Jobbsøking

Hva er inkludert i stillingsannonser

Nærbilde av stillingsannonsen sett gjennom forstørrelsesglass

••• Vstock / Getty Images

Når du ser på arbeidsgivers stillingsannonser, vil du finne informasjon som vil hjelpe deg å finne ut hva et selskap søker i den ideelle kandidaten for jobben. Du bør også kunne få en ide om du har kvalifikasjoner som er nødvendig for å bli ansatt i stillingen.

Hva er inkludert i en stillingsannonse

Stillingsannonser inkluderer vanligvis krav til erfaring og utdanning, en beskrivelse av stillingen, hvilket materiale du trenger for å søke, hvordan du bør søke, og fristen for å søke hvis det er en. Her er en oversikt over hva som er inkludert i hver del av en stillingsannonse:

  • Jobbtittel : En stillingstittel er en kort beskrivelse av en jobb. Tittelen på stillingsannonsen kan være stillingstittelen, eller den kan inneholde tilleggsinformasjon som firmanavn og sted, f.eks. Administrerende direktør, merkevare- og forbrukermarkedsføring - NASCAR (Daytona Beach, FL) eller VP, New Business Development - Reklamebyrå.
  • Stillingsbeskrivelse : Arbeidsgivere kan omfatte en lang beskrivelse av jobben, eller en kortere sammendrag av hva stillingen innebærer.
  • Jobb krav : Stillingskrav er de kvalifikasjoner som anses som avgjørende for tilfredsstillende ytelse i jobben av arbeidsgiver.
  • Erfaringskrav: Erfaringskrav kan omfatte de spesifikke ferdighetene som kreves for jobben og/eller årene med erfaring på jobben.
  • tilsvarende erfaring : Når en stillingsannonse sier tilsvarende erfaring i et stillingsannonse, kan det bety enten erfaring i stedet for noen utdanningskrav eller ubetalt erfaring som et internship eller frivillig arbeid i stedet for betalt arbeidserfaring.
  • Utdanningskrav : Arbeidsgivere lister vanligvis opp utdanningskravene for en jobb i stillingsannonser og i stillingsbeskrivelser.
  • Nødvendig applikasjonsmateriale : Nødvendig søknad materialer inkluderer dokumentasjonen du må sende inn til arbeidsgiver å søke på en jobb. Grunnlagsdokumenter for en jobbsøknad kan inneholde en CV, et følgebrev, karakterutskrifter, en skriftlig prøve, Veterans' Preference dokumenter, porteføljer, arbeidspapirer og sertifiseringer.
  • Referanser : Noen arbeidsgivere krever at jobbsøkere oppgir referanser med jobbsøknaden i stedet for senere i ansettelsesprosessen.
  • Lønnskrav : Mange stillingsannonser ber deg ta med lønnshistorikk eller lønnskrav når du søker på stillingen.
  • Slik søker du på jobben : Stillingsannonsen vil gi detaljerte instruksjoner om hvordan du søker. Det er viktig å følge instruksjonene, ellers vil søknaden din kanskje ikke bli vurdert. Alternativer som arbeidsgivere bruker for å motta søknader inkluderer online søkersporingssystemer på bedriftens nettsteder, e-post, personlige søknader eller søknader via jobbsider som Monster eller CareerBuilder.

Frist for å søke

I noen tilfeller vil arbeidsgivere ønske å motta en søknad innen en bestemt dato. Søknadsfristen, hvis den finnes, vil stå i stillingsmeldingen. Ikke vent til nærme fristen med å søke. Selskapet kan vurdere søknader så snart de er mottatt, og du kan ha større sjanse for å bli vurdert til intervju hvis du søker tidlig.

Hvordan dekode stillingsannonsen

Hva betyr all den informasjonen i stillingsannonsen? Hva er det egentlig arbeidsgiveren ønsker? Lære hvordan dekode en stillingsannonse og ofte brukt jobbsøkesjargong med forklaring på hva bedriften ser etter hos søkere.

Match dine kvalifikasjoner med jobben

Stillingsannonser kan være svært detaljerte og kompliserte, noe som kan gjøre det vanskelig bestemme om du skal søke på jobben . For eksempel har jeg sett noen hjelpesøkte annonser som viser flere kombinasjoner av utdanning og erfaring.

En måte å bestemme når du bør ta deg tid til å søke, eller om det ikke er verdt tiden og kreftene, er å lage en liste over jobbkravene, inkludert ferdigheter, erfaring og utdanning, i annonsen. Skriv deretter kvalifikasjonene dine ved siden av kravene.

Hvis din kvalifikasjoner er en tett match for jobben Kan det være fornuftig å søke. Det kan ikke være en 'perfekt kandidat' for jobben, og hvis du kommer nær, kan du gjøre kutt.

På den annen side, hvis du kommer til kort på alt arbeidsgiveren er ute etter, er det ikke verdt å bruke tid på å legge inn en søknad. Hvis du ikke samsvarer med det selskapet ser etter hos en ansatt, vil ikke CV-en din bli valgt av programvaren mange selskaper bruker for å velge kandidater til intervjuer.