Brev Og E-Poster

Hva du skal inkludere på et visittkort for karrierenettverk

Forretningsfolk som utveksler visittkort

••• Jacobs Stock Photography Ltd / Getty Images

Enten du deltar på en jobbmesse, et karrierenettverksarrangement eller møter en kontakt en-til-en, er det en god idé å ha et karrierefokusert visittkort, så det er enkelt for folk du møter å følge opp med deg.

Ha visittkort for hånden selv om du ikke deltar på et jobbsøk-fokusert begivenhet . Nettverksbygging kan skje hvor som helst: Du kan møte nyttige kontakter under fester, på turer eller på andre sosiale arrangementer.

Før du forlater et arrangement eller avslutter en samtale, del ut visittkortet ditt og uttrykk ønsket om å holde kontakten. Dette vil ofte få folk til å gjengjelde ved å dele sitt eget visittkort også. Å ha et visittkort tilgjengelig hjelper deg til å fremstå profesjonell og forberedt. Dessuten, i motsetning til en CV, er det enkelt å ha med seg visittkort til enhver tid. Les videre for å finne ut mer om hvilken informasjon du skal ha på visittkortet ditt, samt hvor du kan få tak i dem.

Hva du skal inkludere på visittkortet ditt

Dagens arbeidssøkere har mulighet til å presentere mer enn bare den grunnleggende kontaktinformasjonen som tradisjonelt følger med visittkort. Et visittkort levert av arbeidsgiveren din vil inneholde navn, stillingstittel, arbeidsgiver, telefonnummer og e-postadresse.

For ditt eget personlige visittkort kan du la være med jobbtittel og arbeidsgiver. I stedet for en stillingstittel, ta med en bred beskrivelse av arbeidet ditt, for eksempel forfatter, regnskapsfører, markedsføringspersonell, designer, osv. Hvis du bruker et tosidig kort, vil du kunne inkludere tilleggsinformasjon og unngå rot foran. av kortet.

Husk å inkludere lenker: Ved å inkludere adressen til LinkedIn-profilen din får du muligheten til å vise frem prestasjoner og anbefalinger. En lenke til en bedriftsrettet personlig nettside kan også formidle faglig informasjon.

For mange karrierefelt kan en kobling til en porteføljeside være en effektiv måte å vise frem design, skriving eller andre prosjekter som vil bevise for potensielle arbeidsgivere at du har de riktige tingene for måljobben din. Uansett hvilken lenke du velger å inkludere på visittkortet ditt, sørg for at den er kort og enkel å skrive inn i en nettleser.

Vurder å legge til et slagord: Noen jobbsøkere inkluderer et slagord på den andre siden av kortet som 'En teknologikonsulent med et banebrytende grep om nettverksstrategier og en dokumentert oversikt over å fullføre prosjekter i tide og innenfor budsjett.' Andre vil bruke baksiden av kortet til å liste tre til fem nøkkelferdigheter eller kunnskapsressurser som de tilbyr til arbeidsgivere.

Tenk på slagordet eller toppferdighetene dine som dine heis tale . Du vil dele en rask titt på dine ferdigheter og bakgrunn, og hjelpe folk å huske deg når de er tilbake på kontoret etter en hendelse.

Designtips for visittkort

Det er en god idé å bruke en mal eller leie inn en profesjonell designer for visittkortet ditt. De fleste nettsteder som skriver ut visittkort har maler tilgjengelig. Her er noen designretningslinjer du bør huske på:

La det være mye hvit plass: Det er mye informasjon du kan inkludere, men det er viktig å ikke rote kortet ditt. La det være mye hvitt, så det er lett å lese. Tenk på hvilken informasjon som vil presentere ditt kandidatur mest effektivt før du begynner å designe et visittkort.

Tenk på et hodebilde: Selv om det generelt ikke anbefales å inkludere et bilde på CV-en din, er det riktig å inkludere bildet på visittkortet ditt. Avgjørelsen er opp til deg, men merk at å inkludere et bilde kan hjelpe folk å huske samtalen din senere (ansikter kan være lettere å huske enn navn). Bare pass på å bruke et profesjonelt bilde: bildet du bruker for LinkedIn-profilen din er et flott alternativ.

Hold designet rent og enkelt: Velg en standard font, og unngå å bruke flere fonter på visittkortet ditt. Bruk en rimelig, lesbar skriftstørrelse - for liten, og folk vil ha problemer med å lese visittkortet ditt.

QR-koder på visittkort: Du kan også inkludere en QR kode som kan skannes av en smarttelefon og er koblet til en nettside-URL slik at seeren kan få mer informasjon.

Hvor kan du få tak i visittkort

Det er mange rimelige, til og med gratis, alternativer for å få printet visittkort. Noen av de mest populære nettbaserte alternativene for rimelige visittkort er Moo, Zazzle, Overnight Prints og Vistaprint. De fleste selskaper tilbyr maler som hjelper deg med å styre prosessen og sikrer at du ender opp med et lesbart, godt designet alternativ.

Du kan også bruke Canvas gratis visittkortprodusent til å designe ditt eget kort.

Google 'gratis visittkort' for en liste over selskaper som vil gi deg gratiskort, men vær oppmerksom på at det kan være et gebyr for frakt og for tillegg. Du kan også finne gratis maler på nettet. Et annet alternativ er butikker som Staples hvor du kan få hjelp med design så vel som utskrift.