Ansattfordeler

Hva frilansere bør vite om 1099 ansattfordeler

Kreativ forretningskvinne snakker på mobiltelefon og bruker bærbar datamaskin på kafé

••• Caiaimage/Paul Bradbury / Getty ImagesVerdensøkonomien har endret seg det siste tiåret. Denne endringen har blitt personifisert av et skifte fra tradisjonell 9-til-5 ansettelse til det som kalles 'gig-økonomien', der en teknisk flytende arbeidsstyrke har valget om å leve som frilansere (1099 entreprenør) i stedet for som W-2-ansatte. I følge en rapport fra MBO Partners sa mer enn halvparten av de spurte frilanserne på heltid at de følte seg mer økonomisk trygge som uavhengige enn i tradisjonelle jobber, og 70 % av utvalget sa at de planla å fortsette sin nåværende vei.

Nedenfor utforsker vi hvorfor frilansing har hatt så stor suksess og fordelene som frilansere bør vite om når de godtar prosjekter som en 1099-entreprenør.

Oppgangen i Gig-økonomien

Det er flere faktorer som har skapt det perfekte miljøet for frilansere som jobber under 1099 kontrakter.

Den første faktoren er de teknologiske fremskrittene det siste tiåret, som har gjort det lettere for utdannede fagfolk å bygge en karriere på nettet. Denne utviklingen inkluderer store sprang innen skydatabehandling, sosiale nettverk og forbrukermaskinvare, spesielt innenfor mobile enheter . Det er vanlig å se frilansere som jobber i kaffebarer, parker eller co-working spaces – men de fleste jobber fra komfortable hjemmekontorer hvor de kan sjonglere ansvaret for både det personlige og det profesjonelle livet.

Den andre grunnen er en endret holdning blant yrkesaktive, som har begynt å prioritere verdien av balanse mellom arbeid og privatliv fremfor å klatre på bedriftsstigen. En studie av Ernst & Young Global Limited indikerer at:

  • Tjuefire prosent av globale arbeidstakere ville ta 10 % lønnskutt for å kunne telependle.
  • En tredjedel av globale arbeidstakere tror balansen mellom arbeid og privatliv blir vanskeligere.
  • For mye overtid og mangel på fleksibilitet fører til at flere slutter i jobben.

Mellom 2007 og 2011, under den globale finanskrisen og den påfølgende resesjonen, ble millioner av arbeidere fordrevet fra karrieren. Den amerikanske arbeidsledigheten, som ifølge US Bureau of Labor Statistics var nær 5 % i 2007, doblet seg til over 10 % innen oktober 2009. Med så mange mennesker uten arbeid i lengre perioder, vendte mange seg til frilansing for å få endene møtes.

Ansattfordeler tilgjengelig for 1099 frilansere

1099 arbeidere kan få støtte med hensyn til skatt, inkludert avskrivninger for ulike forretningsutgifter.

Internal Revenue Service tillater amerikanske selvstendig næringsdrivende å kreve kostnadene ved bruk av et hjemmekontor, kontorutstyr, datamaskiner, kontorrekvisita, gebyrer for annonsering, honorarer for å ansette underleverandører, verktøy, bruk av et kjøretøy til jobbformål og mer.

Noen selskaper som ansetter frilansere tilbyr fordeler, for eksempel bruk av en bedriftsteknologi; gruppe helseforsikring, tannlege- og synsdekning; tilgang til en pensjonsspareplan; betalt permisjon; pedagogiske fordeler; reise- og bedriftsrabatter; og andre fordeler. Overskuddsdeling kan innregnes i 1099 arbeidsordninger, med en viss prosentandel av inntjeningen levert når arbeidet er fullført.

Hvis et selskap ikke tilbyr fordeler til sine entreprenører, inkluderer fordelene med uavhengig status fortsatt muligheten til å be om arbeid for et bestemt prosjekt eller tidsperiode og gå videre ved å avslutte kontrakten.

