyrt.
  • Personvern for kjøp: Selskapet som utsteder kortet, ikke kortinnehaverens arbeidsgiver, vil spore hva den ansatte bruker.

Ulempene med lønnsdebetkort

Lønnsdebetkort ser ut til å være en vinn-vinn-situasjon: arbeidsgiveren sparer penger ved å ikke utstede sjekker, og den ansatte mottar en pålitelig betaling som hun kan bruke på en rekke måter. Det er imidlertid en rekke potensielle ulemper med disse kortene.

Det største problemet er de skjulte gebyrene. Noen tilbydere belaster kortholdere for vanlige aktiviteter som å motta papirutskrifter, overtrekk, bytte ut kort, overføre penger til en annen konto, foreta uttak i de fleste minibanker og til og med ikke bruke kortet over en periode. For time- og deltidsansatte kan disse inntektsreduserende gebyrene raskt øke.

Hva du skal gjøre hvis du ønsker å velge bort

Når du bestemmer deg for om du vil delta i arbeidsgiverens lønnsdebetkortplan eller ikke, se nøye på den spesifikke planen din bedrift tilbyr. Er det en del gebyrer rundt bruken av kortet? Er det en annen betalingsplan som vil være mer praktisk for deg? I så fall kan du velge å velge bort debetkortplanen.

De fleste ansatte som ikke ønsker å bli betalt via lønnsdebetkort kan ganske enkelt velge å velge en annen betalingsmåte, for eksempel lønnsslipp eller direkte innskudd. Noen arbeidsgivere har imidlertid pålagt bruk av lønnskort, noe som fører til juridiske problemer. En ansatt på en McDonald's saksøkte franchisen for å ha tvunget henne til å bruke lønnskort, og argumenterte for at hun burde få andre muligheter.

Noen stater lar arbeidsgivere gi avkall på papirsjekker i bytte mot direkte innskudd eller lønnskort, men andre stater er mindre klare om hvilke betalingsalternativer arbeidsgivere må tilby sine ansatte.

Du bør sjekke med statens arbeidsdepartementskontor for siste lover og forskrifter .

Hvis du ønsker å velge bort bedriftens lønnsdebetkortplan, men ikke får muligheten til å gjøre det, bør du først prøve å diskutere problemet med arbeidsgiveren din (om mulig gjennom personalavdelingen).

Hvis dette ikke fungerer, bør du kontakte Bureau for finansiell beskyttelse for forbrukere eller statsadvokaten din. Enten du bestemmer deg for å bruke eller velge bort en lønnsdebiteringsplan, sørg for å se grundig på bedriftens lønnsbelastningsplan og vurdere din egen økonomiske situasjon før du tar en beslutning.

Bunnlinjen

Lønnsdebetkort er forhåndslastet med en ansatts lønn: Arbeidere kan bruke kortet til å kjøpe varer og tjenester, få penger tilbake eller ta ut penger fra en minibank.

Det er mange bonuser til disse debetkortene: Fordelene inkluderer fleksibilitet, pålitelighet, personvern og muligheten til å få betalt uten å ha en bankkonto eller bruke dyre sjekk-innbetalingstjenester.

Det er imidlertid en stor ulempe: Noen tilbydere krever skjulte avgifter for alternativer som å motta papirutskrifter eller foreta uttak.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven.