Amerikanske Militære Karrierer

Hva er Air Force Pararescue Training?

Definisjon og eksempler på Air Force PJ Training

Soldater rundt såret kamerat venter på redningshelikopter

•••

Stocktrek Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Air Force Pararescueman-trening er et av de mest intense spesialopplæringsprogrammene i militæret. Den inkluderer trening fra flere militære grener og dekker et bredt spekter av spesialoperasjoner og redningsferdigheter.

Redningsoffiserer må være forberedt på å risikere livet for å redde andre skadde soldater i en lang rekke kampsituasjoner. Lær mer om hva treningen deres innebærer – og hvorfor mange synes det er så vanskelig.

Hva er luftvåpenpararedningstrening?

De Luftforsvarets pararedningsmann (PJ) er luftforsvarets kampmedisiner for spesialoperasjoner på bakken som er spesifikt trent til å redde falne militærmedlemmer i alle grener av tjenesten. Mens mange andre spesialoperasjonsenheter noterer suksessene deres etter hvor mange fiendtlige soldater de dreper eller fanger, er Air Force PJ trent først og fremst for å redde liv.

For å leve opp til mottoet deres, «At andre kan leve», må pararedningssoldater gjennomgå intensiv trening. Fordi PJ må være forberedt på å redde skadde soldater i en lang rekke situasjoner, må opplæringen dekke mange forskjellige ferdigheter og scenarier.

Hvordan Air Force Pararescue Training fungerer

All PJ-trening begynner med grunnleggende trening etterfulgt av et ni-ukers pararednings-indoktrineringskurs ved Lackland Air Force Base i Texas, hvor PJ-er og kampkontrollteknikere starter sin spesielle ops-treningspipeline. Dette kurset er designet for å rekruttere, velge og trene fremtidige PJ-er gjennom intens fysisk kondisjon. Dette kulminerer i en utvidet treningsdag.

Den utvidede treningsdagen

Før kurset er fullført, vil studentene vite nøyaktig hva det vil si å bli presset til fysiske og mentale grenser uten å dra nytte av en hel natts søvn. Den utvidede treningsdagen, også kjent som 'helvetesnatt', er en svært intens treningsøkt med nesten konstant bevegelse eller ubehag for en solid dag og natt.

I 20 timer presser instruktørene teamet med PJ-studenter til sine grenser både mentalt og fysisk, og forbereder dem på de gjenværende månedene av pararedningstreningspipeline. En student og klassen hans (PJ-trening er kun åpen for menn) vil tilbringe dagen inn og ut av bassenget med å utføre tilsynelatende endeløse pushups, flagrespark, raske svømmeturer, tråkking og andre vannrelaterte ferdigheter.

De fysiske kravene som stilles til elevene, ledsaget av mangel på søvn, gir et stressende miljø. Den utvidede opplæringsdagen er designet for å introdusere studentene til belastningen ved operasjoner og fremme teambygging. Den anslår hvordan en dag ville vært for spesialister i pararedning, spesielt de i kampsituasjoner.

Intensiteten til PJ-trening, spesielt 'helvete natt', er designet for å komme så nært som mulig til kaoset på slagmarken.

Søvnmangel

Søvnmangel, selv om det ikke er hovedmålet med denne treningen, er en vesentlig faktor i prosessen. Å jobbe under tøffe forhold med minimal søvn er en livsstil for redningsmenn. Å oppleve effekten av søvnmangel i et kontrollert miljø, under konstant overvåking av instruktører, er en viktig del av pararedningstrening.

Treningen, allerede vanskelig og krevende, blir tøffere når elementet søvnmangel introduseres. Mangelen på søvn gjør individuelle oppgaver vanskeligere å utføre for alle, uavhengig av yrke. For disse flyverne er målet med denne treningen å finpusse ferdighetene deres slik at det blir mindre utfordrende å prestere under ekstreme forhold.

Vannsikkerhetsøvelser

En av de vanskeligste delene av den utvidede treningsdagen er vanntreningen. Rekrutter må gjennomgå vannsikkerhetsøvelser i et mørkt basseng, en utmattende ruckmarsj, et lederreaksjonskurs med navigasjon og problemløsning, og en 1750-meters svømmetur i et kaldtvannsreservoar.

Ved reservoaret tar elevene seg inn i det kalde vannet med våtdrakter i hånden. Instruktører får deltakerne til å senke våtdraktene sine før de bruker dem. Når de først er inne, har ikke elevene lov til å bruke armene; denne drillen er helt flagrende med store dykkerfinner, som kan skape kaos på uforberedte ankler, føtter og ben.

Når 'helvetesnatten' er over, har pararedningsstudentene en idé om hvordan det egentlig kommer til å bli hvis de kommer til slutten av treningen. Ikke alle vil bestå det intense pararescue-kurset – det har tradisjonelt sett en av de høyeste utvaskingsratene av amerikanske militære tekniske treningsprogrammer.

Hva skjer etter den første treningen?

Etter å ha fullført grunnleggende opplæring og indoktrinering, vil du bruke 20 måneder på tilleggstrening ved Lackland Air Force Base og flere andre baser rundt om i USA. Det kan virke som lang tid, men det er et veldig grundig treningsprogram for en av luftforsvarets viktigste roller.

Kursene du skal ta inkluderer:

Først når du kommer deg gjennom alt dette vil du offisielt være kvalifisert som redningsoffiser.

Viktige takeaways

  • Air Force Pararescueman-trening er et av de mest intensive spesialopplæringsprogrammene i militæret.
  • Redningsoffiserer må krysstrenes i flere forskjellige grener av militæret for å være godt forberedt på en rekke redningsoperasjoner.
  • En av de mest utmattende delene av pararedningstrening er den utvidede treningsdagen, også kjent som 'helvetesnatt'.
  • Sammen med grunnleggende opplæring tar programmet nesten to år å fullføre.

Artikkelkilder

  1. Luftforsvarets spesielle taktikk. 'Special Tactics Pararescue .' Åpnet 14. september 2020.

  2. RAND Corporation. ' Redusere slitasje i utvalgte luftvåpentreningsrørledninger ,' Side 3. Åpnet 14. september 2020.

  3. U.S. Militær. ' Pararescue .' Åpnet 14. september 2020.