Jobbsøking

Hva er en kreativ CV?

Definisjon og eksempler på en kreativ CV

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En kvinne er i et forretningsmøte. Hun

alvarez / Getty ImagesKreative CV-er er utradisjonelle CV-er. De kan ha et ukonvensjonelt format eller bruke video eller et nettsted for å vise ferdighetene dine.

Lær mer om kreative CVer og om du bør bruke en.

Hva er en kreativ CV?

En kreativ CV er en CV som ikke følger de tradisjonelle CV-malene. Disse CVene er vanligvis kreative, fengende og designet for å vise frem dine ferdigheter og kvalifikasjoner på en måte som enkle ord på papir ikke kan.

Kreative CV kan være infografikk , video gjenopptas, nettporteføljer , og personlige nettsider med karrierefokus.

Hvordan kreative CV-er fungerer

Vanligvis bruker kreative CV-er søkernes kreative ferdigheter og passer for deres bransje og for jobben de søker. For eksempel, en grafisk designer kan lage en infografisk CV for å vise designferdighetene deres, mens en TV/filmredaktør kan lage en video-CV.

En kreativ CV kan også bruke elementer fra en tradisjonell CV. Du kan for eksempel starte med et funksjonelt CV-format og bruke farge- og tekstbokser for å fremheve ferdighetene dine ytterligere.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, bør du vurdere å bruke gratis nettjenester som tar informasjonen din og gjør den om til en infografisk CV, nettportefølje eller lignende. For eksempel, Canva har mange kreative CV-maler.

Fordeler med en kreativ CV

Kreative CV-er kan være fordelaktige for visse typer jobbsøkere.

Nettbaserte CVer er for eksempel nyttige for søkere som ønsker å legge ut filmer, lydklipp, fotografier eller annet arbeid relatert til bransjen deres. Nettbaserte CVer lar også de innen webdesign og informasjonsteknologi vise ferdighetene sine.

Kreative CV kan bidra til å fremheve disse ferdighetene og kvalifikasjonene på en måte som en standard CV ikke kan, og viser hva søkeren kan gjøre, i stedet for bare å hevde at de kan gjøre det.

Kreative CVer er også nyttige for folk uten omfattende arbeidshistorie . De lar kandidater legge vekt på ferdigheter i stedet for deres kronologiske arbeidshistorie.

Ulemper med en kreativ CV

Selv om utradisjonelle CVer blir stadig mer populære på tvers av en rekke bransjer, betyr det ikke at du bør bruke en. Mange bedrifter foretrekker fortsatt en tradisjonell, maskinskrevet CV.

En grunn er at mange bedrifter bruker en søkersporingssystem (ATS) for å automatisk gjenoppta skjermen. Disse systemene søker etter nøkkelord som indikerer om en kandidat har ønsket kompetanse og/eller erfaring for stillingen. Fordi ATS-er krever tekstbaserte CV-er, vil noen selskaper som bruker ATS kaste utradisjonelle CV-er til side.

Andre selskaper misliker rett og slett utradisjonelle CVer, og tror at grafikk og andre visuelle elementer er unødvendige tillegg til en CV. Det er viktig å vurdere din bransje og de spesifikke selskapene du er interessert i når du bestemmer deg for om du skal bruke en kreativ CV.

Hvis du er bekymret for at en kreativ CV ikke kommer gjennom ATS, bør du vurdere å sende inn en tradisjonell, tekstbasert CV sammen med den kreative.

Er en kreativ CV verdt det?

Ikke alle jobbsøkere trenger en kreativ CV. Avhengig av hvilken type jobb du søker, kan man definitivt hjelpe deg med å bli lagt merke til av en potensiell arbeidsgiver.

Vurder følgende før du velger en kreativ CV:

  • Kreativ evne: Selv om du går den kreative veien, må CV-en din fortsatt se profesjonell ut. Ellers kan det skade kandidaturet ditt til en jobb i stedet for å hjelpe det. Den må være tiltalende for øyet og gi den samme viktige informasjonen som en tradisjonell CV. Det er også en betydelig tidsinvestering å lage en, og det er kanskje ikke verdt innsatsen med mindre du er i et kreativt felt.
  • Passende : Hvis du er innen bank, forsikring eller finans, bør du ikke velge en kreativ CV. Faktisk, enhver bransje som fortsatt har en kleskode er sannsynligvis ikke et godt valg for denne typen CV.

Viktige takeaways

  • En kreativ CV er en CV som ikke følger de tradisjonelle CV-malene. Disse CVene er vanligvis kreative, fengende og designet for å vise frem dine ferdigheter og kvalifikasjoner på en måte som enkle ord på papir ikke kan.
  • Du kan lage en som fremhever ferdighetene dine på et bestemt felt. Hvis du for eksempel er filmredaktør, kan du lage en video-CV.
  • Hvis du søker på jobber i et kreativt felt, kan en utradisjonell CV få deg til å skille deg ut. Det kan være et avtrekk for mer tradisjonelle arbeidsgivere, og det kan ikke leses av søkersporingssystemer.
  • Hvis du har muligheten til å lage en og den passer for ditt felt, kan en kreativ CV være et godt valg.