Jobbsøking

Hva er et lønnsområde?

Lønnsområde forklart

Økonomisk diagram på tavle som representerer lønnsområder for en stilling.

••• eternalcreative / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva er et lønnsområde? For en ansatt er et lønnsområde din målkompensasjon, fra den lave enden (det minste du kan akseptere) til den høye enden (det meste du føler du kan håpe på). For et selskap er det beløpet organisasjonen har tilgjengelig for å betale en ny ansatt, og hva nåværende ansatte kan forvente å tjene i en bestemt stilling.

Gjennomgå hva som er inkludert i et lønnsområde, informasjon om lønnsområde for jobbsøkere og arbeidsgivere, og faktorene som påvirker en lønnsserie.

Hva er inkludert i et lønnsområde

Et lønnsområde inkluderer lav-, midt- og maksimumslønn. For eksempel:

 • $40 000 (nederst i serien)
 • $45 000 (median)
 • $50 000 (maksimalt)
 • Område: $40 000 - $50 000

Lønnsområder for jobbsøkere

Fra et jobbsøkerperspektiv er et lønnsområde mengden kompensasjon en kandidat ville akseptert for en stilling. Kandidater kan ofte gi et lønnsområde, i stedet for et fast beløp, når et selskap ber om lønnskrav . For eksempel, hvis en stillingsannonse ber om lønnskrav, kan en kandidat si i området $45 000 - $55 000.

Å gi en rekkevidde gir fleksibilitet både i å bli vurdert for jobben og i forhandle lønn . Når du setter et lønnsområde, vær sikker på at den laveste enden av spekteret vil dekke alle utgiftene dine. Du vil ikke akseptere en jobb i den svært lave enden av lønnsområdet ditt bare for å oppdage at du ikke kan betale regningene dine.

Vær sikker på at lønnen stemmer overens med den type jobb du søker. Du vil ikke prise deg ut av arbeidsmarkedet eller underselge deg selv og få for lite betalt.

Vet hva du er verdt

For å evaluere lønnstilbud og for å avgjøre om en organisasjons lønnsområder er passende for din erfaring, er det viktig å undersøke lønn på feltet ditt grundig:

 • Bruke lønnskalkulatorer som Payscale.com, Salary.com og Indeed Salary Search for å få ytterligere innsikt.
 • Spør kollegaer innen ditt fagområde hvilket lønnsområde de mener passer for din bakgrunn.
 • Gjennomgå offentlige publikasjoner som Occupational Outlook-håndbok , som inneholder lønnstall for ulike arbeidsområder.
 • Studenter bør sjekke inn med skolens karrierekontor, som kan gi informasjon gitt av National Association of Colleges and Employers angående inngangslønn for høyskolekandidater.
 • Rådfør deg med din profesjonelle organisasjon for å spørre om lønnsundersøkelser utført på ditt felt.

Vurder regionale forskjeller i grunnlønn og levekostnader når du bestemmer et passende lønnsområde for ditt sted. De fleste online lønnskalkulatorer lar deg angi posisjonen din, slik at du kan se data som er målrettet mot ditt område.

Arbeidsgivers lønnsområder

Fra et arbeidsgiverperspektiv er lønnsområdet mengden kompensasjon som utbetales for en bestemt stilling. For eksempel, hvis startlønnen for en jobb er $30 000 og maksimumslønnen for stillingen, etter merittering og ansettelse på jobben, er $40 000, er lønnsområdet for jobben $30 000 til $40 000.

Arbeidsgivere har vanligvis en viss fleksibilitet i å ansette. En superkvalifisert kandidat kan forvente et jobbtilbud som er i den høyere enden av lønnsområdet enn en kandidat med minimumskvalifikasjoner.

Faktorer som påvirker hvor du passer inn i et lønnsområde

Din plass i et lønnsområde avhenger av faktorer som:

 • Erfaring: Hvor lang tid du har jobbet i et relatert funksjonsområde og bransje vil normalt påvirke om en arbeidsgiver vil gi et tilbud i den nedre, midtre eller høyere enden av et lønnsintervall.
 • Resultater: Kandidater som kan vise at de tilførte stor verdi hos tidligere arbeidsgivere vil ofte få høyere tilbud. Identifiser bunnlinjen i dine tidligere arbeidssituasjoner. Var det salg, kvalitetskontroll, sikkerhet, kostnadskontroll, kundetilfredshet, arbeidsmengde osv.? Vær forberedt på å referere til hvordan du har påvirket bunnlinjen i dine tidligere jobber utover normale forventninger.
 • Arbeidsmarkedet: Hvis det er en relativ knapphet på kvalifiserte arbeidere innen ditt felt, er det mer sannsynlig at du mottar tilbud i det øvre nivået av et lønnsområde.
 • Ansettelsessituasjon: Passive jobbsøkere som er fri til av rekrutterere og tilsynelatende er fornøyd med sin nåværende jobbsituasjon, har ofte større innflytelse og er mer sannsynlig å bli plassert høyere i en lønnsserie.
 • Industri: Noen sektorer som myndigheter og utdanning kan ha strenge lønnsstiger eller trinn basert på tidligere undervisning eller administrativ erfaring som erstatter andre faktorer.
 • Rykte: Kandidater som er sterkt anbefalt av tidligere arbeidsgivere, blir ofte sett på som mer verdig plassering i den øvre enden av et lønnsområde.
 • Ferdighet: Arbeidssøkere med spisskompetanse eller sertifiseringer vil ofte være mer etterspurt og motta tilbud høyere opp i lønnsklassen.
 • Størrelse på selskapet: Større organisasjoner med mer formell personalpolitikk har større sannsynlighet for å ha fastsatte lønnsintervaller, mens små organisasjoner kan ha mer fleksibilitet i å gi lønnstilbud utenfor normale områder.