Gjenopptar

Hva er et sammendrag av kvalifikasjoner?

Definisjon og eksempler på et sammendrag av kvalifikasjoner

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Kontorleder intervjuer potensiell nyansatt.

SDI Productions / Getty Images

Et sammendrag av kvalifikasjoner er en CV-del som viser prestasjoner, ferdigheter og erfaring. Denne delen er valgfri og, hvis den brukes, bør den tilpasses for hver posisjon.

Finn ut mer om hvordan du bruker et sammendrag av kvalifikasjoner på CV-en din.

Hva er et sammendrag av kvalifikasjoner?

En kvalifikasjonssammendragsdel av en CV er en valgfri tilpasset del i begynnelsen av en CV. Den viser viktige prestasjoner, ferdigheter, erfaring og kvalifikasjoner som er mest relevante for stillingen du søker på.

Dette sammendraget bør plasseres øverst på CV-en under ditt navn og kontaktinformasjon.

 • Alternative navn : Kvalifikasjonsprofil, høydepunkter av kvalifikasjoner, sammendrag

Hvordan en oppsummering av kvalifikasjoner fungerer

En oppsummering av kvalifikasjoner kan bestå av et par setninger eller en kort punktliste med tre til fem elementer. Den skal være kort og vise rekruttereren hvorfor du er kvalifisert for stillingen.

Du kan fremheve mengden relevant erfaring du har og nevne kvalifikasjoner som vil skille deg fra andre kandidater. Vær spesifikk om prestasjonene dine. For en PR-stilling i en organisasjon kan for eksempel et av punktene dine si: 'Økt engasjement i sosiale medier med 20 %.'

Du kan også inkludere myke ferdigheter som passer til stillingen du søker på. Myke ferdigheter er ikke-tekniske ferdigheter som arbeidsmoral og problemløsning. Hvis du søker på en lederstilling innen detaljhandel, kan du oppgi 'Fardig til å løse kundeserviceproblemer.'

Fordeler med et sammendrag av kvalifikasjoner

Den typiske ansettelseslederen eller rekruttereren har i oppgave å gjennomgå dusinvis, om ikke hundrevis, av jobbsøknader. For å komme gjennom dem alle bruker de vanligvis litt over syv sekunder på å gjennomgå innsendte CV-er. En av fordelene med å inkludere et sammendrag av kvalifikasjoner er at det er et flott verktøy for å fange anmelderens blikk innenfor det kritiske sju-sekunders tidsrommet.

På samme måte som et følgebrev, er det fordelaktig å endre og skreddersy sammendraget ditt for å målrette hver arbeidsgivers spesifikke behov. Du kan gjøre dette ved å lese nøye gjennom kvalifikasjonene som er forespurt i stillingsannonsen og deretter utforme sammendraget ditt slik at det gjenspeiler disse kvalifikasjonene.

Selv om et sammendrag av kvalifikasjoner er valgfritt, er det verdt å vurdere for mange arbeidssøkere. De som kan ha nytte inkluderer:

 • Erfarne jobbsøkere : En oppsummering av kvalifikasjoner fungerer spesielt godt for personer med lang arbeidserfaring. Det er en effektiv måte å vise frem erfaringene som best taler til kvalifikasjonene en arbeidsgiver søker.
 • Nyutdannede : Oppsummeringserklæringer for CV er også et nyttig verktøy for nyutdannede. Hvis de har begrenset arbeidserfaring, bør nyutdannede skreddersy uttalelsen for å fremheve relevant overførbare ferdigheter de har utviklet seg gjennom sine pedagogiske erfaringer og frivillig arbeid.
 • Karrierebyttere : Karrierebyttere kan også vise overførbare ferdigheter i kvalifikasjonsoppsummeringen og forhindre at deres nyeste og muligens ikke-relaterte erfaring kaster av seg ansettelseslederen.

Selv om det en gang var populært for jobbkandidater å inkludere en karrieremål i begynnelsen av en CV frarådes dette nå generelt fordi det legger en subtil vekt på kandidatens karrieremål i motsetning til arbeidsgiverens behov.

Eksempler på et sammendrag av kvalifikasjoner

Sammendraget ditt kan være kort og fengende eller lengre med mer informasjon. Her er eksempler på korte oppsummerende uttalelser:

 • Produksjonsassistent for rikssendte TV-serier
 • Fem års erfaring med saksbehandling
 • Sertifisert medarbeiderutvikling
 • Selger med 10 års erfaring
 • Vinner av Acme Award for sportsskriving

Her er eksempler på lengre oppsummerende uttalelser:

 • Dynamisk entreprenør som bruker kreativitet, lederskap og teamarbeid for å designe og utføre løsninger som skaper kundeverdi. Effektiv kommunikator med evne til å lage markedsføringsmateriell som formidler verdi for både kunder og sluttbrukere.
 • Erfaren fagperson med planleggings- og organisasjonsevner som balanserer arbeid, teamstøtte og ad hoc-ansvar på en rettidig og profesjonell måte.
 • Forretningsutviklingsleder med 20 års erfaring innen teknisk salg, salgsledelse, teamledelse og forretningsvekst og ekspansjon. Overvåket en økning på 30 % i salgsinntekter.
 • Erfaren fagperson med en unik kombinasjon av teknisk ekspertise, ledererfaring, forretningsledelse og design- og produksjonsstøtte. Led levering og implementering av XYZ oppdragskritisk programvaresystem.
 • 10 års erfaring med AIX, HP/UX, Windows, VB.NET, C#, .NET Framework, C, C++, SQL Server, Oracle, DB2 og forretningssystemer.

Viktige takeaways

 • Et sammendrag av kvalifikasjoner er en valgfri CV-del som viser prestasjoner, ferdigheter og erfaring.
 • Skreddersy seksjonen for hver stilling du søker på.
 • Vær spesifikk om dine relevante erfaringer og kvalifikasjoner.

Artikkelkilder

 1. Stiger. ' Eye-Tracking Study ,' Side 2. Åpnet 27. juni 2020.