Jobbsøking

Hva du skal inkludere i hoveddelen av et følgebrev

Hendene veksler mellom å skrive og skrive i en notatbok

••• Westend61 / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å skrive følgebrev er ingens favorittdel av jobbsøkingsprosessen, og hoveddelen av brevet er den vanskeligste delen. Det er her du prøver å fange ansettelsessjefens oppmerksomhet og understreke dine unike kvalifikasjoner for jobben, uten å gjenta den samme nøyaktige informasjonen du har inkludert på CV-en din.

Hva er innholdet i et følgebrev?

Brødteksten i følgebrevet er delen som forteller ansettelsessjefen hvilken stilling du søker på og hvorfor arbeidsgiveren bør velge deg til et intervju. Du selger kandidaturet ditt til leseren, så det er viktig å være spesifikk om dine kvalifikasjoner når de er relatert til stillingen.

Brødteksten i følgebrevet ditt bør inneholde en forklaring på hvorfor du er interessert i og kvalifisert for jobben du søker på. Disse overbevisende avsnittene er ment å overbevise leseren om at du er den perfekte personen for stillingen.

Et vellykket følgebrev vil vinne deg et intervju, så det er viktig å være overbevisende og vise ansettelseslederen at du er en sterk kandidat. Ansettelseslederen vil bruke sekunder på å gjennomgå brevet ditt eller e-postmelding , som betyr at du ikke har mye tid til å komme i kontakt med arbeidsgiveren og gjøre en positiv innvirkning.

Hva skal inkluderes i hvert avsnitt

Første avsnitt

De første ledd av brevet ditt bør inneholde informasjon om hvorfor du skriver. Nevn stillingen du søker på og hvor du så oppføringen. Ta med navnet på en kontakt eller referanse, hvis du har en.

Midtavsnitt

Den neste delen av følgebrevet ditt bør beskrive hva du har å tilby arbeidsgiveren. Lag sterke forbindelser mellom dine kvalifikasjoner og stillingskravene. Nevn spesifikt hvordan dine ferdigheter og erfaring samsvarer med jobben du søker på. Bruk flere kortere avsnitt eller en punktliste av dine kvalifikasjoner i stedet for en stor tekstblokk. Dette vil gjøre det enkelt for leseren å raskt skanne og absorbere denne viktige informasjonen.

Siste avsnitt

Avslutt følgebrevet med å takke arbeidsgiveren for at han vurderte deg for stillingen. Ta med informasjon om hvordan du vil følge opp hvis du har kontaktinformasjon for ansettelseslederen for å gjøre det.

Hva annet du bør inkludere i brevet ditt

De resten av brevet er også viktig. Du må inkludere kontaktinformasjonen din, som er oppført øverst i et skriftlig brev eller under signaturen din i et følgebrev på e-post.

Brevet ditt må også inneholde en profesjonell hilsen, en profesjonell avslutning og signaturen din. Du vil signere navnet ditt på et utskrevet følgebrev. Hvis du laster opp eller sender følgebrevet ditt via e-post, vil signaturen din være ditt skrevne navn.

Inkluder nøkkelord

Dette er spesielt viktig hvis du sender inn følgebrevet og CV-en til en online oppføring. For å komme forbi søkersporingssystemet og til et ekte menneske, må følgebrevet ditt inneholde de riktige søkeordene. For å finne disse, skanne stillingsannonsen for søkeord relatert til ferdighetene og kvalifikasjonene som kreves.

Skriv et tilpasset følgebrev hver gang

Det er greit å begynne med a mal for følgebrev , men du vil tilpasse følgebrevet ditt til hver rolle. Inkluder detaljer som hvordan du fant ut om jobben, hvorfor du er spesielt interessert i rollen, og hvorfor din erfaring, ferdigheter og kvalifikasjoner gjør deg til den perfekte kandidaten.

Her er et eksempel på et følgebrev. Last ned følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et tilpasset følgebrev

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på tilpasset følgebrev (tekstversjon)

Jasmine-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jasmine.applicant@email.com

1. september 2018

Michael Lee
Direktør, Human Resources
Calico-hjørne
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Jeg skriver for å søke om butikksjefopplæringsprogrammet som lagt ut på karrieresiden til Calico Corners nettsted. Jeg var spent på å se denne åpningen fordi jeg liker å handle i butikkene dine og jeg har erfaring med detaljhandel.

Etter å ha lest kravene, tror jeg at jeg vil passe utmerket for lederstillingen. Jeg har tilbrakt de siste tre årene som assisterende leder for en liten nærbutikk, mens jeg fullførte min bachelorgrad. Denne jobben har gitt meg muligheten til å lede ansatte samt jobbe med allmennheten. I tillegg har jeg bakgrunn fra tekstil og har nylig uteksaminert meg med en Bachelor of Fine Arts fra Western State University, med et bifag innen business og markedsføring.

Jeg har tatt med CV-en min, slik at du kan se gjennom utdanningen og arbeidserfaringen min i tillegg til ferdighetene jeg har fått, som kundeservice, medarbeiderledelse, kommunikasjon, markedsføring i sosiale medier og design.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å vite mer om mine kvalifikasjoner, ikke nøl med å kontakte meg. Mobilnummeret mitt er 555-555-5555 og e-posten min er jasmine.applicant@email.com.

Jeg ser frem til å høre fra deg om denne spennende stillingen.

Vennlig hilsen,


Jasmine-søker

Utvide

Når du sender et følgebrev på e-post

Hvis du er sende et følgebrev på e-post , skriv kontaktinformasjonen din etter navnet ditt i stedet for øverst i bokstaven.

Kort og godt er fint

Føler ikke behovet for å fortsette og fortsette. Tre velskrevne avsnitt som fremhever opplevelsen din og gjør saken din bedre enn et langt brev som ingen vil lese.

Sikt mot naturlig språk

Mens CV nødvendigvis er litt mer relevant, prøver du å beile til ansettelsessjefen, og det betyr å la din naturlige sjarm og entusiasme skinne gjennom. Tenk på hva som ville få deg til å sette deg opp og legge merke til hvis du leste dette følgebrevet. Hva vil inspirere deg til å kalle deg inn til et intervju?

Korrekturlesing og korrekturlesing igjen

Det kan aldri sies nok, ha en betrodd venn korrekturles følgebrevet ditt før du sender den med. Selv profesjonelle redaktører savner feil i sin egen skriving. Få et ekstra sett med øyeepler på følgebrevet ditt før du trykker på send eller last opp.