Hvordan 1099 entreprenører oppnår ansattfordeler

Frilansere bør spørre om 1099 ansattfordeler nær starten av intervjuprosessen for å veie fordeler og ulemper med hver ny klient.

De fleste selskaper annonserer ikke fordeler for entreprenører, men de kan gi begrenset tilgang til gruppeplanene deres. Et eksempel er en gruppetilleggsforsikringsplan som tilbyr rimelig tilgang til sykehusansvar, kreftdekning, livsforsikring, bil- og hjemforsikring og kjæledyrforsikring. 1099 entreprenører kan være i stand til å kjøpe en tannlege- og synsplan for å forsterke en gjeldende helseplan for selvstendig næringsdrivende.

Hvis en entreprenør må reise som en del av sine plikter, er det helt akseptabelt å be om bedriftsrabatt eller delvis refusjon for reiseavgifter, måltider og overnatting.

En 1099-entreprenør kan være kvalifisert for et flåtekredittkort for å betale for gass til et arbeidskjøretøy. Andre kostnader som er omsettelige kan inkludere renseritjenester for nødvendige klær eller uniformer og refusjon for nødvendig fottøy eller sikkerhetsutstyr. VISA og immigrasjonsadministrasjon og boligavgifter for å ta en entreprenørrolle i et annet land kan betales som en ekstra fordel.

Utdanningsfordeler blir et mer populært insentiv for entreprenører, for eksempel å bli opplært og verifisert for sertifiseringer og utvikling av nye ferdigheter. De fleste bedrifter reserverer høyskoleopplæringsprogrammer for sine heltidsansatte.

Søke om 1099 ansattfordeler

Når du forhandler om en ny kontrakt, er det viktig å spørre om potensielle fordeler tidlig og å være fleksibel. En entreprenør bør se på hele forholdet og ansvaret før han godtar en 1099-rolle. Hvis en jobb krever store mengder reiser, er det fornuftig å be om reisegoder. Hvis jobben krever utenlandsarbeid, må bolig- og innvandringskostnadene være tilstrekkelige. Hvis en jobb krever bruk av dyr teknologi, så fortjener du å få utstyret innredet for deg av kunden.

Husk også at hvis du tar en entreprenørjobb gjennom en bemanningsbyrå , har de et bredt utvalg av standarder for ansattes fordeler. Det er mulig for 1099 entreprenører å få lavkost helseforsikring, tilleggsforsikring, livsforsikring, pensjonsspareordninger, tilgang til betalingskort, treningsmuligheter og betalt fri.

Entreprenører bør be om og søke om fordeler tidlig; å vente til neste åpne påmeldingsperiode er ikke godt nok hvis du skal få mest mulig ut av spilleøkonomien.

Entreprenører må fylle ut påmeldingsdokumenter akkurat som alle andre ansatte, men arbeidsgiveren vil angi status som 1099, og eventuelle premier fra entreprenøren må betales på forhånd hver måned.

Det er stadig mer vanlig for entreprenører å tjene til livets opphold, fordeler og uavhengighet gjennom arbeidet sitt - men det krever en egen tidsplan og en disiplin. Etter hvert som gig-økonomien modnes til et mer konkurransedyktig og engasjerende arbeidsområde, vil 1099 entreprenører som kjenner skattekoden, kommuniserer sine behov og forblir fleksible, være de som vil bruke ferdighetene sine mest effektivt.

Artikkelkilder

  1. MBO-partnere. ' Uavhengighetsstaten i Amerika .' Åpnet 25. mars 2021.

  2. Ernst & Young Global Limited. ' Global Generations: En global studie om arbeidslivsutfordringer på tvers av generasjoner .' Åpnet 25. mars 2021.

  3. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Resesjonen 2007–2009: BLS søkelys på statistikk .' Side 2. Åpnet 25. mars 2021.