Jobbsøking

Hva er en funksjonell CV?

Definisjon og eksempler på funksjonelle CVer

funksjonell CV

Maddy Price / The Balance

En funksjonell CV fokuserer på ferdigheter og erfaring i stedet for på din kronologiske arbeidshistorie. Det brukes vanligvis av jobbsøkere som bytter karriere eller som har hull i arbeidshistorien.

Lær mer om funksjonelle CVer og hvordan du utvikler en.

Hva er en funksjonell CV?

En funksjonell CV viser en søkers ferdigheter. Det kan starte med et sammendrag av kvalifikasjoner etterfulgt av en liste over en kandidats ferdigheter og eksempler på bruk av disse ferdighetene.

Du kan for eksempel angi 'Lederskap' som en ferdighet, og deretter følge det med eksempler på når du har vist lederskap. Du kan for eksempel si: 'Administrerte salgsavdelingen til fem ansatte. Økte salget med 25 % på seks måneder.'

Dette er forskjellig fra a tradisjonell, kronologisk CV som viser en tidslinje over arbeidserfaringen din med korte forklaringer av hver jobb. Som et resultat blir fokus flyttet fra stillingsbetegnelser og hvor lang tid som har gått til de faktiske ferdighetene du besitter.

Et annet alternativ for CV er en kombinasjons-CV , som bruker et kronologisk format, men fremhever ferdighetene du viste i hver posisjon.

Hvordan en funksjonell CV fungerer

En funksjonell CV trekker oppmerksomheten bort fra elementer som en ansettelsesleder kan finne problematiske. Det understreker hull i arbeidshistorien din eller det faktum at du gjør en betydelig karriereendring.

En funksjonell CV er mindre vanlig enn en kronologisk CV, som rekrutterere og intervjuere generelt foretrekker. Hvis du ikke har en grunn til å bruke en funksjonell CV, velg en kronologisk. I tillegg avviser enkelte søkersporingsprogrammer CV-er uten kronologisk arbeidshistorikk.

Skrive en funksjonell CV

Slik går du frem for å skrive en funksjonell CV:

 • Start med en oppsummering av CV : Vurder å inkludere en CV sammendrag i begynnelsen av CV-en, som er en kort uttalelse som fremhever dine mest relevante kvalifikasjoner. Dette setter tonen for hvordan arbeidsgiveren ser på deg (og din CV) helt fra starten.
 • Organiser etter tema : Når du skriver en funksjonell CV, bruk temaer som ferdigheter eller kvalifikasjoner. Du kan for eksempel gruppere ferdigheter under Rekrutteringserfaring eller Kundeserviceerfaring. Ved å gruppere kompetansen din kan arbeidsgiveren lettere se om du har rett kompetanse for jobben, selv om arbeidshistorien din ikke er direkte relatert til stillingen.
 • Bruk nøkkelord : Bruk søkeord fra stillingsbeskrivelsen i CV-en din. Nøkkelord er ord eller uttrykk som relaterer seg til stillingskravene, og du kan bruke stillingsannonsen til en veiledning til hvilke ord du skal bruke. Bruk nøkkelord som titler for underoverskriftene dine eller i punktlistene der du beskriver ferdighetene og prestasjonene dine mer detaljert.
 • Nevn relevante prosjekter : Inkluder eventuelle personlige eller profesjonelle prosjekter som er relatert til jobben. Prosjekter viser at du lykkes med å utvikle og fullføre oppgaver.
 • Inkluder ansettelseshistorikken din : Plassering av denne delen nederst på CV-en din hjelper arbeidsgiveren med å fokusere mer på ferdighetene dine enn på arbeidshistorien din.
 • Skriv en sterkt følgebrev : Bruk følgebrevet ditt til å utvide ferdighetene og evnene du har som gjør deg til en sterk kandidat for stillingen. Dette vil bidra til å redusere eventuelle bekymringer arbeidsgiveren kan ha om arbeidshistorien din.

Eksempel på en funksjonell CV

Dette er et eksempel på en funksjonell CV. Last ned CV-malen for å utvikle din egen CV.

funksjonell CV-eksempel

Balansen 2020

Last ned Word-malen

Eksempel på funksjonell CV (tekstversjon)

Jose-søker
321 Jackson Street
San Jose, CA 55555
(123) 456-7890
jose.applicant@email.com

PHLEBOTOOM

Vellykket merittliste i blodbankomsorgsmiljøet

Resultatorientert, energisk, hands-on profesjonell med ferdigheter innen ledelse, kvalitetssikring, programutvikling, opplæring og kundeservice.

Nøkkelferdigheter inkluderer:

 • Blodbank
 • Kvalitetssikring
 • AABB akkreditering
 • Samsvar med FDA cGMP

PROFESJONELLE PRASJONER

UDDANNELSE

 • Tilrettelagt pedagogiske prosjekter fra 2018-2020 for blodsentre i Nord-California.

FLEBOTOMI

 • Assisterte teammedlemmer med venepunkteringer, pleie av donorreaksjoner og skaffet lisensiert bemanning for å utvide pliktene sine ved å administrere dokumentasjonen for blodtjenesters forskrifter (BSDs) mens de ble tildelt den selvforsynte blodmobilenheten (SCU).

SAMSVAR

 • Gir daglig driftsgjennomgang/kvalitetskontroll av utdanningsansvar når det gjelder pålagte myndighetskrav i et medisinsk miljø.

PROGRAMLEDELSE OG TILSYN

 • Vellykket veiledet kontraktsstøtte for seks AT&T bredbåndssystemer lokalisert i Bay Area før en karriere innen flebotomi. Administrert planlegging, kvalitetskontroll, lønn, spesialprosjekter og evalueringer for å sikre riktig end-of-line og avgrensningssignal.
 • Redusert ansatteomsetning, introduserte toveiskommunikasjon til feltansatte, forbedret de ansattes utseende og ledet utvidelsen av ansattes (helse)goder.

TEKNOLOGI

 • Hovedkontaktpunkt for AT&T-telefonen og de ABC-tilknyttede TV-stasjonene knyttet til klager og diagnostisering av kommunikasjonsproblemer enten på stedet eller fjernkringkasting.

UTDANNING OG KREDENSJONER

SAN JOSE STATE UNIVERSITY , San Jose, California

 • Associate of Applied Science in EKG-Phlebotomy, 2017
Utvide

Viktige takeaways

 • En funksjonell CV fokuserer på dine ferdigheter og erfaring i stedet for på din kronologiske arbeidshistorie.
 • Det kan passe godt for de med sysselsettingshull eller som bytter karriere.
 • På en funksjonell CV, skriv ferdighetene dine og spesifikke eksempler på hvordan du brukte disse ferdighetene.
 • Inkluder din arbeidserfaring på slutten av CVen.

Artikkelkilder

 1. Business News Daily. ' Hvordan sammenligner funksjonelle CVer med kronologiske CVer? ' Åpnet 28. juni 2020.

 2. CareerOneStop. ' Velg det beste formatet .' Åpnet 28. juni 2020.