Jobbsøking

Hva du skal inkludere i et følgebrev for en jobb

Når du skriver a følgebrev , spesifikk informasjon må inkluderes: en kontaktseksjon, en hilsen, en introduksjon til ansettelseslederen, informasjon om hvorfor du er kvalifisert for jobben, en avslutning og din signatur. Måten informasjonen er oppført og formatet avhenger av hvordan du sender brevet.Målet med følgebrevet ditt er å gjøre en sak for å bli valgt til et jobbintervju, så det er viktig å inkludere all nødvendig informasjon sammen med et overbevisende argument for hvorfor du ville være en sterk kandidat til stillingen .

Det kan være tidkrevende å skrive et tilpasset følgebrev for hver jobb du søker på, men det er viktig å bruke tid og krefter på å vise bedriften hvorfor du er en god match.

Jo mer erfaringen din og ferdighetene dine samsvarer med stillingsbeskrivelsen, desto større er sjansene dine for å bli valgt til intervju.

Sørg for å inkludere informasjon i brevet ditt om hvordan du besitter de spesielle ferdighetene og kravene som arbeidsgiveren søker.

Ikke bare gjenta det som står i CV-en din. CV-en din viser ferdighetene dine, men følgebrevet ditt bør fremheve hvordan du har brukt disse ferdighetene.

Før du begynner å skrive, gjennomgå eksempler på følgebrev og sørg for at brevet ditt forklarer hvordan dine ferdigheter forholder seg til kriteriene oppført i stillingsannonsen. Å se på eksempler på effektive følgebrev vil gi deg et utgangspunkt for å lage ditt eget brev.

Her er hva du skal inkludere i et følgebrev for å sende med en CV når du søker på en jobb.

Hva du skal oppføre i en kontaktseksjon for følgebrev

følgebrev i blokkformat

Pali Rao / iStock

Når du skriver et følgebrev til e-post eller laster opp til en jobbtavle eller bedriftsnettsted, bør den første delen av følgebrevet inneholde informasjon om hvordan arbeidsgiveren kan kontakte deg.

Trykt eller opplastet brev
Oppgi følgende informasjon i kontaktdelen:

Ansettelsessjefens navn (hvis du har det)
Tittel
Selskap
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Dato

Navnet ditt
Adresse
By stat postnummer

Følgebrev på e-post
Når du sender en følgebrev på e-post , ta med kontaktinformasjonen din i signaturen din i stedet for å oppgi kontaktinformasjonen din øverst i meldingen:

Navnet ditt
Gateadresse
By (*): Stat (*): Postnummer
E-post
Telefon
LinkedIn

Her er mer informasjon, med eksempler, på hvordan adressere et følgebrev .

Velg en passende hilsen

Mann leser følgebrev

Fizkes / iStock / Getty Images Plus

Det er viktig å inkludere en passende hilsen i begynnelsen av følgebrevet eller meldingen. Hvis du har en kontaktperson for brevet ditt, husk å inkludere navnet i brevet.

Ta i betraktning hilsen eksempler som er passende for følgebrev og annen ansettelsesrelatert korrespondanse.

For eksempel:

 • Kjære ansettelsessjef (hvis du ikke har en kontaktperson)
 • Kjære herr Smith
 • Kjære fru Jones
 • Kjære Rory Dolan
 • Kjære Dr. Milliard

Fremhev dine kvalifikasjoner i Body-delen

følgebrev i blokkformat

Pali Rao / iStock

Kroppen er den viktigste delen av et følgebrev eller en e-postmelding som søker jobb.

Brødteksten i et følgebrev inkluderer avsnittene der du forklarer hvorfor du er interessert i og kvalifisert for den utsendte jobben :

 • Hvorfor du skriver.
 • Hvordan du er kvalifisert for jobben.
 • Takk for å bli vurdert for stillingen.

Vær spesifikk ved å referere til arbeidsgiverens Jobb krav som oppført i stillingsannonsen i denne delen av følgebrevet ditt.

