Grunnleggende

Hva er et anbefalingsbrev?

Definisjon og eksempler på et anbefalingsbrev

Ung kvinne med krøllete hår ser på et anbefalingsbrev på den bærbare datamaskinen.

••• urbazon / Getty Images

Et anbefalingsbrev er et brev skrevet av noen som kan anbefale en persons arbeid eller akademiske prestasjoner. Det sendes vanligvis til en ansettelsesleder eller opptaksansvarlig som bestemmer om de skal ansette eller ta opp en kandidat.

Lær mer om anbefalingsbrev og hvordan du skriver eller ber om et.

Hva er et anbefalingsbrev?

Et anbefalingsbrev beskriver en persons kvalifikasjoner og ferdigheter når det gjelder arbeid eller utdanning. Disse brevene kommer vanligvis fra tidligere arbeidsgivere, professorer, kolleger, klienter eller lærere. De diskuterer egenskapene og evnene som gjør kandidaten til å passe godt for en gitt stilling, høyskole eller forskerskoleprogram.

Hvordan et anbefalingsbrev fungerer

Søkere til en jobb eller et program ber vanligvis om anbefalingsbrev fra kvalifiserte personer, som deretter sender dem direkte til arbeidsgiver, annet ansettelsespersonell, opptakskomité eller avdeling. Anbefalere kan tilby deg muligheten til å gjennomgå brevet før de sender det, men de er ikke forpliktet eller forventet å gjøre det.

Be om et anbefalingsbrev

Velge de beste personene til å skrive din anbefalingsbrev kan være vanskelig. Brevskriveren bør være en som kan snakke direkte om kvaliteten på arbeidet ditt.

Den ideelle anbefalingen vil komme fra noen som:

  • Er kjent med arbeidet ditt og føler seg positiv til det
  • Har tid til å skrive et brev som virkelig vil imponere en ansettelsesleder
  • Er i en myndighetsposisjon eller på annen måte har et rykte som vil bety noe for arbeidsgiver eller opptaksansvarlig

Når du nærmer deg noen og har fått en positiv respons, lag en kort liste over egenskaper og prestasjoner du vil fremheve i brevet. Du kan si noe sånt som, jeg vet at ansettelsessjefen er spesielt interessert i kandidater med markedsføringsevner, så hvis du føler deg positiv til mitt bidrag til ABC-prosjektet, kan det være noe å nevne.

Korrekturles e-postene dine til personene som skriver brevene dine og de siste brevene selv hvis anbefalerne deler dem. Vær nøye med stavemåten til firmanavn og andre merkede enheter. Hvis du oppdager en feil i anbefalingsbrevet, er det greit å be anbefaleren om en rask løsning.

Noen jobber og programmer ber direkte om anbefalingsbrev via e-post. Hvis du vet at det kan kreves brev for en jobb eller et program du søker på, snakk med potensielle anbefalere før du starter søknadsprosessen slik at de ikke blir overrasket.

Skrive et anbefalingsbrev

Hvis du blir bedt om å skrive et anbefalingsbrev, spør forespørselen om retningslinjer for hva som skal inkluderes. De skal kunne fortelle deg hvilke ferdigheter og kvalifikasjoner som er viktigst for jobben eller det akademiske programmet.

Noen organisasjoner vil gi et format for disse brevene; hvis de ikke gjør det, gå gjennom prøvene fra anbefalingsbrevet. Bruk dem til å informere skrivingen din, men pass på å tilpasse brevet ditt for de spesifikke kravene.

Eksempel på anbefalingsbrev

Sarah Donatelli
Partner / Advokat
Advokatfirmaet Howard, Lewis og Donatelli, LLC
340 Third Street, Suite #2
Hoboken, New Jersey 07030
(000) 123-1234
sdonatelli@email.com

21. februar 2020

Til den det måtte gjelde:

Vår senior advokatfullmektig, Jefferson Adams, har bedt meg skrive et anbefalingsbrev på hans vegne, og jeg er mer enn glad for å hjelpe. Siden han begynte i advokatfirmaet vårt som junioradvokat i 2008, har Jefferson vært min høyre hånd. Innen tre år etter hans første ansettelse, ble han forfremmet til senior advokatfullmektig og fikk i oppgave å overvåke et team på opptil 10 advokatfullmektiger og praktikanter i et fartsfylt, nøyaktighetskritisk miljø.

Jefferson kom til oss som nyutdannet ved Middlesex County College sitt ABA-akkrediterte advokatprogram. Han traff virkelig bakken og brukte sin advokatopplæring til å anta og håndtere en tung saksmengde som er arvet fra forgjengeren. I løpet av to uker hadde han ført et etterslep av sakspapirer og kronologier oppdatert, samtidig som han sørget for at alle rettsarkiveringsfrister ble overholdt i god tid før skjema.

Jefferson har en solid kommando over prosessene som kreves for vellykket utøvelse av personskadelovgivning. En svært analytisk tenker og utmerket forfatter, han er dyktig i juridisk forskning og skriving, alle faser av rettsforberedelse og e-arkivering. Han inngir tillit til våre klienter og forhandler dyktig domstols- og møtedatoer med motstridende advokater.

Jeg anbefaler Jefferson Adams på det sterkeste til firmaet ditt. Selv om vi kommer til å savne hans organisatoriske talenter, lederegenskaper, rikelig energi og munter og vittig oppførsel, vet vi at han vil vise seg å være et fantastisk og produktivt tilskudd til ditt juridiske team.

Ta gjerne kontakt med meg på telefonnummeret eller e-posten som er oppført her hvis du ønsker mer informasjon om Jeffersons solide og beundringsverdige prestasjonshistorie med firmaet vårt.

Vennlig hilsen,


Sarah Donatelli

Utvide

Viktige takeaways

  • Et anbefalingsbrev er et brev skrevet av noen som kan anbefale en persons arbeid eller akademiske prestasjoner.
  • Disse brevene kommer vanligvis fra en tidligere arbeidsgiver, professor, kollega, klient eller lærer.
  • Hvis du ber om et anbefalingsbrev, be om et fra noen som er kjent med arbeidet ditt og føler positivt om det.
  • Hvis du skriver et anbefalingsbrev, spør forespørselen om hva som bør utheves.