Jobbsøking

Hva er forskjellen mellom en CV og et følgebrev?

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Forretningsmann gjennomgår følgebrev

Prostock-Studio / iStock / Getty Images PlusHva er forskjellen mellom en CV og et følgebrev? Både et følgebrev og en CV deler det felles formålet å bevise at du har de rette ferdighetene til å utmerke deg i jobben du søker på.

Det er imidlertid klare skiller mellom strukturen og intensjonen til de to dokumentene. Jobbsøkere bør se følgebrevet og CV-en som et komplementært, men unikt par dokumenter. Det vil si at følgebrevet ditt bør være mer enn bare punkter fra CV-en.

Mange arbeidsgivere krever at det sendes inn CV med en jobbsøknad.

Et følgebrev er kanskje ikke nødvendig. Men å inkludere en når du søker på en jobb kan hjelpe sjansene dine for å bli valgt til et intervju.

Forskjellen mellom en CV og et følgebrev

Du kan tenke på CV-en din som en generell oppsummering av arbeidserfaringen din og følgebrevet ditt som et sammendrag av arbeidserfaringen din når det gjelder jobben du har.

En CV er et dokument som spesifiserer ansettelseshistorikken din. Den oppsummerer jobbene du har hatt, utdanningen du har oppnådd, sertifiseringer, ferdigheter og annen kvantifiserbar informasjon om din bakgrunn og arbeidserfaring.

Den vanligste CV-format er en liste med din kontaktinformasjon og erfaringsseksjon som inkluderer stillingstitler, stillingsbeskrivelser, ansettelsesdatoer, en utdanningsseksjon og annen relevant informasjon.

Vanligvis skrives en CV i tredje person og bruker så få ord som mulig for å oppsummere opplevelsen. Så i stedet for å skrive 'Jeg overvåket det store kjøpsteamet hos XYZ-selskapet', vil en CV ha et punkt som sier: 'Supervised 19-person buying team.'

Når det er mulig, bør du bruke tall på CV-en din, for eksempel antall personer du veiledet, økte salget i prosent, antall kunder som ble hjulpet osv.

Det skrives et følgebrev for å synliggjøre hvilke kvalifikasjoner du har for jobben du søker på. Den brukes til å gi arbeidsgiver tilleggsinformasjon om hvorfor du er en god kandidat til jobben. Hovedfunksjonen til følgebrevet ditt er å vise frem hvordan kvalifikasjonen din gjør deg til en match for jobben.

Et følgebrev er skrevet i et brevformat som inkluderer en hilsen, flere avsnitt og en avslutning. I motsetning til en CV, bør du bruke førstepersonen til å skrive din følgebrev . (Når det er sagt, unngå å bruke 'jeg' for mye.)

Hva en CV inkluderer

CV-en din skal gi arbeidsgivere en detaljert liste over arbeidserfaring og utdanning. Ferdighetene og prestasjonene knyttet til hver jobb du har hatt, bør beskrives i nok detalj til å vise arbeidsgivere hvordan du har tilført verdi i de spesifikke rollene.

Ofte gir CV-er informasjon i punktlister; dette bidrar til å gjøre dokumentet kortfattet og lar rekrutterere skanne gjennom det raskt.

Hva et følgebrev inkluderer

Et følgebrev er et kort dokument på tre eller fire avsnitt. Det bør skrives med antagelsen om at arbeidsgivere vil konsultere CV-en din for å matche den med uttalelsen du kommer med i brevet om dine kvalifikasjoner.

Et følgebrev vil hjelpe arbeidsgivere med å tolke bakgrunnen din som representert på CV-en og vil bidra til å bevise hvordan dine tidligere erfaringer kvalifiserer deg for en jobb.

Når du skriver et følgebrev for en jobb, må du først se gjennom jobbkravene som er beskrevet i stillingsannonsen. Bruk følgebrevet ditt for å forklare hvordan du oppfyller disse kriteriene.

Bruk et følgebrev for å formidle subjektiv informasjon

TIL gjenoppta angir fakta – hvem, hva, når og hvordan. Derimot gir et følgebrev en mulighet til å forklare hvorfor du er kvalifisert for jobben. Dette dokumentet tilfører litt farge og personlighet og er ment å overbevise arbeidsgivere om at du passer godt for stillingen.

Et følgebrev er et bedre redskap enn en CV for å formidle mer subjektiv informasjon som grunnlaget for din interesse i en stilling, hvordan verdiene dine motiverer deg til å forfølge en jobb, eller hvorfor kulturen i et selskap appellerer til deg.

Følgebrevene dine vil hjelpe deg med å selge kvalifikasjonene dine til potensielle arbeidsgivere mens CV-en din gir detaljene for å sikkerhetskopiere informasjonen som er inkludert i brevene dine.