Jobbsøking

Hva er inkludert i en jobbflyttepakke

Kvinne som pakker ut pappesker etter å ha flyttet for en jobb.

••• Paul Bradbury / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du flytte for en jobb ? I så fall er det verdt å sjekke om din nye arbeidsgiver tilbyr en jobbflyttepakke. Det er mer sannsynlig enn du kanskje tror. I en undersøkelse fra allierte flyttefolk sa over en fjerdedel av de spurte at de hadde fått litt hjelp med flytteutgifter.

Men ikke alle flyttepakker er like. I noen tilfeller vil selskapet betale for hele flyttingen. I andre kan du få et flatt beløp for å dekke utgiftene dine.

Hvis du kommer om bord som ny ansatt og en flyttepakke ikke tilbys, kan du kanskje forhandle om refusjon av utgifter som del av et mottilbud .

Det er ingen plikt fra arbeidsgiver til å dekke flytteutgifter for verken nye eller nåværende ansatte.

Hva er inkludert i en jobbflyttepakke?

Vanligvis, hvis tilbudt, inkluderer de fleste flyttepakker noen eller alle av følgende:

Kostnaden for en hussøkereise. Selskapet kan dekke kostnadene ved å reise til det nye stedet for å finne en passende bolig. Disse kostnadene inkluderer vanligvis transport- og losjiutgifter.

Boligsalg / Boligkjøp. Kostnadene ved å selge boligen din og kjøpe ny bolig er vanligvis inkludert i flyttepakker. Dette vil inkludere avsluttende kostnader, eiendomsprovisjoner og andre utgifter som normalt påløper ved kjøp eller salg av et hus.

Hjelp for jobbsøk. Noen ansattes flyttepakker inkluderer jobbsøkingshjelp for din ektefelle eller partner.

Transport. Bedrifter kan dekke reiseutgifter for å komme til ditt nye hjem.

Midlertidig bolig. Utgifter til midlertidig innredet utleiebolig eller hotell for en viss periode er ofte dekket. Husleie og bruksavgifter er vanligvis inkludert for utleieboliger.

Flytte. Kostnaden for en flyttebil og andre relaterte utgifter kan være inkludert.

Full pakke / pakke ut. Når selskapet dekker utgiftene og logistikken til flyttingen fullt ut, vil flyttefolk bli sendt for å pakke sammen innboet ditt og frakte det til ditt nye hjem, hvor de vil losse, og i noen tilfeller pakke ut, eskene der du ønsker.

Utleie av lagerenhet. Din nye arbeidsgiver kan betale for kostnadene ved å leie en lagerenhet mens du får bosatt deg.

Dekning for leiebrudd. Bedrifter kan noen ganger betale gebyrer knyttet til å bryte leieavtalen din på ditt tidligere sted.

Sjekk hva selskapet tilbyr

Før du avtaler flytting, dobbeltsjekk detaljene for flyttepakken med arbeidsgiveren din slik at du vet nøyaktig hva som vil bli dekket eller refundert. Du ønsker ikke å bli sittende fast med utgifter til ting du trodde ville bli dekket, men ikke er det.

Noen arbeidsgivere håndterer ofte flytting av nye ansatte og kan koble deg til deres underleverandører.

Andre kan gi deg et engangsbeløp for å betale for flytting, eller be deg beholde alle kvitteringer for refusjon. Spør om detaljer på forhånd.

Forhandling av jobbflytting som en fordel

Fordi flytteutgifter er en engangskostnad for et selskap, er det noen ganger enklere å forhandle om en flyttepakke enn forhandle høyere lønn .

For bedrifter kan det å dekke flyttetjenester være en smart, kostnadseffektiv rekrutteringstaktikk - arbeidsgivere kan prøve å tiltrekke seg kandidater ved å nevne i stillingsannonser at flyttetjenester er tilgjengelige. Å betale flytteutgifter kan også hjelpe arbeidsgivere med å beholde interne kandidater, noe som ofte er billigere enn å betale kostnadene ved å ansette og lære opp en ny medarbeider.

Tips for å forhandle en flyttepakke

Stille spørsmål. Begynn prosessen med å spørre om selskapet tilbyr flyttetjenester og hva selskapet vanligvis tilbyr. Selv om selskapet ikke stiller med fulle flytteutgifter, kan de være villige til å dekke noen kostnader.

Kjenn tallene dine. Hvis selskapet vanligvis tilbyr flyttepakker, kan de ha en følelse av kostnadene. Ellers er det opp til deg å gi arbeidsgiveren en følelse av hvordan flyttingen vil påvirke deg i form av tid og penger brukt. Se også gjennom de ulike flyttetjenestene som arbeidsgivere tilbyr ovenfor. Dette vil hjelpe deg å vite hva du vil ha, og komme med en spesifikk, detaljert forespørsel.

Få detaljene skriftlig. Som med alle andre jobbrelatert ytelse , er det viktig å ha alle detaljene skriftlig. På den måten vil både du og arbeidsgiveren din være tydelige på forventninger og dekning.

Viktige takeaways

Noen arbeidsgivere tilbyr jobbflyttepakker: Andre kan være åpne for å forhandle økonomisk bistand med flyttingen din.

Det er ingen forpliktelse for arbeidsgivere til å dekke disse utgiftene: Ingen lover krever flyttehjelp. Arbeidsgivere kan tilby det som en fordel etter eget skjønn.

Når de tilbys, varierer jobbflyttepakker: Noen vil tilby et engangsbeløp, mens andre vil be deg spore kvitteringene dine for refusjon.

Få alltid tilbudet skriftlig: De nøyaktige vilkårene for jobbflyttingspakken bør spesifiseres.

Artikkelkilder

  1. Allierte. 'Jobb Flytteundersøkelse.' Åpnet 19. januar 2020 .

  2. Flytte. ' Hva er inkludert i en jobbflyttepakke ?' Åpnet 19. januar 2020.