Jobbsøking

Hva er grammatikk?

Definisjon og eksempler på grammatikk

Ung kvinne bruker laptop på kjøkkenet, smilende

•••

Westend61 / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Grammarly er en 'skriveassistent' som arbeidssøkere , forfattere og andre fagfolk kan bruke til korrekturlest og redigere dokumentene deres. Den ser etter mer enn 250 typer stave-, grammatikk- og tegnsettingsfeil, og den forbedrer bruken av ordforråd.

Grammatikk går langt utover tradisjonelle verktøy som har blitt tilbudt gjennom Word- og e-postplattformer fordi det lar brukere velge redigeringsinndata basert på seks forskjellige skrivestiler: virksomhet , akademisk, casual, teknisk, kreativ og generell.

Hva er grammatikk?

Grammarly har vært tilgjengelig siden 2009. Det er et sofistikert kunstig intelligens (AI)-system som har blitt finpusset og forbedret konsekvent gjennom årene, bygget av lingvister og ingeniører som utviklet algoritmer for å oppdage mønstre for god skriving.

Grammarly indikerer at AI-systemet gjennomgår hver setning og søker etter passende erstatninger for feil når noen blir funnet. Det er et skybasert program. Både en webversjon og en versjon som integreres med MS Word er tilgjengelig.

Hvordan grammatisk fungerer

Grammarly gir dokumentet en samlet poengsum basert på antall problemer og feil det er funnet. Den leder deg deretter gjennom en rekke mulige grammatiske problemer, én om gangen. Systemet gir både en kort og lang forklaring for hvert problem som er identifisert.

Eksempler på korrekt grammatikk er inkludert i disse forklaringene. I noen tilfeller foreslår systemet spesifikke formuleringsalternativer. Men det er overlatt til brukeren å gjøre noen spesifikke endringer—Grammarly vil ikke tvinge hånden din. Du har muligheten til å ignorere mulige problemer hvis du ikke er enig i de anbefalte endringene.

Det påpekes feilstavinger, sammen med en liste over alternative skrivemåter. En hendig plagiatsjekker kan hjelpe forfattere med å identifisere utilsiktet lånt innhold. Systemet peker på lignende tekst som finnes andre steder, og det foreslår sitater som kan innarbeides for å legitimere den aktuelle teksten.

En synonymkontroller er tilgjengelig som gjør det mulig for brukere å velge valgfri ordlyd og unngå repetisjon. Grammarly gir også forklaringer på foreslåtte endringer, sammen med informasjon om hvilken type feil du har gjort.

Grammarly night forstår ikke poenget du prøver å komme med i noen tilfeller, men også dette kan tydeliggjøre skrivingen din. Hvis Grammarly ikke forstår det, er det kanskje ikke leseren din heller.

Brukere kan lime inn et dokument i en redigeringsboks i nettversjonen av Grammarly, deretter angi stilen til dokumentet og klikke på 'Start gjennomgang' for å starte prosessen.

Versjoner av Grammarly

Grammarly Plug-in for Microsoft Office legger til stave- og grammatikkkontrollen Microsoft Word og Outlook. Du vil se Grammarly Wizard når du klikker 'Gjennomgå ' i Word etter at du har lastet ned og installert programmet. Klikk på 'Sjekk ,' velg deretter skrivestilen du vil at Grammarly skal bruke.

Et nettlesertillegg er også tilgjengelig for Firefox-brukere .

Fordeler og ulemper med grammatikk

Selv de mest skarpe kritikere kan ikke finne for mange feil i Grammarlys produkt. Det gir førsteklasses støtte, men til slutt får du det du betaler for.

Fordeler
 • Det er svært nøyaktig.

 • Den har plass til Mac-, Windows- og iOS-enheter.

Ulemper
 • Hele spekteret av Grammarlys funksjoner er ikke tilgjengelig i gratisutgaven.

Fordeler forklart

 • Det er svært nøyaktig: Dette produktet kan gjøre omtrent alt du ber om det.
 • Den har plass til Mac-, Windows- og iOS-enheter : Du er ikke begrenset til den bærbare datamaskinen eller bordet. Du kan bruke den på flukt på telefonen for å få et komfortnivå på tekster og e-poster før du sender dem.

Med Forklart

Hele spekteret av Grammarlys funksjoner er ikke tilgjengelig i gratisutgaven: Du må betale for en premiumversjon hvis du vil at den skal gjøre tunge løft.

Hvor mye må jeg betale for grammatikk?

Du kan prøve Grammarly gratis ved å kopiere og lime inn tekst i en boks på nettstedet, og legge den til i Chrome er gratis. Det er også en syv-dagers gratis prøveversjon hvis du vil prøve alle funksjonene til Grammarly som er inkludert i den betalte versjonen før du bestemmer deg for å kjøpe produktet.

Grammarly er tilgjengelig på abonnementsbasis med både månedlige og årlige planer tilgjengelig. Fra og med 2020 avhenger kostnadene for den betalte fullversjonen av Grammarly-appen av hvor lenge abonnementet du velger.

 • Månedlig abonnement: $29,95 per måned
 • Kvartalsabonnement: $59,95 per kvartal
 • Årlig plan: $139,95 per år

Viktige takeaways

 • Grammarly er en velkjent online grammatikkkontroll som har vært tilgjengelig siden 2009.
 • Den kan romme forretningsskriving, akademisk skriving, kreativ skriving og mer.
 • Grammarly kan merke alt fra uhåndterlige setninger til stavefeil.
 • Du kan bruke Grammarly gratis, men du får bare hele spekteret av funksjonene med den betalte versjonen.

Artikkelkilder

 1. Nettstedhosting. ' Topp 10 online grammatikksjekkere (med fordeler og ulemper) .' Åpnet 1. oktober 2020.

 2. Grammatisk. ' Flott skriving, forenklet .' Åpnet 1. oktober 2020.

 3. Grammatisk. ' Vurder skrivingen din .' Åpnet 1. oktober 2020.