Menneskelige Ressurser

Hva er en Human Resource Department?

Definisjon og eksempler på en Human Resource Department

Ansatte håndhilser over et bord i en personalavdeling.

•••

Ariel Skelley

En personalavdeling er avdelingen av et selskap som er ansvarlig for å effektivt administrere et selskaps menneskelige ressurser , som er dens ansatte.

Lær mer om hva en personalavdeling gjør og hva slags roller en ansatt der kan ha.

Hva er en Human Resource Department?

En bedrifts personalavdeling har i oppgave å trene og utvikle sine medarbeidere, som regnes som noen av bedriftens viktigste ressurser.

Også kjent som menneskelige ressurser (HR), er HR-avdelingens oppgave å sørge for at selskapets ansatte er tilstrekkelig administrert, passende kompensert og effektivt trent. Avdelingen har også ansvar for å rekruttere, ansette, sparke og administrere ytelser.

Hvordan fungerer en personalavdeling?

En personalavdeling er involvert i å sørge for at selskapet har en solid liste med ansatte, som er opplært til å oppfylle rollene sine og kompenseres på passende måte for å gjøre det.

Personalavdelingen gir effektive retningslinjer, prosedyrer og personvennlige retningslinjer og støtte . I tillegg tjener personalfunksjonen til å sikre at selskapets oppdrag , syn , og verdier er en del av bedriftskulturen.

Noen ganger kan noen av personalavdelingens ansvar settes ut, for eksempel lønnsadministrasjon. Dette gir avdelingen mer tid til å fokusere på funksjoner på høyere nivå, som organisasjonsutvikling eller ansettelsesstrategi.

Rekruttering

Å finne og rekruttere lovende kandidater er ett mål for en personalavdeling, som bruker selskapets forretningsmål til å veilede rekrutteringsprosessen. De evaluerer vanligvis jobben de ansetter for å identifisere nøkkelansvar og ønskede kvalifikasjoner før de skriver stillingsbeskrivelser og legger ut stillingsannonser. De sender kvalifiserte kandidater til selskapet og leder kandidatene gjennom ansettelsesprosessen, sender CV-er og gjennomfører intervjuer.

Ansette

Personalavdelingen gir tilbud til kvalifiserte kandidater og forhandler om lønn og goder. Å gjøre riktig ansettelse er et avgjørende ansvar for personalavdelingen på grunn av hvor viktige en bedrifts ansatte er for suksessen. Gode ​​ansettelser forbedrer forretningsresultater og effektivitet, så nøye gjennomgang av hver jobbkandidat, inkludert bakgrunnssjekker, er avgjørende.

Når kandidaten godtar, er personalavdelingen ansvarlig for ombordstigningsprosessen for den nye medarbeideren.

Administrasjon

Når ansatt er ansatt, kan en ansatt forvente å forholde seg til personalavdelingen på alle slags administrative oppgaver, fra å fylle ut nødvendig papirarbeid (som f.eks. Skjema I-9 ) for å navigere ansattes arbeidsplaner .

Personalavdelingen mekler tvister mellom ansatte eller tar seg av disiplinære bekymringer. Avdelingen bør også sørge for at selskapet er i samsvar med alle gjeldende lover angående ansettelse og ansettelse.

Kompensasjon

Personalavdelingen er også vanligvis ansvarlig for å føre tilsyn med kompensasjon, inkludert lønn eller lønn og fordeler som betalt ferie eller helseforsikring. Å sikre tilstrekkelig og rettidig kompensasjon er viktig for å holde ansatte fornøyde.

Personalavdelingen er der for å svare på spørsmål en ansatt kan ha om helsefordeler, ferietid, skattetrekk eller andre bekymringer.

Opplæring

For å maksimere et personales produktivitet, er opplæring vanligvis i orden, som organiseres av personalavdelingen. Avdelingen kan utføre opplæringen internt, eller den kan leies ut til fagfolk. Avdelingen vil også jobbe for å sikre at ansattes sertifiseringer eller lisenser er oppdatert og kan til og med sørge for høyere utdanning eller kursrefusjon.

Utvikling

Personalavdelingen er også ansvarlig for medarbeiderutvikling, som kan innebære opplæring, men som også kan fokusere på etterfølgerplanlegging og karriereutvikling. Å forberede enkelte ansatte på forfremmelser og avanserte roller er en del av ansvaret til en personalavdeling.

Skyting

Til slutt, i anledninger når en ansatt bare ikke trener, er personalavdelingen ansvarlig for å håndtere oppsigelser. Som en del av dette kan de gjennomføre utgangsintervjuer og sørge for at den ansattes siste lønnsslipp blir levert.

Karrierer for Human Resource Department

Det er mange forskjellige jobber som kan være en del av en personalavdeling. Disse rollene spenner fra generelt arbeid til leder- eller lederroller, og kan omfatte:

I tillegg har HR-avdelinger i større organisasjoner ansatte som er organisert rundt å gi en spesifikk komponent av menneskelig ressurs tjenester, som organisasjonsutvikling eller sikkerhet. De har titler som opplæringsleder, organisasjonsutviklingskonsulent eller sikkerhetskoordinator.

Viktige takeaways

  • En personalavdeling administrerer selskapets menneskelige ressurser, også kjent som ansatte.
  • Personalavdelingen er ansvarlig for effektiv ansettelse, opplæring, utvikling, kompensasjon og ledelse av disse ansatte.
  • Større personalavdelinger kan ha underavdelinger innenfor seg som er organisert rundt spesifikke komponenter av avdelingens ansvar.
  • Finn ut svarene på ofte stilte spørsmål om HR.

Artikkelkilder

  1. U.S. Equal Employment Opportunity Commission. ' Beste praksis for arbeidsgivere og menneskelige ressurser/EEO-fagfolk .' Åpnet 16. september 2020.