Brev Og E-Poster

Hva er inkludert i et jobbtilbudsbrev (med prøver)

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Hvilken informasjon er inkludert i et jobbtilbudsbrev? Hånd som holder et akseptbrev som påpeker følgende: stillingstittel, rapporteringsstruktur, lønn, bekreftelse av tilbud, stillingsbeskrivelse, startdato, informasjon om fordeler og kvalifikasjon.

Balansen/Theresa Chiechi

Et jobbtilbudsbrev er et formelt dokument sendt til kandidater valgt for ansettelse. Det er lurt å ha skriftlig bekreftelse på et tilbud slik at både arbeidstaker og arbeidsgiver er tydelige på vilkårene for en jobb.

Skriftlige jobbtilbud

Hvis et jobbtilbud blir gitt over telefon eller e-post, vil det mest sannsynlig bli fulgt av et formelt brev som bekrefter ansettelsesdetaljer som stillingsbeskrivelse, lønn, fordeler, betalt permisjon og lederstruktur. De jobbtilbud kan være betinget når den nye medarbeideren har fullført ytterligere trinn, for eksempel bestått en bakgrunns- eller referansesjekk eller gjennomgår en narkotikatest før ansettelse .

En kandidat kan velge å akseptere jobbtilbudet ved å signere og returnere brevet som en formell aksept av stillingen.

Hvis tilbudet ikke er for den kompensasjonspakken som var forventet, må en kandidat bestemme seg for å gjøre en mot tilbud eller avslå invitasjonen .

Hva er inkludert i et jobbtilbudsbrev

Et tilbudsbrev bekrefter ansettelsesdetaljer som:

 • Stillingsbeskrivelse
 • Jobbtittel
 • Rapporteringsstruktur
 • Startdato for ansettelse
 • Lønn
 • Informasjon om fordeler og kvalifisering
 • Bekreftelse av tilbud og bekreftelse på aksept

Maler for brevmaler for jobbtilbud

Nedenfor finner du nedlastbare jobbtilbudsmaler, kompatible med Google Docs og Microsoft Word.

Last ned Word-malen

Eksempel nr. 1 på jobbtilbudsbrev (tekstversjon)

Shirley Lee
ABCD Company
123 Business Rd.
Business City, NY 54321
555-555-5555
shirley.lee@abcd.com

20. mai 2020

Mr. Tom-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345

Kjære Tom,

ABCD Company har gleden av å tilby deg stillingen som assisterende direktør, Customer Relations. Dine ferdigheter og erfaring vil passe perfekt for vår kundeserviceavdeling.

Som vi diskuterte, vil startdatoen din være 1. juni 2020. Startlønnen er $48 000 per år og betales på ukentlig basis. Direkte innskudd er tilgjengelig.

Full familiemedisinsk dekning vil bli gitt gjennom selskapets ansatteytelsesplan og trer i kraft 1. mars. Tann- og optisk forsikring er også tilgjengelig. ABCD tilbyr en fleksibel betalt avspaseringsplan som inkluderer ferie, personlig og sykefravær. Avspasering påløper med én dag per måned det første året, og øker deretter basert på ansettelsesforholdet ditt i selskapet. Kvalifisering for selskapets pensjonsordning begynner 90 dager etter startdatoen.

Hvis du velger å akseptere dette jobbtilbudet, vennligst signer den andre kopien av dette brevet og returner det til meg så snart som mulig.

Når bekreftelsen din er mottatt, vil vi sende deg innmeldingsskjemaer for ansatteytelser og en medarbeiderhåndbok som beskriver våre ytelsesplaner og pensjonsordninger. Vi ser frem til å ønske deg velkommen til ABCD-teamet.

Gi meg beskjed hvis du har spørsmål, eller jeg kan gi ytterligere informasjon.

Vennlig hilsen,

Shirley Lee
Direktør, Human Resources
ABCD Company

_______________

Jeg godtar herved stillingen som assisterende direktør, Customer Relations.

____________________________

Signatur

____________________________

Dato

Utvide

Eksempel nr. 2 på jobbtilbudsbrev

Amy Green
GMCD-løsninger
123 Business Rd.
Business City, NY 54321
555-555-5555
amy.green@gmcdsolutions.com

20. mai 2020

Magnolia-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345

Kjære Magnolia,

Det er med stor glede jeg skriver til deg for å tilby deg stillingen som Senior Software Engineer hos GMCD Solutions. Din erfaring og entusiasme vil være en fordel for vårt selskap.

Se vedlagt dokument som beskriver lønn og goder, og signer der det er angitt. Returner i vedlagte konvolutt innen fem virkedager. Vi kontakter deg når vi har mottatt papirene angående startdatoen din.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen som en del av GMCD-teamet!

Hilsen,

Amy Green
Personaldirektør
GMC-løsninger

Utvide

E-posteksempel på jobbtilbud

Emne: Acme Corp. Jobbtilbud

Kjære John,

Acme Corp. har gleden av å tilby deg stillingen som administrativ assistent, som rapporterer til Mary Connelly på våre Warburton-kontorer.

Startdatoen din vil være 1. juni 2020. Jeg har vedlagt velkomstpakken vår, som beskriver lønn og goder, samt våre retningslinjer og prosedyrer. Vennligst signer for å bekrefte mottak og din aksept av vilkårene våre og returner den siste siden i konvolutten som følger med.

I mellomtiden kan du gjerne kontakte meg hvis du har spørsmål. Vi er glade for å ønske deg velkommen til laget!

Beste,

Bill Smith
Menneskelige ressurser
ACME Corp.

Utvide

Det kan være lettere å skrive et jobbtilbudsbrev når du starter med en generell mal. Microsoft Office tilbyr maler for jobbtilbud og Google Docs har også gratis maler tilgjengelig .

Godta et jobbtilbud

Ved aksept av et tilbud må en kandidat signere og returnere et jobbtilbudsbrev som en formell aksept av stillingen.

Flere alternativer er tilgjengelige:

Kandidater bør akseptere ved å kommunisere sin interesse og takknemlighet raskt til ansettelseslederen over telefon eller e-post.

Avslå et jobbtilbud

Hvis du er usikker på om avslå et tilbud eller for å forhandle, bør en kandidat vurdere jobbmuligheten ved å vurdere følgende spørsmål:

 • Hvordan fungerer lønn og goder matche markedsgjennomsnittene? Er det plass til forhandling ?
 • Hva er de organisatoriske verdiene til den potensielle arbeidsgiveren?
 • Hvordan vil jobben passe inn i en kandidats liv utenfor jobben?
 • Hvordan vil denne jobben fremme en kandidats personlige og profesjonelle mål?

Det skal ikke være noe press for å akseptere et tilbud hvis det ikke passer godt. Det er viktig å være høflig og profesjonell i enhver interaksjon og ikke brenne broer. Hvis du velger å ikke akseptere jobbtilbudet, avslå i et formelt brev og takk til alle involverte i intervjuprosessen.