Jobbsøking

Hva er en profesjonell referanse?

Definisjon og eksempler på profesjonelle referanser

To forretningskvinner håndhilser etter å ha blitt enige om å gi en referanse.

••• laflor / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du har kanskje nylig sett en merknad i et stillingsannonse om at en søker bør oppgi profesjonelle referanser sammen med en CV eller som en del av en jobbsøknad.

Eller kanskje du har blitt spurt om en liste over referanser etter at du hadde et intervju med et selskap. Hva er egentlig profesjonelle referanser? Hvem bør du bruke for å gi disse referansene?

Hva er profesjonelle referanser?

En profesjonell referanse er en anbefaling fra en person som kan stå inne for dine kvalifikasjoner for en jobb.

Sysselsetting og faglige referanser

Disse referansene kan være ansettelsesreferanser som de fra tidligere arbeidsgivere eller medarbeidere, samt referanser fra personer som klienter eller forretningsforbindelser som kjenner deg på faglig grunnlag.

En profesjonell referanse for en erfaren arbeider er vanligvis fra en tidligere arbeidsgiver, en kollega, en klient, en leverandør, en veileder eller noen andre som kan anbefale deg for ansettelse.

Akademiske referanser

Studenter og nyutdannede kan også trykke akademiske referanser , inkludert de fra professorer, trenere og høyskolepersonell som var rådgivere for aktivitetene dine. Nøkkelen er å velge referanser som har observert at du opptrer i en produktiv kapasitet der du viste dine ferdigheter og legitimasjon for ansettelse.

Personlige referanser

Profesjonelle referanser skiller seg fra personlige eller karakterreferanser , som er mye mer personlige. Den faglige referansen snakker hovedsakelig om søkerens arbeidsevne og arbeidsrelaterte egenskaper, i motsetning til deres personlige eller karaktertrekk. Personlige referanser kan til tider være nyttige, men ikke la deg friste til å sende inn en personlig referanse som erstatning når stillingsannonsen eller intervjueren spesifikt krever en profesjonell referanse.

Hvordan finne den ideelle referansen

Match referansen din til jobben

Vurder kvalifikasjonene for måljobben din når du velger personer som skal fungere som referanser. Spør deg selv hvem som kan gå god for ferdighetene og egenskapene i bakgrunnen din som er mest avgjørende for å lykkes i den jobben. Din blanding av referanser kan variere basert på de varierte kravene til stillingene du søker på.

Spør referanser som kjenner arbeidet ditt

Den ideelle referansen vil kunne snakke på en veldig spesifikk måte om dine eiendeler og støtte påstandene hennes med eksempler fra arbeidet ditt. En person som bare kan gi vage positive referanser til dine styrker, kan være mindre overbevisende. Så du vil prioritere folk som kjenner arbeidet ditt ganske godt i motsetning til å velge den mest prestisjefylte eller høyest rangerte personen.

Velg referanser som kan bekrefte dine ferdigheter

Tenk først på de mest vellykkede rollene dine, og vurder enkeltpersoner som kan bekrefte hvordan du konstruerte disse prestasjonene. For eksempel, kanskje du hadde et nært forhold til den akademiske rådgiveren din, men da du tok hennes fire kurs, fikk du bare C- og B-karakterer. I dette tilfellet vil du kanskje ikke velge henne som en profesjonell referanse. I stedet vil du ha det bedre med referanser fra noen andre. Kanskje tappe en annen professor fra som du fikk to A-er, så lenge de kjenner deg godt nok og er villige til å hjelpe.

Sørg for at personen du velger er komfortabel med å gi deg en positiv anbefaling. Mange kandidater gjør feilen ved å anta at en person vil gi en sterk støtte når de bare er forberedt på å gi en noe positiv evaluering av prestasjonene dine.

Finn ut hva de skal si

Den beste måten å få et perspektiv på hvordan en potensiell referanse kan representere bakgrunnen din, er å be dem om å lage en anbefaling for filen din. Prøv å skrive en anbefaling for referansene dine på LinkedIn, og be dem deretter gi tilbake tjenesten.

Når du ber om at en person skal fungere som referanse, spør 'Er du komfortabel med å gi meg en veldig positiv anbefaling for en finansanalytikerjobb? Jeg prøver å argumentere for mitt kandidatur. Å gjøre forespørselen din skriftlig er vanligvis den beste tilnærmingen slik at en motvillig person kan avslå mer komfortabelt.

Hvis du er bekymret for å få en dårlig referanse , se tips for å håndtere dem. Du kan kanskje oppveie en negativ referanse fra en arbeidsgiver med en positiv fra en annen profesjonell tilknytning.

1:37

7 ting som får et anbefalingsbrev til å skille seg ut

Hvordan gi referanser til arbeidsgivere

Når du søker jobb, kan du bli bedt om en liste over faglige referanser enten etter et jobbintervju eller i noen tilfeller når du søker jobb. Slik håndterer du det:

  • Når du gir en profesjonell referanse til en potensiell arbeidsgiver, inkluderer personens navn, stillingstittel, firma, adresse, telefonnummer og e-postadresse.
  • Lage en liste over referanser å ha klar til å dele med potensielle arbeidsgivere.
  • Sørg for at du har personens tillatelse til å bruke dem som referanse før du gir ut kontaktinformasjonen deres.
  • Hold referansene dine vurdert av fremgangen din med ansettelsesprosessen og gi dem beskjed hvis du tror de kan bli kontaktet. Hvis det er spesielle problemer som har dukket opp under intervjuet, gi referansene dine til disse bekymringene. De kan kanskje løse problemet under en referansesjekk.
  • En godt utarbeidet referanse vil vanligvis kunne gi en mer detaljert og overbevisende anbefaling ved kontakt.

Sørg for å takk til alle som gir deg en referanse . Et kort notat eller e-post er alt som trengs, og folk vil vite når innsatsen deres blir verdsatt.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Referanser .' Åpnet 9. juni 2021.