Finne En Jobb

Hva er et returskip?

Retursendinger forklart på mindre enn 4 minutter

En ansatt jobber på et kontor.

•••

Morsa Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Et returopphold er en betalt praksisplass for arbeidere som har gått bort fra karrieren i noen år eller som går over til nye yrker. I tillegg til å gi arbeidstakere en sjanse til å bryte seg inn i felt med høy vekst og høy vekst, er returoppdrag til fordel for selskaper som sliter med å finne kvalifiserte kandidater til dyktige stillinger.

Er returfrakt riktig for deg? Her er det du trenger å vite om tilgjengelige programmer, krav, forventninger og potensielle fordeler.

Definisjon og eksempler på returer

Returnships er retur-til-arbeid-programmer for fagfolk som har forlatt arbeidsstyrken, vanligvis for å ta seg av små barn eller familiemedlemmer. Disse mulighetene er betalt praksisplasser rettet mot arbeidstakere med betydelige arbeidstidshull i CV-en. Tilbakevendende kan være arbeidende foreldre, omsorgspersoner eller andre fagpersoner som har måttet trykke pause på karrieren i en periode.

Forskning viser at jobbsøkere med gjenoppta hull har 45 % mindre sannsynlighet for å få intervjuer enn de med kontinuerlig arbeidserfaring.

Disse programmene kan også gi en mulighet til å skifte karriere. Arbeidstakere som tidligere har hatt stillinger i felt som er i tilbakegang kan bruke returstillinger for å gå over til felt med mer solide yrkesutsikter. Noen programmer inkluderer undersysselsatte som en del av kvalifikasjonskriteriene. Disse programmene kan også gi en påkjøringsrampe for ansettelse i privat sektor for veteraner som er det gå ut av sine militære karrierer .

Returnships tilbyr ofte mentorskap og annen støtte, samt opplæring og kompetanseheving. Tilbakevendende kan være av alle aldre eller kjønn og komme fra en rekke profesjonelle bakgrunner. Noen programmer kan kreve grunnleggende ferdigheter, men mange er åpne for arbeidere som kan demonstrere lidenskap for kjerneoppgavene til jobben. Retursendinger kan vare fra noen måneder til flere år, og kan resultere i en heltid jobbtilbud etter ferdigstillelse.

Arbeidsgivere i dyktige bransjer som teknologi tilbyr mest sannsynlig retur. Eksempler på arbeidsgivere med returprogrammer inkluderer Amazon, Comcast, Expedia Group, Northwell Health, SAP og T. Rowe Price.

  • Alternative navn : retur-til-arbeid-program, re-entry-program

Hvordan returforsendelser fungerer

Hvis du er en kandidat for et returship, kan du finne åpne programmer på en rekke måter. Mange arbeidsgivere med retur-til-arbeid-programmer viser muligheter på karrieresidene sine. Så hvis du har en målarbeidsgiver i tankene, start søket på selskapets nettside.

Ser du ikke et program hos drømmearbeidsgiveren din? Ta kontakt med menneskelige ressurser for å se om de tilbyr retur, eller planlegger å gjøre det i nær fremtid.

Du kan også finne returer gjennom spesialjobbtavler eller nettressurser dedikert til å hjelpe returnerende arbeidere. iRelaunch tilbyr en løpende liste over retur-til-arbeid-programmer hos arbeidsgivere i en rekke bransjer, inkludert finans, teknologi, energi og forbrukerprodukter. Den ideelle organisasjonen Veien videre har returpartnere over hele USA, inkludert noen eksterne muligheter.

For å søke, følg instruksjonene på jobbsiden eller arbeidsgiverportalen og inkluderer en følgebrev , hvis tillatt. I følgebrevet, fremhev lidenskapen din for rollen, samt eventuelle aktuelle ferdigheter og erfaring. Husk at arbeidsgivere ser etter talent og treningsevne, ikke nødvendigvis den perfekte bakgrunnen for rollen.

Hvis du blir akseptert, vil du sannsynligvis bruke flere uker eller måneder på å lære nye ferdigheter og motta opplæring og veiledning fra fagfolk på feltet.

Fordeler med retur

Den mest åpenbare fordelen med returoppdrag er at de kan føre direkte til en ny jobb. Etter at du har fullført programmet, kan du bli tilbudt jobb hos arbeidsgiveren. Men selv om du ikke finner en rolle i organisasjonen som var vert for returen, vil du sannsynligvis forlate det i en mye bedre posisjon enn du startet. Du vil dra med nye ferdigheter og verdifull arbeidserfaring for å tilby fremtidige arbeidsgivere. I tillegg vil du lukke det gapet i din gjenoppta .

Retur gir også en mulighet til bygge et robust profesjonelt nettverk i et nytt felt. Dine lagkamerater, ledere og mentorer kan være uvurderlige kilder til støtte og råd, samt ressurser for fremtidige jobbhenvisninger, referanser og anbefalinger.

Viktige takeaways

  • Returforsendelser hjelper fagfolk med å komme tilbake på jobb. Omsorgspersoner, yrkesaktive foreldre, veteraner og andre arbeidere kan bruke disse programmene for å komme inn i arbeidsstyrken igjen eller endre karriere.
  • Arbeidsgivere tjener på å returnere arbeidstakere. Bedrifter med høy etterspørsel etter dyktige arbeidere kan tiltrekke seg svært engasjerte, entusiastiske kandidater gjennom disse programmene.
  • Kandidater kan finne tilbake-til-arbeid-programmer gjennom en rekke kilder. Gå direkte til arbeidsgivernes nettsider eller søk jobbtavler og nettressurser som iRelaunch og Path Forward.
  • Fordelene med returer går utover jobbplassering. Utvikle nettverket ditt, finn mentorer og få støtte fra jevnaldrende i ditt nye felt.

Artikkelkilder

  1. ResumeGo. Hvordan sysselsettingsgap påvirker intervjusjansene til jobbsøkere . Åpnet 19. oktober 2021.

  2. PathForward.org. Retur-til-arbeid-programmer rundt om i USA Åpnet 19. oktober 2021.