Musikkarrierer

Hva er en musikksjanger?

Nærbilde av gitarforsterker

••• Fabian Krause / EyeEm / Getty Images

Musikksjangre refererer til musikkstiler. Rock er en musikksjanger, det samme er country, reggae, klassisk, jazz og andre. Sjangere er nøkkelen til å låse opp tapte veier for suksess i musikkbransjen, så motstå trangen til å trekke på skuldrene som en meningsløs plate. Det er virkelig en viktig del av å formidle musikken din til massene.

Når man snakker om sjanger i musikkbransjen, er det nyttig å tenke i form av sjangere og undersjangre på toppnivå.

Ulike nivåer av sjangere i musikk

Rock, for eksempel, er et veldig bredt begrep som omfatter mange forskjellige typer musikk, hvorav noen faktisk er ganske forskjellige fra hverandre.

Å fortelle noen at et band er et rockeband er ikke like nyttig for å beskrive lyden som å si at bandet er et punkband. Beskrivelsen av punk er mer nyttig for å fortelle noen hvordan en artist høres ut.

Punk, indie, shoegaze, AOR, metal og mange, mange, flere faller alle inn under sjangeren på toppnivå rock, men hver står som en individuell undersjanger. Slike undersjangre er vanligvis mer nyttige når det gjelder å beskrive musikk til andre mennesker.

Hvorfor er bruken deres viktig

Til jobbe i musikkbransjen , er det viktig å forstå sjangere av en rekke forskjellige grunner:

  • For beskrivende formål: Evnen til å være så beskrivende som mulig om noens musikk er et flott verktøy for en rekke ulike musikalske karrierer. Enten du er en sjef prøver å overbevise noen om å høre på artistens musikk, a PR person prøver å selge et magasin på en anmeldelse, en radioplugger som prøver å lande noen skuespill for en artist eller en bookingagent som prøver å få et band til et show, å kunne gi noen musikalske referansepunkter i form av en sjangerbeskrivelse er kritisk .
  • Forstå publikum: Sjangerforståelse er også nøkkelen til å forstå publikum. Undersjangre har en tendens til å ha en helt egen kultur. Fans av en bestemt undersjanger av musikk kan ha en tendens til å strømme til de samme typene arenaer og samme typer butikker, lytte til de samme radiostasjonene, se de samme filmene og bruke de samme nettstedene. Denne typen informasjon er uvurderlig når det gjelder å promotere og markedsføre musikk og sette sammen live-show. Hvis du er i eller representerer et punkband, kan du øke sjansene for suksess ved å forstå hvor punkfansen går for musikken deres i et gitt område. Det hjelper deg å nå de rette lytterne hver gang, og øker sjansene dine for å lykkes. Å forstå identiteten til en undersjanger kan til og med bidra til å styre utformingen av omslagsbildet ditt og handelsvarer eller diktere om du trenger disse tingene i det hele tatt.
  • Påvirker beslutningstaking: Å identifisere sjanger hjelper også musikere og deres representanter å velge de riktige plateselskapene de kan henvende seg til med musikken deres, eller hvis de i det hele tatt trenger et plateselskap. Mens musikk i popsjangeren drar nytte av å ha et stort plateselskap bak seg, kan indierock trives på et indie-avtrykk og kan selvutgis mye enklere enn en plate av en ukjent popartist.