Grunnleggende

Hva er et screeningintervju?

Definisjon og eksempler på et screeningintervju

Illustrasjon av screeningsintervjutips funnet i artikkelen.

Balansen

Et screeningintervju er en jobbintervju som er utført for å avgjøre om en søker er kvalifisert for en jobb. Vanligvis holder arbeidsgivere screeningsintervjuer i den første runden av ansettelsesprosess .

Lær mer om hva du kan forvente av et screeningintervju og hvordan du forbereder deg på et.

Hva er et screeningintervju?

Et screeningintervju er et kort jobbintervju for å avgjøre om du er en kvalifisert søker. I de fleste tilfeller inkluderer et screeningintervju en kort gjennomgang av bakgrunnen din og noen få spørsmål. Spørsmålene vil handle om dine kvalifikasjoner, men intervjueren vil kanskje også vite din lønnskrav og tilgjengelighet til å jobbe.

Et screeningintervju kan gjennomføres over telefon, via videochat eller personlig. I alle fall vil resultatene av screeningsintervjuet avgjøre om kandidaten går til neste runde av intervjuprosess .

Hvordan et screeningintervju fungerer

Potensielle arbeidsgivere vil kontakte deg for å avtale tidspunkt for screeningsintervjuet ditt. Forvent veldig funksjonelle spørsmål under intervjuet. På dette stadiet er intervjueren ofte en rekrutterer, ikke den faktiske lederen for denne stillingen. Intervjuerens mål er å lage en kortliste over kandidater som vil fortsette til neste trinn i intervjuprosessen.

Typiske spørsmål under et screeningintervju inkluderer:

 • Fortell meg om deg selv : Denne isbryteren er ment å gjøre deg mer komfortabel og gi ansettelseslederen innsikt i din personlighet. Svaret ditt vil hjelpe dem å avgjøre om du passer godt for stillingen og bedriftskultur .
 • Beskriv arbeidshistorien din : I tillegg til å hjelpe intervjueren med å faktasjekke CV-en din, lar dette spørsmålet deg vise hvordan dine tidligere jobber har hjulpet deg med å få verdifull kompetanse og erfaring.
 • Forespørsel om lønnskrav : Forbered flere måter å svare på dette spørsmålet på, slik at du kan holde alternativene åpne uten å fremmedgjøre intervjueren. Du kan for eksempel oppgi et område i stedet for et spesifikt tall.
 • Hvorfor du vil ha stillingen : Vær så spesifikk som mulig og vis lidenskapen din for denne jobben og arbeidsgiveren – ikke en hvilken som helst ledig stilling innen ditt felt.
 • Ferdighetsbaserte spørsmål : Har du for eksempel jobbet med å distribuere nyhetsbrev? eller har du erfaring med å sette opp vellykkede butikkutstillinger? er ferdighetsbaserte spørsmål.

Hvis du gjør screeningintervjuet via videokonferanse, test ut oppsettet ditt i god tid før intervjuet. Sørg for at kameraet er i øyehøyde og at høyttalere og mikrofon fungerer som de skal.

Krav til screeningintervju

For å lykkes med screeningintervjuet, ta deg tid til å forberede deg. Husk at intervjueren din sannsynligvis snakker med mange mennesker for denne stillingen.

Husk at målet ditt er å komme deg til den andre runden med intervjuer. For å holde deg i gang, må du demonstrere at du er en høyt kvalifisert, lidenskapelig kandidat som vil løse selskapets problemer og fremme deres mål.

For å forberede deg til et vellykket intervju:

 1. Se gjennom stillingsbeskrivelsen : Stillingsbeskrivelsen er et jukseark for bedriftens ønsker og behov hos en kandidat. Gjennomgå ønskede kvalifikasjoner, samt hovedansvarene som er involvert i rollen.
 2. Undersøk selskapet : Selv om du ikke trenger å gjøre et dypdykk, undersøker selskapet kan hjelpe deg å forstå bedriftens behov og kultur bedre.
 3. Forbered intervjuplassen din : Hvis intervjuet ditt er på telefon eller via videokonferanse, finn et rolig sted å snakke med intervjueren og minimer distraksjoner. Det er viktig å kunne fokusere på samtalen, ikke på det som skjer rundt deg.
 4. Kjenn din CV : CV-en din kan ha svar på mange av spørsmålene du vil bli stilt. Vær tålmodig hvis det virker som om intervjueren din ikke har lest den – de kan intervjue mange mennesker. Vær forberedt med korte beskrivelser av dine tidligere jobber og historier som beviser dine evner .
 5. Vær grei : Husk at intervjueren sorterer kandidater i to hauger med screeningintervjuer. Du vil havne i bunken med kandidater som går videre til neste runde. Gjør det enkelt ved å gi akkurat den informasjonen intervjueren trenger. Å opprette en personlig forbindelse er litt mindre viktig på dette stadiet av ansettelsesprosess .
 6. Følg opp med en takkemelding på e-post : Som med ethvert kontaktpunkt mellom deg og et selskap, ønsker du å anerkjenne din takknemlighet for tiden. Bruk din takkebrev for å minne intervjueren om dine kvalifikasjoner og din entusiasme for stillingen. Fordi dette er et første-runde-intervju og arbeidsgiver kan ta beslutninger om andre intervjuer raskt, send en e-post takkebrev så snart som mulig.

Viktige takeaways

 • Et screeningintervju er et jobbintervju som gjennomføres for å avgjøre om en søker er kvalifisert for en jobb.
 • Screeningsintervjuer er ofte via telefon eller videochat, men de kan være personlig avhengig av bedriften og stillingen.
 • Ta deg tid til å forberede deg til screeningintervjuet ditt ved å gjennomgå potensielle spørsmål og undersøke selskapet.
 • Send en takkemelding via e-post like etter intervjuet.

Artikkelkilder

 1. CareerOneStop. ' Typer intervjuer ,' Åpnet 15. juni 2020.