Jobbsøking

Hva arbeidsgivere mener med tilsvarende erfaring

Bedriftseier hjelper en ung, første gang kontorarbeider med å forstå datasystemet sitt.

••• monkeybusinessimages / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når en arbeidsgiver nevner tilsvarende erfaring i en stillingsutlysning, kan det bety enten erfaring i stedet for noen utdanningskrav eller ulønnet erfaring. Tilsvarende erfaring kan inkludere arbeid som praktikant eller frivillig i stedet for lønnet arbeidserfaring. Stillingsannonsen bør spesifisere hva som regnes som akseptabel tilsvarende erfaring.

Hva er tilsvarende erfaring?

Hvis du har tilsvarende erfaring som kreves, kan du bli vurdert for ansettelse uten nødvendig bachelorgrad eller annen høyskoleutdanning eller sertifisering. En jobb kan kreve vitnemål fra videregående skole eller tilsvarende. I dette tilfellet er ekvivalenten typisk en GED eller et annet ekvivalenssertifikat .

For eksempel kan en stillingsutlysning angi en påkrevd sertifisering, en videregående eller høyskolegrad, eller noen definert erfaring i feltet.

Det er ingen lovkrav for arbeidsgivere om å akseptere erfaring i stedet for utdanning. Det er opp til ansettelsesorganisasjonen å avgjøre om erfaring er en akseptabel erstatning for en grad.

Eksempler på tilsvarende erfaring

Det er ingen standard for hva som anses som tilsvarende erfaring. Hva som er akseptabelt vil bli bestemt av organisasjonen som ansetter. Her er noen eksempler på likeverdige utdanninger og erfaringer:

Eksempel på utdannings- og erfaringsekvivalenser
Jobb krav Tilsvarende erfaring
Videregående vitnemål 4 års arbeidserfaring
Fag-/Handelskole 1 års relatert arbeidserfaring
Associate Degree 2 års høyskole eller relatert arbeidserfaring
Associate Degree Videregående vitnemål pluss 4 års erfaring
Bachelor grad 4 års relatert arbeidserfaring
Bachelor grad Videregående vitnemål pluss 8 års erfaring
Mastergrad Bachelorgrad pluss 2 års relevant erfaring
Mastergrad Videregående diplom pluss 12 års erfaring

Erfaring i stedet for en grad

I mange tilfeller, mens en grad er foretrukket, er en kombinasjon av kurs og erfaring, eller ellers omfattende relatert yrkeserfaring, akseptabelt for vurdering for en stilling. Det gjelder spesielt militærkandidater, hvis opplæring og yrkeserfaring i Forsvaret ofte kan oversettes og ønskes som tilsvarende erfaring»:

 • Seks (6) måneders erfaring som enhetssekretær, avdelingssekretær, medisinsk kontorassistent eller sykepleierassistent vil bli akseptert i stedet for de nødvendige kursene.
 • BA kreves, MA foretrekkes, eller i stedet for en grad, 10+ års relevant erfaring.
 • BA/BS-grad er å foretrekke, selv om lang ansettelsestid som lederassistent i et toppfirma kan kompensere for dette.

For føderale regjeringsjobber kan du ofte erstatte spesialisert erfaring, eller erfaring relatert til arbeidet som skal utføres i jobben, for utdanning eller for å kvalifisere for en stilling med høyere karakter.

Erfaring fra arbeidsplassen

Annen erfaring enn arbeidserfaring kan være tilstrekkelig for arbeidskrav. For eksempel kan en arbeidsgiver oppgi at de vil vurdere en grad i et beslektet felt, kurs, ledererfaring i klubber, frivillig arbeid, praksisplasser eller samfunnstjeneste i stedet for formell arbeidserfaring:

 • Minimum 6 måneders arbeidserfaring innen salg, markedsføring, kundeservice eller ledelse, eller tilsvarende erfaring.
 • To års sekretær- og kontoradministrasjon, eller tilsvarende erfaring med Microsoft Office, PowerPoint, Excel, Word, Outlook og QuickBooks.
 • Bachelorgrad i finans, regnskap eller bedriftsledelse, eller tilsvarende kurs i et relatert spesialfelt og to+ års relatert erfaring, eller en mastergrad.
 • To til fire års vellykket profesjonell eller frivillig erfaring med pengeinnsamling, stipendskriving og frivillig koordinering for en ideell organisasjon, med demonstrert evne til å generere minst $0,75 millioner i årlige donasjoner.

Nevn tilsvarende erfaring når du søker

Når du søker på jobber, er det viktig å tydelig oppgi i søknadene, følgebrevene og intervjuene nøyaktig hva som utgjør din tilsvarende erfaring.

Legg vekt på komponentene i din erfaring som er mest relatert til jobben og som beviser at du har kjernekompetansen til å utmerke seg i stillingen.

I CV-en din, sørg for å sette opplevelsen som er best tilpasset de oppgitte kravene i begynnelsen av dokumentet, hvis mulig. Denne stolte plassposisjonen vil bidra til å gripe ansettelseslederens interesse og oppmuntre ham eller henne til å lese gjennom resten av CV-en din. Du kan vurdere å bruke en CV oppsummeringserklæring for å fremheve relevante ferdigheter.

Bruk følgebrevet ditt til å forklare erfaring

Følgebrevet ditt er også et utmerket sted å utdype hvordan erfaringen din samsvarer med kravene til jobben. Selvfølgelig, hvis du lander et intervju, vil du da ha muligheten til å fremme saken din personlig. Derfor bør du sørge for at du er forberedt på å snakke om alt harde og myke ferdigheter du har som gjør deg til en fantastisk kandidat for jobben.

 • Harde ferdigheter inkludere lærebare ferdigheter som datakunnskap, fremmedspråkkunnskaper, tekstbehandling eller en grad eller sertifisering innen et spesifikt karrierefelt (for eksempel regnskap, ledelse eller bedriftsadministrasjon).
 • Myke ferdigheter , også kjent som menneskelige ferdigheter, inkluderer evner som lederskap, motivasjon, muntlig og skriftlig kommunikasjon, problemløsning, fleksibilitet, teamarbeid, mekling, tidsstyring og arbeidsmoral.

Hvis du er interessert i jobben, gi deg selv alltid tvilen når du vurderer om du har tilsvarende erfaring eller ikke.

Ikke gjør det skjerm deg ut — Overlat den avgjørelsen til arbeidsgiveren etter at du har laget den beste sak for ditt kandidatur du kan. Bare sørg for at du kan presentere et plausibelt argument for hvordan din tilsvarende erfaring gjelder.

Du vil ikke kaste bort tiden din på å søke på jobber som helt klart er utenfor rekkevidde og som ikke passer godt til ferdighetene dine.

Artikkelkilder

 1. East Tennessee State University. ' Ekvivalenser for utdanning og erfaringer .' Åpnet 8. juni 2021.

 2. Kansas State University. ' Utdanningsekvivalens .' Åpnet 8. juni 2021.

 3. USA.jobber. ' Hvor mange års erfaring trenger jeg for å kvalifisere meg for en jobb ?' Åpnet 8. juni 2021.