Inkluder nøkkelord i brevet ditt

Utheving av søkeord

Todor Tsvetkov / Getty Images

Gjelder også søkeord relatert til jobbene du søker på i følgebrevene dine kan hjelpe deg med å bli valgt ut til et jobbintervju. Dette er spesifikke ord som ansettelsesledere ser etter når de vurderer søknader.

Etter hvert som ansettelsesprosessene har blitt automatisert, er online søkersporingssystemer programmert til å søke etter nøkkelord.

Velg en passende avslutning

lukking av følgebrev

peepo / Getty Images

Sørg for å lukk brevet ditt på en profesjonell måte. Tilfeldige avslutninger som du ville skrevet til en venn eller et familiemedlem er ikke passende i et brev til en potensiell arbeidsgiver.

For eksempel:

 • Beste
 • Med vennlig hilsen
 • Respektfult
 • Hilsen
 • Vennlig hilsen
 • Takk skal du ha
 • Takk for din omtanke

Legg din signatur til brevet

Forretningsmann skriver på papir ved skrivebordet

Paul Bradbury / Getty Images

Hva som er inkludert i en følgebrevsignatur avhenger av om du sender eller laster opp et følgebrevdokument eller bruker en e-postmelding som følgebrev.

Papirkopier av brev skal signeres for hånd. Å skanne signaturen din for å inkludere på PDF-er kan være en fin detalj, mens e-poster bør inneholde en profesjonell elektronisk signatur som inkluderer kontaktinformasjonen din.

Gjennomgå eksempler på følgebrev

følgebrev for en jobb

Her er et eksempel på sluttproduktet, inkludert informasjon om hvorfor søkeren ville være en utmerket kandidat med et sammendrag av kvalifikasjonene hans for jobben.

Last ned malen for følgebrev her og se også mer prøver av følgebrev med gratis maler du kan laste ned for å bruke som utgangspunkt for ditt eget brev.

John Bigham
Maple Street 111
Anytown, MA 02222
555-555-5555

1. september 2020

Shaun Lee
Menneskelige ressurser
Goodspring
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee:

Jeg skriver for å si min interesse for stillingen som assistent for direktøren for Goodspring. Jeg tror at min arbeidserfaring og utdanning har gitt meg de ferdighetene som er nødvendige for å være en vellykket kandidat for denne stillingen.

I løpet av mine år med XYZ Wellness har jeg vært ansvarlig for alt fra regnskap, bokføring, markedsføring og journalføring til å planlegge avtaler og hilse på kunder og deres familier ved døren. Jeg har stolt overvåket veksten vår fra en oppstartsbedrift til en respektert bidragsyter til samfunnet.

Jeg har også vært ansvarlig for å organisere vår svært vellykkede årlige golfinnsamling og middag. I fjor samlet vi inn $145 000 til vårt lokale hjemløse krisesenter.

Oppdraget ditt er viktig, og jeg vil sette stor pris på muligheten til å snakke med deg om hvordan jeg kan bidra til teamet ditt og hjelpe deg med å fortsette å tilby tjenestene som er så viktige for samfunnet vårt. Takk for din omtanke.

Vennlig hilsen,

John Bigham (signaturpapirbrev)

John Bigham

Utvide

Når du sender et følgebrev på e-post (se nedenfor) kontaktinformasjonen din skal være oppført etter signaturen din.

Hva du skal inkludere i et følgebrev på e-post

e-postmeldinger

Copyright Scanrail/iStock

Brødteksten i et følgebrev på e-post skal inneholde samme informasjon som et følgebrev for et dokument, men to store forskjeller er emnelinjen og din kontaktinformasjon.

Mange arbeidsgivere spør om det spesifikk informasjon er inkludert i emnelinjen , og du må følge disse instruksjonene nøye. Kontaktinformasjon skal være følger med din elektroniske signatur .

Hva du ikke skal inkludere i et følgebrev

mann med laptop og dokument

Shapecharge / E+ / Getty Images

Det er noen ting som ikke hører hjemme i et følgebrev. Ikke gå over bord. Å inkludere for mye informasjon kan hindre sjansene dine for å få et intervju.

Hold brevet ditt kortfattet og fokusert, og ikke ta med uvedkommende detaljer.